Πάουελ εναντίον Γκουαντάναμο

default image

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Κόλιν Πάουελ, δήλωσε σήμερα πως η αμερικανική στρατιωτική φυλακή στο Γκουαντάναμο “πρέπει αμέσως να κλείσει” οι δε περίπου 380 αλλοδαποί κρατούμενοι “να μεταφερθούν στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών”. 

 ” Το Γκουαντάναμο κατέστη σημαντικό, μείζον πρόβλημα, ως προς τον τρόπο που ο κόσμος αντιλαμβάνεται την Αμερική, αν δε εξηρτάτο από εμένα το Γκουαντάναμο δεν θα έκλεινε αύριο, αλλ’ από σήμερα το απόγευμα“, δήλωσε ο κ. Πάουελ τονίζοντας πως για την εικόνα της χώρας του στο εξωτερικό η φυλακή του Γκουαντάναμο κάνει ” περισσότερο κακό, παρά καλό“. ” Κλονίσαμε την πίστη του κόσμου αναφορικά με το νομικό μας σύστημα, διατηρώντας σε λειτουργία το Γκουαντάναμο” τόνισε ο κ. Πάουελ, ο οποίος εκφώνησε (το 2003) ομιλία στον ΟΗΕ, στην οποία περιελήφθησαν αποσπάσματα περί “ιρακινών εξοπλισμών”, που ωστόσο ποτέ ως σήμερα δεν ανακαλύφθηκαν.

Το κλείσιμο της αμερικανικής στρατιωτικής φυλακής στο Γκουαντάναμο ζητούν επίσης μη κυβερνητικές οργανώσεις, αλλά και ξένες κυβερνήσεις.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα