Πάπας Φραγκίσκος: Εκτός κλήρου οι ομοφυλόφιλοι – Ανησυχώ που έγιναν της μόδας οι γκέι

Στην εκκλησία δεν υπάρχει χώρος για αυτό το είδος αγάπης διαμηνύει ο Ποντίφικας, που δηλώνει ανήσυχος για το γεγονός ότι οι γκέι "έγιναν μόδα", που μάλιστα φέρεται να... επηρεάζει και τους κληρίκους.
- 02 Δεκεμβρίου 2018 20:59
Η ομοφυλοφιλία έγινε μια “μόδα” που “επηρεάζει” και τους κληρικούς. Με τον τρόπο αυτό επέλεξε να αναφερθεί στο θέμα της ομοφυλοφιλίας ο Πάπας Φραγκίσκος μέσω της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera.
Δήλωσε μάλιστα ότι “αυτή η κατάσταση είναι κάτι που με ανησυχεί” καθώς και ότι δεν…. δόθηκε η δέουσα σημασία όταν έπρεπε.
Επανέλαβε δε για μία ακόμη φορά τη θέση ότι για την Καθολική Εκκλησία οι γκέι σχέσεις είναι αμαρτωλές. Και διεμήνυσε ότι η ομοφυλοφιλία στον κλήρο είναι κάτι μη αποδεκτό.
“Στην εκκλησιαστική και ιερατική ζωή, δεν υπάρχει χώρος για αυτό το είδος αγάπης. Ως εκ τούτου, η εκκλησία συνιστά να μην γίνονται δεκτοί στον κλήρο άνθρωποι με τέτοια τάση”, τόνισε χαρακτηριστικά.