Παραιτείται ο Κάμερον

default image

"Η χώρα χρειάζεται νέα ηγεσία...χρειαζόμαστε έναν νέο πρωθυπουργό τον Οκτώβριο. Η βούληση του λαού πρέπει να γίνει σεβαστή", δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ποιο μήνυμα έστειλε στους πολίτες της Βρετανίας

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία, εκτός από αναταράξεις στις παγκόσμιες αγορές, προκάλεσε “σεισμό” και στην πολιτική σκηνή της χώρας, που από σήμερα φαίνεται να αλλάζει σελίδα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε στο διάγγελμά, του την παραίτησή του από το αξίωμά του.

Συγκεκριμένα, ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε: “Πρέπει να είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι στη χώρα μας εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους για τις σημαντικές αποφάσεις. Ο βρετανικός λαός ψήφισε υπέρ της αποχώρησης και η επιθυμία τους πρέπει να γίνει σεβαστή. Επιτρέψτε μου να συγχαρώ όσους συμμετείχαν στην εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης. Δεν ήταν μία απόφαση που ελήφθη επιπόλαια. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με το αποτέλεσμα. Η οικονομία της Βρετανίας παραμένει ισχυρή. Δεν θα υπάρχουν άμεσες αλλαγές στις συνθήκες της ζωής των Βρετανών που ζουν εκτός”

Παράλληλα, αναφερόμενος για την διαπραγμάτευση με την ΕΕ και την παραμονή του στην ηγεσία της χώρας, τόνισε: “Πρέπει να ετοιμαστούμε για τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ. Θα πρέπει να υπάρχει μία αποφασισμένη ηγεσία. Είμαι περήφανος που υπήρξα πρωθυπουργός της Βρετανίας τα τελευταία έξι χρόνια. Ο βρετανικός λαός έκανε μία ξεκάθαρη επιλογή και έτσι εκτιμώ,ότι η χώρα απαιτεί μία νέα ηγεσία. Δεν πιστεύω ότι είναι σωστό για μένα να παραμείνω, για να οδηγήσω τη χώρα στη νέα μέρα”

“Η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει με νέο πρωθυπουργό, για να προχωρήσει με την εφαρμογή του άρθρου 50 της Συνθήκης της ΕΕ. Η επιλογή του βρετανικού λαού θα πρέπει να γίνει σεβαστή κι όσοι βρίσκονται στην άλλη μεριά, να κάνουν ό,τι μπορούν, για να διασφαλιστεί αυτή η επιλογή”, συμπλήρωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα