Παραλήρημα Τσελίκ: “Οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας είναι προβληματικοί”

Παραλήρημα Τσελίκ: “Οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας είναι προβληματικοί”
Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ AP

"Οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας θα πρέπει να μάθουν να μιλάνε τη γλώσσα της λογικής. Αν εμείς τους πάρουμε στα σοβαρά και απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο θα προκαλέσουμε μεγάλη ένταση" δήλωσε ο Τσελίκ.

Σε μια ιδιαίτερα προκλητική και απαξιωτική δήλωση προχώρησε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, αναφερόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σύμφωνα με το Sigmalive.com, κατά τη λήξη των εργασιών της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ομερ Τσελίκ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Βοηθήσαμε την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της. Ωστόσο, νομίζω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι δεν είναι σε θέση να βρει έναν λογικό άνθρωπο για υπουργό Άμυνας. Όπου προβληματικός άνθρωπος, τον κάνουν υπουργό Άμυνας. Όταν ο πρόεδρος Ερντογάν πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας έκρυψε τον υπουργό Άμυνας. Οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας είναι πάντα προβληματικοί.»

«Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας και όλοι οι άλλοι (Έλληνες υπουργοί) πρέπει να μάθουν πώς να μιλούν σε ένα μεγάλο κράτος όπως η Τουρκία. Οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας θα πρέπει να μάθουν να μιλούν τη γλώσσα της λογικής. Αν εμείς τους πάρουμε στα σοβαρά και απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο, θα προκαλέσουμε μεγάλη ένταση. Η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα, έχει μεγάλη εμπειρία στα Βαλκάνια» επισήμανε.

Συνεχίζοντας την εμπρηστική ρητορική του ο κ. Τσελίκ πρόσθεσε ότι «η Τουρκία στο Αιγαίο και την ανατολική  Μεσόγειο είναι εγγυητής ειρήνης. Βλέπουμε το συνεχές σαμποτάζ (που μας κάνουν). Σαν παιδικές ασθένειες. Δείτε το μέγεθος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης. Θεωρείτε τα νησιά συνέχεια της ηπειρωτικής χώρας και προσπαθείτε να τους προσδώσετε υφαλοκρηπίδα. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά στην Ελλάδα: Δεν εκμεταλλευτήκαμε την κατάσταση όταν βρισκόσασταν σε οικονομική κρίση. Είδαμε πώς οι Ευρωπαίοι υπουργοί ταπείνωναν την Ελλάδα. Λένε μεγάλα λόγια χωρίς να δημιουργούν ένα μηχανισμό, χωρίς να ψηφίζουν κανένα νόμο».

Για την Αγιά Σοφιά

Ο κ. Τσελίκ αναφέρθηκε και στο θέμα της Αγίας Σοφίας, λέγοντας πως η μοναδική Αρχή που θα αποφασίσει για την τύχη της είναι η Τουρκική Δημοκρατία: «Χθες βράδυ ένας καθηγητής υποστήριξε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αντίκειται στη βούληση του ιδρυτή της δημοκρατίας μας. Οι συζητήσεις αναφορικά με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα εμφανίζονται ως πρόκληση κατά του ιδρυτή της χώρας μας και δυστυχώς πρέπει να πω ότι πρόκειται για μια ανήθικη προσέγγιση.

Δεν συζητώ την ευφυΐα του ατόμου που παρουσιάζει έτσι το θέμα. Είναι ντροπή να αναγάγει το θέμα σε αυτό το επίπεδο. Αυτή η νοοτροπία έχει κάνει πολύ κακό στη χώρα μας. Κανένας δεν έχει πρόβλημα με το καθεστώς της Τουρκίας. Το θέμα που συζητούμε είναι διάφορες νομικές και πολιτικές αποφάσεις. Είναι ντροπή πλέον να μαλώνουμε κατά αυτόν τον τρόπο για ένα αίτημα του έθνους» τόνισε.

“Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τα συμφέροντά μας στην Αν. Μεσόγειο”

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ερντογάν τόνισε αναφερόμενος στη Λιβύη και την ανατολική Μεσόγειο ότι «δεν εποφθαλμιούμε τα πετρέλαια κανενός και τον πλούτο κανενός. Αυτοί που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον πλούτο των άλλων, ρίχνουν την κατηγορία στην Τουρκία».

Αναφερόμενος, τέλος, στις εξελίξεις στη Λιβύη, ο Ομέρ Τσελίκ υποστήριξε ότι η Γαλλία θα πρέπει να αναθεωρήσει σχετικά με την υποστήριξη που παρέχει στον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ μετά τον εντοπισμό μαζικών τάφων στη χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα