Παραμένει υπό κράτηση η Τιμοσένκο

Παραμένει υπό κράτηση η Τιμοσένκο

Στο κενό έπεσε το αίτημα αποφυλάκισης των συνηγόρων της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο

Θα παραμείνει υπό κράτηση η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, καθώς απορρίφθηκε το αίτημα των συνηγόρων της να αφεθεί ελεύθερη έως ότου καθίσει στο εδώλιο, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας.

Η Τιμοσένκο τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση την Παρασκευή για απείθεια προς το δικαστήριο μετά την επανειλημμένη άρνησή της να συνεργαστεί με το δικαστή, τον οποίο χαρακτήρισε «μαριονέτα» του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, πολιτικού της αντιπάλου.

Ο δικαστής ανακοίνωσε την απόφασή του αυτή, ενώ εκατοντάδες οπαδοί της Τιμοσένκο είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, ζητώντας την απελευθέρωσή της και φωνάζοντας συνθήματα κατά της εξουσίας. Την κράτηση της Τιμοσένκο επέκριναν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή 'Ενωση.

Λίγο πριν αρχίσει η ακροαματική διαδικασία, η Τιμοσένκο υποσχέθηκε να συνεχίσει τον αγώνα της για να γίνει η Ουκρανία "ένα πραγματικό ευρωπαϊκό κράτος".

"Η φυλακή είναι φυλακή, δε θέλω να κάνω παράπονα. Είναι μια δοκιμασία, όμως το νόημα της ζωής μου το να προσπαθήσω ώστε να γίνει η Ουκρανία ένα πραγματικό ευρωπαϊκό κράτος", δήλωσε στους δημοσιογράφους στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Η Τιμοσένκο κατηγορείται ότι όταν ήταν πρωθυπουργός το 2009 επέτρεψε, χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης, την υπογραφή συμβολαίου για την αγορά ρωσικού φυσικού αερίου σε καθόλου συμφέρουσα για το Κίεβο τιμή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Διεθνής Πολιτική
SHARE:

24Media Network