Παρέμβαση Θαπατέρο για τη διακοπή εκεχειρίας

default image

Ενότητα κατά της τρομοκρατίας ζήτησε ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, μετά την άρση της κατάπαυσης του πυρός που ανακοίνωσε η ΕΤΑ

 Ενότητα στον “αγώνα κατά της τρομοκρατίας” ζήτησε ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο, μετά την άρση της κατάπαυσης του πυρός που ανακοίνωσε την Τρίτη η ΕΤΑ.

Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο μιλώντας την Τετάρτη στη Γερουσία κατά την πρώτη ημέρα της διακοπής της εκεχειρίας από την  ΕΤΑ, ζήτησε επίσημα την “πολιτική ενότητα” στον τομέα “του αντιτρομοκρατικού αγώνα”.

 “Η ενότητα των δημοκρατικών δυνάμεων είναι μία ουσιώδης αξία” στον τομέα “του αντιτρομοκρατικού αγώνα”, δήλωσε, απαντώντας στη Γερουσία σε επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση. ” Θα κάνω χρήση της ιδίας σθεναρότητας και αποφασιστικότητας για να αντιμετωπιστούν οι απειλές της ΕΤΑ, τις οποίες άλλωστε αναζήτησα επιδιώκοντας την ειρήνευση“, τόνισε ο κ. Θαπατέρο.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης  Μαριάνο Ρατζόι ανέδειξε το θέμα των Βάσκων σε πρωταρχικό θέμα αντιπολίτευσης στη σοσιαλιστική κυβέρνηση, ζητώντας από τον πρωθυπουργό “αποσαφήνιση” για να αποφευχθούν  “παρερμηνείες”, ύστερα από την διακοπή της εκεχειρίας.

Στη φυλακή και πάλι ο Ντε Χουάνα

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη  οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή  το στέλεχος της ΕΤΑ, Ινάκι ντε Χουάνα, σε μία κίνηση, κατά τους αναλυτές, “σκλήρυνσης” της στάσης της κυβέρνησης έναντι της ΕΤΑ, μόλις η οργάνωση διέκοψε την εκεχειρία. Ο ντε Χουάνα, επικεφαλής του “Κομάντο της Μαδρίτης” έχει καταδικαστεί για τον  θάνατο 25 ανθρώπων κατά τη δεκαετία του 1980. Είχε αποφυλακιστεί, μετά από απεργία πείνας  για να μην μετατραπεί σε ήρωα των Βάσκων. Μία πρόσφατη φωτογραφία του με την φιλενάδα του, που δημοσίευσαν δεξιές εφημερίδες προκάλεσαν αναστάτωση στο κοινό τους. Τους προηγούμενους μήνες έγινε στην ισπανική πρωτεύουσα ογκώδης διαδήλωση για να μείνει στη φυλακή ο ντε Χουάνα.


 


 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα