Παρουσία Πούτιν συνεδρίασε το ρωσικό συμβούλιο ασφαλείας για τη Β.Κορέα

Kremlin spokesman Dmitry Peskov attends a meeting of President Vladimir Putin with CEO of Royal Dutch Shell Ben van Beurden in Moscow, Russia, Wednesday, June 21, 2017. (Sergei Karpukhin/Pool Photo via AP)
Kremlin spokesman Dmitry Peskov attends a meeting of President Vladimir Putin with CEO of Royal Dutch Shell Ben van Beurden in Moscow, Russia, Wednesday, June 21, 2017. (Sergei Karpukhin/Pool Photo via AP) AP

Το συριακό και το ζήτημα της Β. Κορέας συζητήθηκε στην συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχε και ο Ρώσος Πρόεδρος

Τα μέλη του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με τα αποτελέσματα των επαφών του με την ανώτατη ηγεσία της Συρίας και για τις ζώνες αποκλιμάκωσης στη χώρα, ενημέρωσε ο ο Ρώσος υπουργός Αμύνης Σεργκέι Σόϊγκου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόβ.

Σύμφωνα με τον Πεσκόβ,  συζητήθηκε επίσης και η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο μετά την τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρειο Κορέα, ο οποίος πέρασε πάνω από την νήσο Χοκάιντο με κατεύθυνση τον Ειρηνικό Ωκεανό, 4 μόλις μέρες μετά την απόφαση των Ηνωμένων Εθνών για σκλήρυνση των κυρώσεων κατά της Πιονγιανγκ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, επεσήμανε επίσης ότι συζητήθηκαν λεπτομερώς ζητήματα που αφορούν τρέχοντα εσωτερικά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Στην σύσκεψη εκτός από τον Ρώσο Πρόεδρο και τον υπουργό Αμύνης συμμετείχαν ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μενβέντεφ, ο προσωπάρχης του Κρεμλίνου Αντόν Βάϊνο, οι πρόεδροι τους Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και της Ρωσικής Δούμας ('Ανω και Κάτω Βουλής) Βαλεντίνα Ματβιένκο και Βιτσισλάβ Βολόντιν, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ, ο υπουργός Εσωτερικών Βλαντίμιρ Καλακόλτσεφ και ο διευθυντής της Υπηρεσίας Κατασκοπείας Σεργκέι Ναρίσκιν.

Πληροφορίες:ΑΜΠΕ, Φωτογραφία: Sergei Karpukhin/Pool Photo via AP

SHARE: