Πάσχα: Η Πρώτη Ανάσταση στην Αλεξάνδρεια από τον Πατριάρχη Θόδωρο

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος
Ο Πατριάρχης Θεόδωρος EUROKINISSI

Τελέστηκε η Πρώτη Ανάσταση στην Αλεξάνδρεια, με τον Πατριάρχη Θεόδωρο να ψέλνει το "Ανάστα ο Θεός", υπό τους εκκωφαντικούς ήχους των αφρικανικών τυμπάνων.

"Άρωμα" Αφρικής είχε η Πρώτη Ανάσταση στην Αλεξάνδρεια, με τον Πατριάρχη Θεόδωρο να ψέλνει το "Ανάστα ο Θεός", υπό τους εκκωφαντικούς ήχους των αφρικανικών τυμπάνων που κτυπούσαν ιεροσπουδαστές της Αφρικής, μέσα στον Άγιο Σάββα Αλεξανδρείας, όπως ακριβώς συνηθίζεται στην ιεραποστολή.

Μέσα από τον άδειο ελληνικό ναό, ο οποίος όμως γέμιζε από τους ήχους της Αφρικής, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος έδειξε το πόσο σημαντικές είναι οι παραδόσεις των κατά τόπους Μητροπόλεων του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, που αναδεικνύουν το μήνυμα της Αναστάσεως με το κτύπημα των τυμπάνων.

Στο πλευρό του Αλεξανδρινού Προκαθημένου ήταν ο Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός και ο Γέρων Σκευοφύλακας π. Παύλος Ιωσηφίδης, με τη χορωδία των αφρικανών σπουδαστών να αποδίδουν τους ύμνους του Μεγάλου Σαββάτου.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος θα τελέσει το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου την ακολουθία της Αναστάσεως στον άδειο από πιστούς ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, περιστοιχισμένος από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσο και τον Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου π. Νικόδημο Τότκα.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πάσχα, Αίγυπτος
SHARE:

24Media Network