Πασχαλινό μήνυμα Ζελένσκι: “Ας έρθει πιο κοντά η ειρήνη για την Ουκρανία μας”

Διαβάζεται σε 2'
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι AP Photo/Francisco Seco

Στο πασχαλινό του μήνυμα, ο πρόεδρος Ζελένσκι κάλεσε τους Ουκρανούς να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους και ευχήθηκε να έρθει η ειρήνη σε όλα τα έθνη που έχουν πολέμους.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο πασχαλινό μήνυμά του, κάλεσε τους Ουκρανούς να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα.

“Δεν υπάρχει νύχτα ή μέρα που η ρωσική τρομοκρατία να μην επιχειρεί να διαλύσει τις ζωές μας”, έγραψε ο Ζελένσκι στην αγγλική γλώσσα στον πλατφόρμα Χ.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Κυριακή (31/03) η Ουκρανία δέχτηκε επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις με τις ενεργειακές υποδομές να έχουν κυρίως στοχοθετηθεί.

Οι ουκρανικές αεροπορικές δυνάμεις ανέφεραν ότι αναχαίτισαν 18 από τις 27 επιθέσεις που δέχτηκαν από μη επανδρωμένα, πυραύλους και πυραύλους κρουζ, αλλά οι αρχές ανέφεραν ότι κάποιοι πέτυχαν τους στόχους τους.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Λβιβ, στα δυτικά της χώρας, όταν δέχτηκε επίθεση μια υποδομή.

Στην Οδησσό, στη Μαύρη Θάλασσα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα για κάποιο χρονικό διάστημα ενώ διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκαν και σε άλλα σημεία της χώρας, σύμφωνα με το  Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το μήνυμα του Ζελένσκι στο Twitter

“Τους χαιρετισμούς μου στους Ουκρανούς και όλους τους Χριστιανούς που γιορτάζουν σήμερα το Πάσχα.

Είναι μια γιορτή που μας θυμίζει τη δύναμη του πνεύματος, που δεν θα επιτρέψει στο σκοτάδι να επικρατήσει. Δεν θα επιτρέψει να επισκιαστεί η θέληση. Ενώνει οικογένειες, έθνη και ηπείρους.

Τώρα δεν υπάρχει νύχτα ή μέρα που η ρωσική τρομοκρατία να μην προσπαθεί να σπάσει τις ζωές μας. Χθες το βράδυ εκτόξευσαν ξανά πυραύλους και drones «Shahed» εναντίον ανθρώπων.

Αλλά υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας, αντέχουμε, το πνεύμα μας δεν υποχωρεί και γνωρίζει ότι είναι δυνατόν να αποτρέψουμε τον θάνατο. Η ζωή μπορεί να επικρατήσει.

Είθε όλες οι προσευχές για προστασία από το κακό να εισακουστούν σήμερα. Είθε η πίστη να ενώσει όλες τις καλές καρδιές και να ενισχύσει αυτούς που υπερασπίζονται τα σπίτια τους. Και είθε η αληθινή ειρήνη να έρθει πιο κοντά για ολόκληρη την Ουκρανία μας και όλα τα έθνη που υποφέρουν από πολέμους.

Να έχετε ένα ήρεμο Πάσχα!”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα