Πατριάρχης Κύριλλος: Ανοιχτή πληγή το Κυπριακό

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (Δ) υποδέχθηκε στο Φανάρι τον Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Κύριλλο Α' (Α) , ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του ειρηνική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο , Σάββατο 4 Ιουλίου 2009 .
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (Δ) υποδέχθηκε στο Φανάρι τον Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Κύριλλο Α' (Α) , ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του ειρηνική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο , Σάββατο 4 Ιουλίου 2009 . ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών , Κύριλλος χαρακτήρισε "ανοιχτή πληγή" το Κυπριακό για ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο

«Ανοιχτή πληγή», όχι μόνο για τους Κύπριους, αλλά και για ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο, χαρακτήρισε ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών , Κύριλλος, σε συνάντηση του με τον Κύπριο πρέσβη στην ρωσική πρωτεύουσα , Λεωνίδα Μαρκίδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού ΥΠΕΞ η εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πατριαρχική και συνοδική κατοικία της Ιεράς Μονής Αγίου Δανιήλ, στην Μόσχα.

ADVERTISING

Στη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκε το εξαίρετo επίπεδο των σχέσεων Κύπρου - Ρωσίας. Ο κ. Μαρκίδης ενημέρωσε τον πατριάρχη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε, επίσης, εκτεταμένα η καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς, που συντελείται στα κατεχόμενα και οι προσπάθειες από την κυπριακή κυβέρνηση και την Εκκλησία Κύπρου για επαναπατρισμό θρησκευτικών κειμηλίων, τα οποία έχουν παράνομα εξαχθεί και εμπορεύονται στις διεθνείς αγορές στο εξωτερικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυπριακό
SHARE:

24Media Network