"Πειραγμένες" οι φωτογραφίες του Κάστρο;

"Πειραγμένες" οι φωτογραφίες του Κάστρο;
© AP

Τι καταγγέλλει το AP για τις φωτογραφίες του Φιντέλ Κάστρο. Κατηγορεί τις αρχές της Κούβας ότι προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια για την κατάσταση της υγείας του (Pics)

Οι Κουβανικές αρχές προσπαθούν να αποκρύψουν την προβληματική υγεία του 87χρονου Φιντέλ Κάστρο παραποιώντας μια σειρά από φωτογραφίες του

Πρόκειται για επτά φωτογραφίες του Κάστρο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση της Κούβας. Οι φωτογραφίες είχαν είχαν αλλοιωθεί ψηφιακά, προκειμένου να αφαιρεθεί ένα ακουστικό βαρηκοΐας από το αυτί του Κάστρο.

© AP

Οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν από την Estudios Revolucion και είχαν αναμεταδοθεί από το  Associated Press και άλλους διεθνείς οργανισμούς ειδήσεων σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Σε δήλωσή του ο διευθυντής φωτογραφίας του Associated Press,  Σαντιάγο Λάιον, δήλωσε:

"Έχουμε διαπιστώσει πως ένας αριθμός επίσημων φωτογραφιών του Φιντέλ Κάστρο έχουν παραποιηθεί. "Η αφαίρεση στοιχείων από μια φωτογραφία είναι εντελώς απαράδεκτη και αποτελεί σαφή παραβίαση των κανόνων του Associated Press".

Το πρακτορείο ενημέρωσε τους επικεφαλής στην Κούβα για την απόφασή τους σχετικά με τις φωτογραφίες, χωρίς ωστόσο να λάβει κάποιο σχόλιο.

© AP

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν τον τελευταίο μήνα, δείχνουν μιας λεπτή, διαφανή συσκευή στο αυτί του Κάστρο, που πιστεύεται ότι είναι ένα ακουστικό βαρηκοΐας.

Το Associated Press, μετέδωσε πως εκτός από την αφαίρεση των επτά αυτών φωτογραφιών, θα επανεξετάσει όλες τις φωτογραφίες του πρώην Κουβανού ηγέτη, των τελευταίων χρόνων.

(Πηγή: Daily Mail)

SHARE: