Πέρασε 20 χρόνια στη φυλακή μέχρι που εμφανίστηκε ο serial killer

Πέρασε 20 χρόνια στη φυλακή μέχρι που εμφανίστηκε ο serial killer
Φυλακή shutterstock

Πώς ένας 22χρονος βρέθηκε στη φυλακή για δύο δεκαετίες για έγκλημα που δεν διέπραξε. Ο πραγματικός ένοχος πιάστηκε μετά την αποφυλάκισή του.

Να “καθαρίσει” το όνομά του επιδιώκει ένας μεσήλικας Νοτιοκορεάτης, ο οποίος πέρασε 20 ολόκληρα χρόνια από τη ζωή του στη φυλακή για έγκλημα που δεν έκανε.

Το φθινόπωρο του 1988, όπως αναφέρει το CNN, ένα 13χρονο κορίτσι βρέθηκε βιασμένο και δολοφονημένο στο κρεβάτι του. Όλα αυτά στο Hwaseong, μια αγροτική περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα Σεούλ, όπου οι δολοφονίες εκείνη την εποχή ήταν συχνό φαινόμενο. Επρόκειτο για το όγδοο θύμα γένους θηλυκού στην περιοχή μέσα σε δύο χρόνια ενώ συνολικά καταγράφηκαν 10 δολοφονίες γυναικών από το 1986 έως το 1991.

Ένα χρόνο μετά τον φόνο του παιδιού, η αστυνομία συνέλαβε έναν 22χρονο, ο οποίος αναφέρεται ως Yoon (σ.σ. βάσει νόμου της χώρας προστατεύεται η ταυτότητα των υπόπτων και των εγκληματιών).

Μετά από τρία μερόνυχτα ανάκρισης, ο νεαρός ομολόγησε. Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα, ο Yoon είχε βγει μια βόλτα για να πάρει αέρα και κάποια στιγμή είδε ένα σπίτι με αναμμένο φως και ένιωσε μια ξαφνική “παρόρμηση για βιασμό”. Μπήκε μέσα και επιτέθηκε στο κορίτσι με το προαναφερόμενο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια έκαψε τα ρούχα του και επέστρεψε στο σπίτι του.

Ο νεαρός καταδικάστηκε για τον βιασμό και τη δολοφονία της 13χρονης σε ισόβια κάθειρξη, με την ποινή του να μειώνεται κατόπιν έφεσης. Βγήκε από τη φυλακή το 2009 μετά από 20 χρόνια. Και όλα αυτά ενώ υποστήριζε ότι δεν το έκανε.

Ο Yoon ήταν ο μοναδικός που καταδικάστηκε ως δράστης κάποιου εκ των 10 φόνων που έγιναν στην περιοχή. Να σημειωθεί ότι οι άλλοι εννέα είχαν ακριβώς το ίδιο μοτίβο και ο δράστης ήταν ασύλληπτος.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 όμως η αστυνομία προχώρησε σε μια τρομακτική αποκάλυψη. Στοιχεία από τα εγκλήματα εκείνα, που είχαν κρατηθεί για 30 χρόνια, δόθηκαν για ανάλυση DNA. Και τότε αποδείχτηκε ότι τουλάχιστον τρεις από εκείνες τις δολοφονίες τις είχε κάνει ένας άλλος άνδρας, ο οποίος ομολόγησε ότι ευθύνεται τόσο για τους 10 γνωστούς φόνους όσο και για τέσσερις ακόμα. Έδωσε λεπτομερέστατη ομολογία, σχεδιάζοντας και σε χαρτί τις τοποθεσίες των εγκλημάτων.

Οι εξελίξεις αυτές έφεραν την αστυνομία σε δυσχερή θέση, αφού ναι μεν βρέθηκε ο serial killer αλλά ο Yoon είχε περάσει 20 χρόνια πίσω από τα κάγκελα. Τον περασμένο Δεκέμβριο η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για επτά αστυνομικούς και έναν εισαγγελέα που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση του Yoon ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει επανεκδίκαση και εκτιμάται ότι θα κριθεί αθώος.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version