Περήφανος για τη διακυβέρνηση του ο Χριστόφιας

default image

Περήφανος, για τη διακυβέρνηση της Κύπρου στα τέσσερα χρόνια της προεδρίας του, δηλώνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Χαραυγή”, ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφερόμενος στο Κυπριακό τονίζει ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει πληθώρα πρωτοβουλιών και υποστηρίζει ότι η Κύπρος “βγήκε από την γωνία, στην οποία βρέθηκε, άδικα βέβαια, μετά το δημοψήφισμα του 2004”.

Δόθηκε μεγάλη μάχη, προσθέτει, για να μεταπειστεί η διεθνής κοινότητα για την καλή θέληση και την αποφασιστικότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για λύση του Κυπριακού.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας επισημαίνει ότι “είχε καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρες χώρες και λαούς, αλλά στον τόπο μας η κυβέρνηση την αντιμετωπίζει, χωρίς να ρίχνει αποκλειστικά τα βάρη και να δημιουργεί συνθήκες δυστυχίας στον απλό άνθρωπο”.

Επίσης, προσθέτει ότι σε πλείστες όσες χώρες υπήρξε κρίση του συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων, ενώ στην Κύπρο η κυβέρνηση διασφάλισε τη βιωσιμότητά του.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Πρόεδρος Χριστόφιας χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου στην πολιτική και τον καλεί να τις τερματίσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα