Περιοδεία Ερντογάν στην Αφρική κατά της δράσης του Γκιουλέν

Περιοδεία Ερντογάν στην Αφρική κατά της δράσης του Γκιουλέν

Περιοδεία του προέδρου Ερντογάν στην Αφρική, με στόχο τον τερματισμό της δράσης του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναχώρησε για την Τανζανία, τον πρώτο σταθμό στην περιοδεία του στην Ανατολική Αφρική, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να αναφερθεί στη δράση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίον κατηγορεί ότι υποκίνησε το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

"Θα θέσουμε στο τραπέζι τις δραστηριότητες της FETO στις αφρικανικές χώρες, όπως στην Τανζανία, τη Μοζαμβίκη και άλλες" είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Το ακρωνύμιο FETO, στην ορολογία που χρησιμοποιούν οι τουρκικές αρχές, σημαίνει "Τρομοκρατική Οργάνωση των Υποστηρικτών του Φετουλάχ". Εννοούν το κίνημα του Γκιουλέν που περιλαμβάνει ένα ευρύ δίκτυο σχολείων, επιχειρήσεων και μη κυβερνητικών οργανώσεων, ιδίως στις αφρικανικές χώρες.

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί επίσης τη Μοζαμβίκη και τη Μαδαγασκάρη.

Ο Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ για πάνω από 16 χρόνια, υποστηρίζει ότι το κίνημά του είναι ειρηνικό και αρνείται κάθε εμπλοκή του στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου εναντίον του πρώην συμμάχου του, του προέδρου Ερντογάν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ερντογάν, Πραξικόπημα στην Τουρκία, Τουρκία
SHARE:

24Media Network