Στο διάστημα για το Γιούρι

Στο διάστημα για το Γιούρι

Περίπατο στο διάστημα προς τιμή του μεγάλου κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν πραγματοποιούν δύο Ρώσοι αστροναύτες, μέλη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

Δύο Ρώσοι κοσμοναύτες, μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) πραγματοποιούν σήμερα έναν διαστημικό περίπατο, ο οποίος αναμένεται να διαρκέσει έξι ώρες, προκειμένου να θέσουν σε λειτουργία έναν μικρο-δορυφόρο προς τιμήν του Γιούρι Γκαγκάριν.

Ο Σεργκέι Βολκόφ και ο Αλεξάντρ Σαμοκουτιάεφ ξεκίνησαν τον διαστημικό περίπατό τους μέσω της θυρίδας πρόσδεσης Pirs στις 17:50 (ώρα Ελλάδος), με καθυστέρηση είκοσι λεπτών από το προβλεπόμενο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, επικαλούμενο το ρωσικό κέντρο ελέγχου διαστημικών πτήσεων (TSOUP).

Οι δύο κοσμοναύτες θα θέσουν σε λειτουργία έναν μικρο-δορυφόρο, ο οποίος θα μεταδίδει σήματα σε 17 γλώσσες με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα ετών από την πρώτη ιστορική πτήση του Γιούρι Γκαγκάριν στο διάστημα στις 12 Απριλίου 1961.

Στο διαστημικό τους περίπατο οι Ρώσοι κοσμοναύτες θα βγάλουν μια αναμνηστική φωτογραφία κρατώντας στα χέρια τους φωτογραφίες του Γκαγκάριν και του πατέρα των σοβιετικών διαστημικών προγραμμάτων Σεργκέι Κορόλιεφ.

"Ο ένας από τους κοσμοναύτες θα σταθεί στην είσοδο του Pirs κρατώντας τις φωτογραφίες, τυπωμένες σε χαρτί, ενώ ο άλλος θα τραβήξει την φωτογραφία μπροστά στον ISS. Δύο μέτρα απόσταση αρκούν ώστε η Γη να εμφανίζεται πίσω από τις φωτογραφίες" δήλωσε ένας αξιωματούχος του ρωσικού διαστημικού σταθμού.

SHARE:

24Media Network