Περίπου 130 πρόσφυγες βρέθηκαν σε φορτηγό - ψυγείο

Περίπου 130 πρόσφυγες βρέθηκαν σε φορτηγό - ψυγείο

Δεν έχει τέλος η τραγωδία των προσφύγων. Περίπου 130 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά εντοπίστηκαν σε φορτηγό - ψυγείο στα σύνορα Βουλγαρίας- Τουρκίας

Περίπου 130 πρόσφυγες εντοπίστηκαν σήμερα στο εσωτερικό ενός φορτηγού- ψυγείου στα σύνορα Βουλγαρίας- Τουρκίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας.

Οι μετανάστες- 38 άνδρες, 33 γυναίκες και 58 παιδιά- που δήλωσαν ότι είναι Σύροι κρύβονταν πίσω από μπουκάλια με ανθρακούχο νερό στο εσωτερικό ενός φορτηγού- ψυγείου στον κεντρικό συνοριακό σταθμό Καπιτάν- Αντρέεβο, στα σύνορα Βουλγαρίας- Τουρκίας.

Ο Τούρκος οδηγός που ταξίδευε προς τη Ρουμανία συνελήφθη.

«Η κατάσταση της υγείας των μεταναστών δεν εμπνέει ανησυχία» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών.

Το καλοκαίρι 71 πρόσφυγες είχαν βρεθεί νεκροί εντός ενός φορτηγού ψυγείου το οποίο είχε εγκαταλείψει ο οδηγός του στην Αυστρία.

Σε μια μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η αστυνομία της Βουλγαρίας διεξήγαγε ελέγχους σε σχεδόν 6.000 οχήματα και συνέλαβε 16 διακινητές και 495 μετανάστες σε ολόκληρη την χώρα.

SHARE:

24Media Network