Περουβιανός καρδινάλιος παρομοιάζει τον ΟΗΕ με τον Ηρώδη

Περουβιανός καρδινάλιος παρομοιάζει τον ΟΗΕ με τον Ηρώδη

Αφορμή η ανακοίνωση του ΟΗΕ κατά την οποία συνέστησε την άμβλωση για τις εγκύους που έχουν προσβληθεί από τον ιό Zika

Ο περουβιανός καρδινάλιος Χουάν Λουίς Τσιπριάνι παρέβαλε τον ΟΗΕ με τον "Ηρώδη", το βασιλιά της Ιουδαίας που διέταξε τη θανάτωση των βρεφών, αφού ο διεθνής οργανισμός συνέστησε την άμβλωση για τις εγκύους που έχουν προσβληθεί από τον ιό Zika, που προκαλεί γενετικές ανωμαλίες στα έμβρυα.

"Σήμερα, είμαστε περικυκλωμένοι από Ηρώδεις...Ο ΟΗΕ απέναντι στον ιό Zika, αποφάσισε ότι οφείλουμε να εγκρίνουμε την άμβλωση και να σκοτώσουμε παιδιά. Πρέπει πραγματικά να είναι πολύ βλάκας", δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος της Λίμα κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής του εκπομπής "Διάλογοι Πίστης".

"Υπάρχει μία ιδιοφυία, ένας Ηρώδης, που θεωρεί σωστό να καταδικάσει σε θάνατο, ότι πρέπει να προχωρήσουν σε άμβλωση όλοι όσοι αυτήν τη στιγμή κυοφορούν, διότι υπάρχει αυτός ο κίνδυνος, που δεν είναι και πλήρως εξακριβωμένος. Ομως, απέναντι στην αμφιβολία, όλοι εις θάνατον".

Ο ΟΗΕ ζήτησε την Παρασκευή από τις χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό Zika να εξασφαλίσουν την πρόσβαση στην αντισύλληψη και στην άμβλωση για τις εγκύους που έχουν προσβληθεί από τον ιό, θέματα ταμπού στην καθολική Λατινική Αμερική.

Ο καρδινάλιος , μέλος του OPUS DEI, υπερσυντηρητικής καθολικής οργάνωσης, κατήγγειλε την ταχύτητα με την οποία ο ΟΗΕ έλαβε θέση. "Πρέπει πραγματικά να έχουμε πρόβλημα στην καρδιά, γιατί αυτό είναι πολύ κακό", σχολίασε.

Η επιδημία εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Η Βραζιλία και η Κολομβία είναι οι πλέον πληγείσες χώρες. Στη Βραζιλία, μεγάλος αριθμός παιδιών, οι μητέρες των οποίων είχαν προσβληθεί από τον ιό, γεννήθηκε με μικροκεφαλία και αφύσικα μικρό εγκέφαλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Περισσότερες από 3.100 έγκυοι έχουν προσβληθεί από τον ιό Ζίκα στην Κολομβία

Γαλλία: Περιορισμοί στις μεταγγίσεις αίματος λόγω του ιού Ζίκα

SHARE:

24Media Network