Πεσκόφ: Η Ρωσία θα μεσολαβήσει μεταξύ Β. Κορέας και ΗΠΑ, αν το θέλουν και οι δύο

O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόβ
O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόβ AP

Έτοιμη να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή εμφανίζεται η Μόσχα - Τι λέει το Κρεμλίνο για την απαγόρευση συμμετοχής του Ναβάλνι στις εκλογές

H Ρωσία είναι έτοιμη να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στη Πιονγιανγκ και την Ουάσινγκτον, μόνο αν και τα δύο μέρη το επιθυμούν.

Αυτό τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ αναφερόμενος στην κορεατική κρίση και την μείωση των εντάσεων ανάμεσα στα δύο μέρη: "Η Ρωσία είναι προφανώς έτοιμη να ανοίξει τον δρόμο για την αποκλιμάκωση"», τόνισε σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

Οι εντάσεις στη χερσόνησο της Κορέας κλιμακώθηκαν δραστικά φέτος καθώς η Βόρεια Κορέα εξακολούθησε να σημειώνει πρόοδο στο πρόγραμμά της για τα πυρηνικά όπλα, γεγονός που οδήγησε στην επιβολή των πιο σκληρών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί ποτέ από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη χώρα.

Τον Νοέμβριο, η Βόρεια Κορέα προχώρησε στη δοκιμή του πιο προωθημένου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου της ο οποίος, σύμφωνα με την Πιονγιάνγκ, μπορεί να πλήξει οποιοδήποτε τμήμα των ηπειρωτικών ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ακόμη πως η έκκληση του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι για αποχή από τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο χρόνο πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά ώστε να καταδειχθεί εάν συνάδει με τον νόμο.

Είπε ακόμη πως η νομιμότητα των εκλογών δεν θα επηρεαστεί από την απουσία ενός επίδοξου υποψηφίου.

Αξιωματούχοι αποφάνθηκαν χθες πως ο Ναβάλνι δεν μπορεί να λάβει μέρος στις εκλογές της 18ης Μαρτίου επειδή έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Πηγή:ΑΜΠΕ Φωτογραφία:AP Photo/Pavel Golovkin

SHARE:

24Media Network