Ν.Αφρική: Πέταξε το μωρό του από τη στέγη για διαμαρτυρία - Αφέθηκε ελεύθερος

Ν.Αφρική: Πέταξε το μωρό του από τη στέγη για διαμαρτυρία - Αφέθηκε ελεύθερος

Ο 38χρονος Νοτιοαφρικανός διαμαρτυρόταν για την κατεδάφιση παραπήγματος όπου διέμενε. Καλά στην υγεία του το ενός έτους κοριτσάκι, καθώς το έπιασε αστυνομικός στον αέρα.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση δικαστηρίου της Νότιας Αφρικής, σύμφωνα με την οποία αφέθηκε ελεύθερος ένας άνδρας, ο οποίος πέταξε το παιδάκι του από τη στέγη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Κουαντουέσι. Ο 38χρονος πήρε το ενός έτους κοριτσάκι του, ανέβηκε στη στέγη του παραπήγματος όπου ζει και το πέταξε κάτω, την ώρα που διαμαρτυρόταν για την κατεδάφιση των παράνομων σπιτιών της περιοχής.

Στο βίντεο από το περιστατικό φαίνεται ο άνδρας να είναι περικυκλωμένος από αστυνομικούς στη στέγη του σπιτιού του. Ακολουθούν διαπραγματεύσεις, που δεν εξελίσσονται καλά. Τον αρπάζουν αφότου έχει πετάξει το παιδάκι, το οποίο ευτυχώς το έπιασε στον αέρα αστυνομικός, χωρίς να πάθει το παραμικρό.

Του αποδόθηκε κατηγορία για απόπειρα δολοφονίας, ωστόσο την Πέμπτη το δικαστήριο την απέρριψε, κρίνοντάς τον ένοχο απλά για κακοποίηση παιδιού. Του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ραντ (300 ευρώ) και φυλάκιση ενός έτους με πενταετής αναστολή.

SHARE:

24Media Network