Πέθανε ο αμερικανός οικονομολόγος Άλαν Κρούγκερ

Πέθανε ο αμερικανός οικονομολόγος Άλαν Κρούγκερ
O αμερικανός οικονομολόγος Άλαν Κρούγκερ AP

Είχε ειδικευθεί στο φαινόμενο της ανεργίας, κι έγινε γνωστός για το έργο του σε τοµείς όπως ο κατώτατος µισθός και οι αιτίες που προκαλούν τις ανισότητες στο εισόδηµα.

Πέθανε την Κυριακή σε ηλικία μόλις 58 ετών ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Λευκού Οίκου και διακεκριμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πρίνστον, Άλαν Κρούγκερ. Όπως αναφέρει το CNN, την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε το Πρίνστον, χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για τα αίτια θανάτου. 

Ο Κρούγκερ είχε ειδικευθεί στο φαινόμενο της ανεργίας, κι έγινε γνωστός για το έργο του σε τοµείς όπως ο κατώτατος µισθός και οι αιτίες που προκαλούν τις ανισότητες στο εισόδηµα.

Είχε διατελέσει επικεφαλής οικονομολόγος στο υπουργείο Εργασίας (1994-1995) επί κυβερνήσεως Κλίντον και επικεφαλής οικονομολόγος του υπουργείο Οικονομικών (2009-2010) επί προεδρίας Ομπάμα. Τον Αύγουστο 2011 επιλέχθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα να διαδεχθεί τον Όσταν Γκούλσμπι στη θέση του επικεφαλής οικονομολόγου του Λευκού Οίκου.

Στο υπουργείο Οικονομικών επεξεργάστηκε μεταξύ άλλων το πρόγραμμα χορήγησης φορολογικών απαλλαγών σε όσους εργοδότες έκαναν προσλήψεις ανέργων (Hire Act) και εισηγήθηκε τη δημιουργία ενός ταμείου που χορηγεί κεφάλαια σε τράπεζες για να δανείζουν περισσότερα σε μικρές επιχειρήσεις.

Τα προγράμματα αυτά χαρακτηρίστηκαν ατελέσφορα και αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος ίσως να ήταν, αλλά η απόφαση του Οµπάμα να εντάξει τον Κρούγκερ στο επιτελείο των στενών συνεργατών του δείχνει ότι ε,πιστεύεται τουλάχιστον τις ιδέες του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα