Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ

Ο σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ
Ο σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ AP

Ο διευθυντής του οίκου μόδας Chanel, πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 85 ετών μετά από μία μακρά περίοδο ασθένειας. Ο θρύλος της μόδας ήταν γνωστός για την εκκεντρική του ματιά στη μόδα και για την αντισυμβατική του προσωπικότητα.

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο διάσημος Γερμανός σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το γαλλικό περιοδικό Paris Match.

Ο διευθυντής του οίκου μόδας Chanel είχε εισαχθεί εσπευσμένα το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο και πέθανε την Τρίτη μετά από μία μακρά περίοδο ασθένειας.

Ο θρύλος της μόδας ήταν γνωστός για την εκκεντρική του ματιά στη μόδα και για την αντισυμβατική του προσωπικότητα.

Ποιος ήταν ο Καρλ Λάγκερφελντ

Ο εκκεντρικός σχεδιαστής ήταν γόνος ιδιαίτερα εύπορης οικογένειας βιομηχάνων, ανατράφηκε με πολλές ανέσεις, διαμορφώνοντας, παράλληλα, μια αντισυμβατική προσωπικότητα. Καυστικός, ενίοτε κυνικός, προσβλητικός και εξωστρεφής, προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις με τις εκάστοτε, ιστορικές ρήσεις του, που έχουν καταγραφεί στο συνεργατικό πόνημα "The World According to Karl".

Το ξεκίνημά του στο χώρο της υψηλής ραπτικής καταγράφηκε στα 1963, όταν άρχισε να εργάζεται για λογαριασμό του Ιταλικού Οίκου "Tiziani", ενώ λίγους μήνες μετά συνεργάσθηκε με το αντίστοιχο, Γαλλικό στούντιο "Chloe". Ακολούθησαν οι Οίκοι "Fendi" (1965) και "Curiel" (1970, Ιταλία) και ο Γαλλικός "Chanel" (από το 1983).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: μόδα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καρλ Λάγκερφελντ: Οι ατάκες μιας αμφιλεγόμενης ιδιοφυΐας

SHARE:

24Media Network