Πέθανε ο αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας που είχε διασωθεί από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη το 2018

Πέθανε ο αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας που είχε διασωθεί από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη το 2018
Ο Duangpetch Promthep μετά τη διάσωσή του από το σπήλαιο 2023 Sakchai Lalit/ap

Ανεπιβεβαίωτη, μέχρι στιγμής, η αιτία θανάτου του νεαρού Ταϊλανδού, ο οποίος είχε μετακομίσει στη Βρετανία για να παρακολουθήσει μια ακαδημία ποδοσφαίρου. Ήταν ένα από τα 12 αγόρια που είχαν στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω τους, όταν εγκλωβίστηκαν σε μια δαιδαλώδη σπηλιά.

Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες η είδηση ότι ένα από τα 12 αγόρια της ποδοσφαιρικής ομάδες Wild Boars, που διασώθηκαν το 2018 από μια πλημμυρισμένη σπηλιά στην Ταϊλάνδη, πέθανε στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Duangpetch Promthep είχε μετακομίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να παρακολουθήσει ακαδημία ποδοσφαίρου σε ένα κολέγιο. Πέθανε την Τρίτη, δήλωσε το Ίδρυμα Zico, το οποίο είχε υποστηρίξει την υποτροφία του στο εξωτερικό. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε επίσης από το κολέγιο του.

Ο Duangpetch γνωστός ως Ντομ, βρέθηκε στον κοιτώνα του από έναν δάσκαλο την Κυριακή και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, είπε ο ιδρυτής του Ιδρύματος Zico, Kiatisuk Senamuang σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου. Νοσηλευόταν μέχρι την Τρίτη, αλλά δεν ανταποκρίθηκε.

Ο Duangpetch είχε ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη του περασμένου έτους για να παρακολουθήσει το κολέγιο. “Ο Ντομ ήταν πολύ χαρούμενος που έπαιζε ποδόσφαιρο εκεί. Ήταν πολύ γρήγορος, πολύ έξυπνος, γεμάτος ευτυχία” δήλωσε ο Kiatisuk.

Ο Ίαν Σμιθ, διευθυντής στο κολέγιο Brooke House, δήλωσε: “Αυτό το γεγονός έχει αφήσει την κοινότητα του κολεγίου μας βαθιά θλιμμένη και συγκλονισμένη. Ενωνόμαστε με όλη την οικογένεια, τους φίλους, τους πρώην συμπαίκτες του Ντομ και όσους εμπλέκονται σε όλα τα κομμάτια της ζωής του, καθώς και με όλους όσους επηρεάστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο από αυτή την απώλεια στην Ταϊλάνδη και σε όλη την παγκόσμια οικογένεια του κολεγίου.

Το κολέγιο βρίσκεται σε επαφή με τις νόμιμες αρχές και την πρεσβεία της Ταϊλάνδης στο Λονδίνο και αφιερώνει όλες τις δυναότητές του για να βοηθήσει το φοιτητικό μας σώμα, καθώς αυτοί ως νέοι διαχειρίζονται το θάνατο του Dom. Πέρα από αυτό, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτήν τη στιγμή και θα ζητούσαμε ιδιωτικότητα και συμπόνια καθώς συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τους μαθητές που φροντίζουμε αυτή τη στιγμή, αξιοποιώντας την καλοσύνη και τη βοήθεια της κοινότητας του Market Harborough“.

Η αιτία του θανάτου του Duangpetch δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά το BBC ανέφερε ότι η αστυνομία του Leicestershire είχε πει ότι ο θάνατος δεν ήταν ύποπτος.

Πριν μετακομίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Duangpetch είχε γράψει στα social media: «Σήμερα, το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα γιατί θα γίνω φοιτητής ποδοσφαίρου στην Αγγλία».

Ο Duangpetch ήταν αρχηγός των Wild Boars, της ποδοσφαιρικής ομάδας που παγιδεύτηκε στο συγκρότημα σπηλαίων Tham Luang στην οροσειρά Doi Nang Non το 2018. Η διεθνής επιχείρηση 17 ημερών για την απελευθέρωση των αγοριών τράβηξε το ενδιαφέρον του κόσμου, σε μια διάσωση που εξελίχθηκε σε θρίαμβο της παγκοσμιοποίησης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα