Πέθανε ο εμβληματικός ερωτύλος ναύτης της Times Square

Το διάσημο παθιασμένο φιλί στην Times Square της Νέας Υόρκης
Το διάσημο παθιασμένο φιλί στην Times Square της Νέας Υόρκης ASSOCIATED PRESS

Σε ηλικία 95 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Τζόρτζ Μεντόζα από το Ρόουντ Άϊλαντ, ο ναύτης που φίλησε παθιασμένα την νοσοκόμα Γκρέτα Φρίντμαν στις 14 Αυγούστου του 1945.

Το στιγμιότυπο του παθιασμένου φιλιού ενός ναύτη σε μία άγνωστη νοσοκόμα στην Times Square της Νέας Υόρκης στις 14 Αυγούστου 1945 - ημέρα της παράδοσης της Ιαπωνίας στις ΗΠΑ και της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου -  έγινε μία από τις πιο αναγνωρισμένες φωτογραφίες του κόσμου. 

Ο ναύτης της Times Square, Τζόρτζ Μεντόζα από το Ρόουντ Άϊλαντ των ΗΠΑ, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στο σπίτι του, πλήρης ημερών, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, σε ηλικία 95 ετών.

Η νοσοκόμα που έγινε διάσημη από τη θρυλική φωτογραφία ήταν η 21χρονη Γκρέτα Φρίντμαν, τότε βοηθός οδοντιάτρου, η οποία απεβίωσε το 2016 στη Βιρτζίνια, σε ηλικία 92 ετών.

ADVERTISING

O Μεντόζα υπηρέτησε σε μονάδα υποβρυχίων καταστροφών  κατά τη διάρκεια του πολέμου και ήταν σε άδεια όταν ανακοινώθηκε το τέλος του. Όπως είχε δηλώσει παλιότερα, όταν είδε την  Φρίντμαν την φίλησε αυθόρμητα γιατί του θύμιζε τις νοσοκόμες που είχε δει να  φροντίζουν τους πληγωμένους ναυτικούς πάνω σε νοσοκομειακό πλοίο. 

Το διάσημο παθιασμένο φιλί στην Times Square της Νέας Υόρκης
Το διάσημο παθιασμένο φιλί στην Times Square της Νέας Υόρκης AP
Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network