Πέθανε ο Λάρι Κινγκ

Πέθανε ο Λάρι Κινγκ
Ο Λάρι Κίνγκ AP

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο διάσημος δημοσιογράφος και παρουσιαστής Λάρι Κινγκ από επιπλοκές του κορονοϊού.

Ο διάσημος Αμερικανός δημοσιογράφος και θρύλος των talk show Λάρι Κινγκ πέθανε σε ηλικία 87 ετών.

Ο Λάρι Κινγκ άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, από επιπλοκές του κορονοϊού.

Την δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε η εταιρία Ora Media, με ανακοίνωσή της, στην οποία ανέφερε: «Με βαθιά θλίψη, η Ora Media ανακοινώνει τον θλιβερό θάνατο του συνιδρυτή και φίλου, Λάρι Κινγκ. Για 63 χρόνια και σε όλα τα ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά και ψηφιακά ΜΜΕ υπάρχουν ίσως χιλιάδες συνεντεύξεις, βραβεία και παγκόσμια αναγνώριση ως απόδειξη του μοναδικού ταλέντο του ως παρουσιαστής».

Ο Λάρι Κίνγκ Jordan Strauss/Invision/AP

Στο παρελθόν ο γνωστός Αμερικανός δημοσιογράφος είχε υποστεί καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρκίνο του προστάτη και του πνεύμονα και διαβήτη, κι ως εκ τούτου η υγεία του ήταν επιβαρυμένη και τελικά κατέληξε από τις επιπλοκές του κορονοϊού.

Το τελευταίο 15ήμερο ήταν κλινήρης, αλλά ούτε η σύζυγος του, ούτε οι δύο γιοι του μπορούσαν να τον επισκεφθούν.

Ο Λάρι Κίνγκ Andy Kropa/Invision/AP

 

Ο Λάρι Κινγκ ήταν μια από τις μορφές της σύγχρονης ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας.

Παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών λόγου, έγινε παγκοσμίως γνωστός από το «Larry King Live» με συνεντεύξεις διασημοτήτων της πολιτικής, της τέχνης και της επιστήμης, που παρουσίαζε επί 25 χρόνια (1985-2010) στo CNN.

Εκατομμύρια τηλεθεατών παρακολούθησαν τις συνεντεύξεις του Κίνγκ με παγκόσμιους ηγέτες, ανθρώπους από το χώρο του θεάματος, αλλά και άλλες διασημότητες.

Γέρνοντας πάνω από το γραφείο του, με σηκωμένα τα μανίκια του πουκαμίσου του και με τα μεγάλα του γυαλιά, μετέτρεψε την εκπομπή του, σε έναν από τους σηνατικούς πόλους τηλεθέασης για το αναφερόμενο τηλεοπτικό δίκτυο, παρουσιάζοντας ένα μίγμα συνεντεύξεων, πολιτικών συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων για τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, αλλά και δεχόμενος τηλεφωνήματα από το τηλεοπτικό ακροατήριο του.

Ακόμη και στο αποκορύφωμα της καριέρας του, οι επικριτές του, κατηγορούσαν τον Κινγκ ότι έκανε ελάχιστη έρευνα πριν από τις συνεντεύξεις του και έθετε εύκολες ερωτήσεις στους καλεσμένους του, που ήταν ελεύθεροι να δώσουν επίσης, εύκολες απαντήσεις, προβάλλοντας τους εαυτούς τους.

Ο ίδιος, απαντούσε στους επικριτές του, παραδεχόμενος ότι δεν έκανε και πολλή έρευνα, ώστε να μπορούσε να μάθει από τους τηλεθεατές του.

Πέραν τούτου, όπως έλεγε ο Κίνγκ, ο ίδιος, δεν ήθελε ποτέ, να περάσει στην αντίληψη του κόσμου, ως ένας δημοσιογράφος.

«Το καθήκον μου, όπως το βλέπω, είναι ότι είμαι ένα μέσο μετάδοσης» είχε δηλώσει ο ίδιος, στην εφημερίδα «The Hartford Courant», τη μεγαλύτερη καθημερινή εφημερίδα του Κονέκτικατ, το 2007.

«Κάνω τις καλύτερες ερωτήσεις που μπορώ να κάνω. Ακούω τις απαντήσεις. Προσπαθώ να τις ακολουθήσω. Και ευτυχώς, το ακροατήριο φτάνει σε ένα συμπέρασμα. Δεν είμαι εδώ για να βγάζω συμπεράσματα. Δεν είμαι ένας παρουσιαστής μιας εκπομπής σαπουνόπερας… Έτσι, αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι να παρουσιάζω κάποιον με τον καλύτερο τρόπο» είχε δηλώσει ο Κίνγκ, για την τηλεοπτική του παρουσία και τον τρόπο δουλειάς του.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα