Πέθανε ο Σαμ Σάιμον ένας από τους δημιουργούς των Simpsons

Πέθανε ο Σαμ Σάιμον ένας από τους δημιουργούς των Simpsons

Μετά από πολλά χρόνια μάχης με τον καρκίνο, ο Σαμ Σάιμον απεβίωσε σε ηλικία 59 ετών

Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 59 ετών ο Σαμ Σάιμον, ο ένας εκ των δημιουργών της δημοφιλούς αμερικανικής σειράς κινουμένων σχεδίων “The Simpsons”, μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες. Οι γιατροί είχαν διαγνώσει ότι ο Σάιμον έπασχε από καρκίνο του παχέος εντέρου και ήταν στο τελικό στάδιο.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ο Σάιμον κέρδισε 9 βραβεία EMMY για το έργο του ως συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός της κωμικής σειράς “Simpsons”, η οποία είχε κάνει το ντεμπούτο της το 1989.

Δείτε ένα βίντεο με τις πιο αστείες στιγμές από τους Simpsons:

O Χανκ Αζάρια, ηθοποιός που χαρίζει τη φωνή του σε πολλούς χαρακτήρες της σειράς, έστειλε τις ευχές του στο twitter λέγοντας: "Αναπαύσου εν ειρήνη και ευχαριστώ για τους The Simpsons, Sam Simon".

O δημιουργός της θρυλικής πια σειρά κινουμένων σχεδίων είχε ανακοινώσει πριν πεθάνει πως σκοπεύει να αφήσει την περιουσία του, ύψους 100 εκατ. δολαρίων σε διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Ο ίδιο μάλιστα διατηρούσε έναν τέτοιο οργανισμό ο οποίος έφερε και το όνομα του. "Για εκείνους που τον γνώριζαν η φωνή του θα ηχεί πάντα στο μυαλό μας. Η αίσθηση του χιούμορ που είχε θα συνεχίσει να μας κάνει να γελάμε. Και η συμπόνοια και η γενναιοδωρία του θα συνεχίσει να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις ζωές μας".

Δείτε ένα βίντεο με τον Simons να δηλώνει τον αγαπημένο του ήρωα από τους Simpsons:

Ο οργανισμός είναι αφιερωμένος κατά κύριο λόγο στην σωτηρία των σκύλων που "εμπλουτίζουν τις ζωές των ανθρώπων" όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του. "Sam, θα λείψεις σε πολλούς, αλλά η θλίψη ανάμεσά μας είναι ιδιαίτερα έντονη. Υπήρξαμε μαζί τόσο καιρό και η απουσία σου θα αφήσει ένα μόνιμο κενό στις ζωές μας" καταλήγουν οι συνεργάτες του δημιουργού από τον οργανισμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, TMZ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι Simpsons δεν θα είναι ποτέ πια ίδιοι, αφού δείτε αυτές τις φωτογραφίες

Δεκαπέντε εικονογράφοι αποχαιρετούν τον 'Mr Spock'

SHARE: