Πέθανε ο σκληροτράχηλος καουμπόη της Marlboro

MARLBORO AD MARLBORO CIGARETTES POSTER ADVERT, MARLBORO MAN, COWBOY SMOKING A CIGARETTE......
MARLBORO AD MARLBORO CIGARETTES POSTER ADVERT, MARLBORO MAN, COWBOY SMOKING A CIGARETTE...... PUBLICITY PIC

H εικόνα του συνδέθηκε με τα Marlboro για δεκαετίες. Ο θρυλικός Eric Lawson, άφησε την τελευταία του πνοή. Διαβάστε την ιστορία του (Pic)

Αθόρυβα και σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Eric Lawson που ενσάρκωσε τον σκληροτράχηλο "άνδρα του Marlboro" στις διαφημίσεις της δεκαετίας του '70.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του Susan,  ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στις 10 Ιανουαρίου από οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια η οποία οφειλόταν στην χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια από την οποία υπέφερε.

Ο Lawson ήταν καπνιστής από τα 14 του και έπαιξε τον καουμπόη στις διαφημίσεις του Marlboro από το1978 έως το 1981.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε κάνει περάσματα από τις αστυνομικές τηλεοπτικές σειρές "Baretta" και "The Streets of San Francisco" μέχρι που τον ανακάλυψε μια διαφημιστική εταιρεία που είχε τον λογαριασμό της Marlboro.

Πέθανε ο σκληροτράχηλος καουμπόη της Marlboro

Λίγα χρόνια αργότερα εμφανίζεται σε  διαφημιστικές εκστρατείες κατά του καπνίσματος και μάλιστα είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα φιλμάκι-παρωδία ακριβώς αυτών των διαφημίσεων που τον είχαν κάνει διάσημο σε όλον τον κόσμο.

"Ήξερε ότι τα τσιγάρα τον είχαν στο χέρι. Ήξερε ότι δεν μπορούσε να σταματήσει" είπε η γυναίκα του.

Το 72χρονο αποχαιρέτησαν τα έξι παιδιά του, τα 18 εγγόνια του και τα 11 δισέγγονα του.

Όπως σημειώνει το Associated Press, δύο άλλοι ηθοποιοί που συμμετείχαν σε διαφημίσεις των τσιγάρων Marlboro πέθαναν από αιτίες που σχετίζονται με το κάπνισμα.

Ο λόγος για τον  David Millar που πέθανε από εμφύσημα το 1987 και ο David McLean που νικήθηκε από τον καρκίνο του πνεύμονα το 1995.

(Πηγή: Daily Mail)

SHARE:

24Media Network