Πέθανε ο “θρύλος” της Marvel, Σταν Λι

Πέθανε ο “θρύλος” της Marvel, Σταν Λι
Ο δημιουργός των περισσότερων σούπερ ηρώων της Marvel, Stan Lee ASSOCIATED PRESS

Ο "πατέρας" του Spider Man, των X-Men, των Avengers και άλλων κορυφαίων σούπερ ηρώων έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών.

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Σταν Λι, ο άνθρωπος που υπήρξε ο δημιουργός μερικών από τους διασημότερους σούπερ ήρωες στον κόσμο.

Συγγραφέας, παραγωγός και εκδότης, ο Σταν Λι υπήρξε μια πολυσχιδής προσωπικότητα που από τη δεκαετία του 1960 και μετά καθόρισε την ποπ κουλτούρα, δημιουργώντας σούπερ ήρωες προσαρμοσμένους στα δεδομένα της νέας εποχής.

Υπήρξε “πατέρας” ηρώων όπως ο Spider Man, οι Fantastic Four, οι X-Men, ο Hulk, οι Avengers και αμέτρητοι άλλοι χαρακτήρες της Marvel Comics.

O Stan Lee έφερε επανάσταση στο χώρο των comics και ειδικότερα στο είδος των “σουπερηρωϊκών” κόμικς με μια σειρά από τις δημιουργίες του, έχοντας στο πλευρό του πολύτιμους συνεργάτες τους επίσης εξαίσιους οραματιστές Jack Kirby και Steve Ditko. Οι νέοι ήρωες είχαν πιο πολλά ανθρώπινα στοιχεία, τρωτά σημεία και αδυναμίες, ήταν φιγούρες με τις οποίες μπορούσε πιο εύκολα να ταυτιστεί ο αναγνώστης και ιδιαίτερα οι έφηβοι που παραδοσιακά απαρτίζουν και το μεγαλύτερο μέρος του αναγνωστικού κοινού.

Ο ίδιος είχε ξεκινήσει την ενασχόλησή του με την “9η Τέχνη” από το 1939, εργαζόμενος στην Timely Comics (την εταιρεία που με την πάροδο των ετών έμελλε να εξελιχθεί στην σημερινή Marvel).

Οι δημιουργίες τους έμελλε να έχουν παγκόσμιο αντίκτυπο και κυρίως διάρκεια.

Η Marvel γρήγορα εξελίχθηκε στο μεγάλο αντίπαλο δέος της DC Comics και οι χαρακτήρες της στέκονταν με αξιώσεις απέναντι σε δημιουργίες όπως ο Superman, ο Batman και η Wonder Woman που ήταν ήδη εδραιωμένοι στη συνείδηση του αναγνωριστικού κοινού από τα 30’s και τα 40’s.

Ο Stan “THE MAN” Lee, όπως ήταν το “παρατσούκλι” του στους κόλπους των φαν και των συναδέλφων του, δεν σταμάτησε στιγμή να δουλεύει ακούραστα και να παρουσιάζει νέα δείγματα δουλειάς, χωρίς ποτέ να ξεκουραστεί από την εποχή του.

Από το 2000 και μετά και ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία με την “έκρηξη” του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel επικές ήταν οι μίνι εμφανίσεις του σε όλες τις ταινίες της εταιρείας.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από το δικηγόρο της οικογένειάς του. Όπως έγινε γνωστό πέθανε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα).

Πέρυσι, είχε χάσει την αγαπημένη του γυναίκα Τζόαν με την οποία είχαν αποκτήσει μια κόρη, την Τζ. Σ., η οποία και δήλωσε στο TMZ ότι “ο πατέρας μου αγαπούσε όλους τους φαν του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα