Πιλότος άφησε το αεροπλάνο με 300 επιβάτες σε εκπαιδευόμενο και πήγε για ύπνο

Πιλότος άφησε το αεροπλάνο με 300 επιβάτες σε εκπαιδευόμενο και πήγε για ύπνο

Έφυγε από το πιλοτήριο λίγο μετά την απογείωση και επέστρεψε στη θέση του αφότου είχαν περάσει δύο και πλέον ώρες (pics)

Ως ευκαιρία για να πάρει έναν υπνάκο, αφήνοντας το αεροπλάνο με περισσότερα από 300 άτομα, στα χέρια εκπαιδευόμενου, είδε ένας πιλότος της Pakistan International Airlines πρόσφατη πτήση από το Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας, ο πιλότος επρόκειτο να εκπαιδεύσει κατά τη διάρκεια της πτήσης τον ασκούμενο, ωστόσο λίγο μετά την απογείωση από το Ισλαμαμπάντ, του παρέδωσε τον έλεγχο του αεροπλάνου, έφυγε από το πιλοτήριο και πήγε στην καμπίνα πρώτης θέσης. Εκεί ο πρώην πρόεδρος της ένωσης των πιλότων των πακιστανικών αερογραμμών, απαθανατίστηκε να κοιμάται.

Η ξεκούραση διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες, διάστημα κατά το οποίο ο εκπαιδευόμενος είχε τη βοήθεια ενός άλλου πρώτου αξιωματικού.

Ένας από τους επιβάτες είδε τον πιλότο να κοιμάται στο αναπαυτικό κάθισμα της πρώτης θέσης και φοβούμενος ότι διακυβευόταν η ασφάλεια της πτήσης, έθεσε το θέμα σε ανώτερο υπάλληλο, ο οποίος και το ανέφερε στην έκθεσή του.

Η εταιρία, που είναι ο κρατικός αερομεταφορέας της χώρας, αρχικά ήταν απρόθυμη να εξετάζει το ζήτημα, ωστόσο κατόπιν πίεσης που δέχτηκε, ξεκίνησε έρευνα, θέτοντας σε αργία τον πιλότο.

Πηγή: Russia Today

SHARE: