Πυραυλική επίθεση από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ

Πυραυλική επίθεση από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ
Επίθεση με ρουκέτες AP

Οι δύο ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, ενώ οι άλλες δύο από αυτές έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές.

Τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν σήμερα προς την ισραηλινή επικράτεια από τη Λωρίδα της Γάζας, στην πρώτη πυραυλική επίθεση προς το εβραϊκό κράτος μετά από την επιδρομή των ΗΠΑ που σκότωσε τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί.

«Δύο από αυτές τις (τέσσερις) ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας ‘Σιδηρούς Θόλος’», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός, χωρίς να διευκρινίζει αν οι άλλοι δύο πύραυλοι έπληξαν την ισραηλινή επικράτεια. Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 13 μετέδωσε πως οι δύο άλλες ρουκέτες έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές.

Σειρήνες ακούστηκαν σε ισραηλινά χωριά που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τον παλαιστινιακό θύλακα, ως αποτέλεσμα της επίθεσης. Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ ανέφερε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές.

Τον Νοέμβριο, έπειτα από ισραηλινή επιδρομή που σκότωσε έναν ανώτατο αξιωματούχο της Ισλαμική Τζιχάντ στη Γάζα, η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση απάντησε εκτοξεύοντας περισσότερους από 450 ρουκέτες στο Ισραήλ, η πλειονότητα των οποίων αναχαιτίστηκε από το ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας.

Σε συνέχεια, ο ισραηλινός στρατός έπληξε θέσεις της Ισλαμικής Τζιχάντ, σε θανατηφόρες επιδρομές που προκάλεσαν το θάνατο 30 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων οκτώ μελών αυτής της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Ένας εκπρόσωπος του στρατού επιβεβαίωσε ότι οι σημερινές πυραυλικές επιθέσεις ήταν οι πρώτες με στόχο το Ισραήλ έπειτα από την έναρξη του έτους, τις πρώτες δηλαδή μετά από τη δολοφονία του Σουλεϊμανί.

Η Χαμάς που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα καταδίκασε την αμερικανική επιδρομή που σκότωσε τον Ιρανό στρατηγό, χωρίς όμως να καλεί σε εκδίκηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα