Πυροβολισμοί σε καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη – Ένας νεκρός

Διαβάζεται σε 2'
Αστυνομία στην Τουρκία - Φωτό αρχείου
Αστυνομία στην Τουρκία - Φωτό αρχείου AP Photo/Ali Una

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε σε καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη το πρωί της Κυριακής. Τουλάχιστον ένας νεκρός από τους πυροβολισμούς.

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το πρωί της Κυριακής σε καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό.

Σύμφωνα με το T24, δύο άτομα μπήκαν στην εκκλησία Σάντα Μαρία, στην πλευρά του Βοσπόρου, έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό τους με μάσκες και άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους.

Από τους πυροβολισμούς, ένα άτομο φέρεται να έχασε τη ζωή του, ενώ υπάρχουν αναφορές και για τραυματίες.

Ο κόσμος έπεσε στο πάτωμα για να προφυλαχθεί. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα.

Οι δράστες διέφυγαν και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια καταδίκασε την επίθεση, για την οποία έδωσε και περισσότερες πληροφορίες: “Σήμερα, γύρω στις 11.40, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην εκκλησία Santa Maria στην περιοχή Sarıyer Büyükdere, ένας άνθρωπος μεταξύ εκείνων που παρακολούθησαν τη λειτουργία, δέχθηκε επίθεση από δύο μασκοφόρους και δυστυχώς έχασε τη ζωή του”

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου τόνισε: “Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε όσους το προσπαθούν να καταστρέψουν την ενότητα και την ειρήνη μας επιτιθέμενοι στους θρησκευτικούς χώρους της πόλης μας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα