Πιστή στη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή η Κίνα

Φωτό αρχείου από βουνό στην Κίνα
Φωτό αρχείου από βουνό στην Κίνα AP

Η Κίνα εξακολουθεί να στηρίζει τη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή. Τουλάχιστον στη θεωρία. Οι σχετικές δηλώσεις κινέζου αξιωματούχου.

Η Κίνα θα παραμείνει ακλόνητη και ενεργή στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού, όπως δήλωσε την Δευτέρα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κινεζικής κυβέρνησης.

"Η χώρα θα τηρήσει τις υποσχέσεις της στο 100% και ακόμα περισσότερο. Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο άλλες χώρες αλλάζουν θέση ή στάση", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Σιε Τζενχούα, ειδικός απεσταλμένος της Κίνας για την Κλιματική Αλλαγή, ενόψει της Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή στο Κατοβίτσε της Πολωνίας.

Αναφερόμενος στις προσδοκίες που υπάρχουν αναφορικά με τη διάσκεψη, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Δεκεμβρίου, ο Σιε δήλωσε ότι η Κίνα ελπίζει πως οι διαπραγματεύσεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού μπορούν να ολοκληρωθούν στη συνάντηση αυτή.

ADVERTISING

"Θα είναι ένα συνέδριο ορόσημο για την παγκόσμια διακυβέρνηση για το κλίμα. Ελπίζουμε ότι θα μπορεί να στείλει ένα θετικό σημάδι στη διεθνή κοινότητα για την εφαρμογή της συμφωνίας, για την προώθηση της στροφής προς μια πράσινη ανάπτυξη με χαμηλούς ρύπους" επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνα
SHARE:

24Media Network