Ο καλύτερος δάσκαλος στον κόσμο γίνεται θυσία για τους μαθητές του

Ο καλύτερος δάσκαλος στον κόσμο γίνεται θυσία για τους μαθητές του
Ο βραβευθείς δάσκαλος περιχαρής στην απονομή AP

Ο Πίτερ Ταμπίτσι ανακηρύχθηκε καλύτερος δάσκαλος στον κόσμο αφού κάνει κάτι μοναδικό για τους μαθητές του.

Αν μην τι άλλο όταν δίνεις το 80% του μισθού σου για τις ανάγκες των μαθητών σου και του σχολείου σου σαφώς και δικαιούσαι το βραβείο του καλύτερου δασκάλου στον κόσμο.

O Πίτερ Ταμπίτσι είναι ακριβώς αυτό και με τη βούλα πλέον. Ο καλύτερος δάσκαλος στον κόσμο. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος δουλεύει σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας σε απομακρυσμένη επαρχίας της Κένυας και με τις παροχές του βοηθάει αυτό το σχολείο να μένει ανοιχτό και να προσφέρει ευκαιρίες στους μαθητές του.

Οι παροχές αυτές, που προέρχονται από το μισθό του εξαίρετου, αυτού, δασκάλου είναι απολύτως κρίσιμες για το σχολείο αυτό. Χωρίς αυτές ούτε βιβλία μπορούν να αγοραστούν ούτε οι κτιριακές εγκαταστάσεις να συντηρηθούν. Κοντολογίς σχολείο δεν υπάρχει.

Όλα αυτά αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία όταν μαθαίνει κανείς ότι οι περισσότεροι μαθητές προέρχονται από οικογένειες με σημαντικά προβλήματα. Συχνά ο ένας από τους δύο γονείς έχει πεθάνει ενώ δεν λείπουν και τα παιδιά που είναι ορφανά και από τους δύο γονείς.

“Προσπαθώ να τους πω ότι επιστήμη και η μόρφωση είναι ο τρόπος να ξεφύγουν και να προοδεύσουν” δήλωσε ο Ταμπίτσι μετά την τελετή στο Ντουμπάι κατά την οποία παρέλαβε το βραβείο του. “Δεν έχουν να κάνουν όλα με τα χρήματα.Θέλω να αυξήσω τις προσδοκίες όχι μόνο στην Κένυα αλλά σε όλη την Αφρική” συμπληρώνει.

Με τα χρήματα του βραβείου (1εκ δολάρια) θα έχει την ευκαιρία να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα