PKK: Ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός μετά τον σεισμό

PKK: Ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός μετά τον σεισμό
Σημαία του PKK AP Photo/Andrew Medichini

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός. Στόχος "να επιτραπεί σε όλους να επικεντρωθούν στις προσπάθειες διάσωσης" δήλωσε ο ανώτερος ηγέτης του PKK, Τζεμίλ Μπαγίκ.

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) κήρυξε την Πέμπτη (9/2) κατάπαυση του πυρός εντός των τουρκικών συνόρων, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς μεγέθους 7,8 και 7,7 Ρίχτερ, που έχουν προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 21.000 ανθρώπων.

“Καλούμε όλες τις δυνάμεις μας να σταματήσουν τις στρατιωτικές ενέργειες στην Τουρκία, τόσο στις μητροπόλεις όσο και στις μικρότερες”, δήλωσε ο ανώτερος ηγέτης του PKK, Τζεμίλ Μπαγίκ, σε ανακοίνωση που δημοσίευσε η οργάνωση στα μέσα ενημέρωσης ANF.

Ο σκοπός της κατάπαυσης του πυρός, σύμφωνα με τον Μπαγίκ, είναι να επιτραπεί σε όλους να επικεντρωθούν στις προσπάθειες διάσωσης στη νοτιοανατολική Τουρκία, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

“Χιλιάδες από τους ανθρώπους μας βρίσκονται ακόμη κάτω από τα ερείπια. Οι άνθρωποί μας πρέπει να ανασυρθούν κάτω. Επειδή είναι χειμώνας, υπάρχει χιόνι, υπάρχει βροχή, ο καιρός είναι κρύος. Αν δεν απεγκλωβιστούν από τα χαλάσματα το συντομότερο δυνατό, μπορεί να πεθάνουν από το κρύο. Ως εκ τούτου, όλοι πρέπει να κινητοποιήσουν όλες τις δυνάμεις τους. Όλοι πρέπει να κινητοποιηθούν για να σώσουν τους ανθρώπους μας”, δήλωσε ο Μπαγίκ.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει κηρύξει τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 10 επαρχίες που επλήγησαν από τον σεισμό στα νοτιοανατολικά, όπου ζει μεγάλος κουρδικός πληθυσμός.

Ο Μπαγίκ δήλωσε ότι το PKK θα επιφυλάξει το δικαίωμα να αμυνθεί σε περίπτωση επίθεσης και ότι η κατάπαυση του πυρός θα παραμείνει “μέχρι να ανακουφιστεί ο πόνος του λαού μας και να επουλωθούν οι πληγές του”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα