Πνευματικός ηγέτης Ιράν: Μπούμερανγκ οι πολιτικές της Δύσης

default image

Οι πολιτικές των Δυτικών τους γυρίζουν μπούμερανγκ, διαμηνύει ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης της χώρας. Ταξιδιωτική οδηγία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Οι επιθέσεις που διαπράττει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο δείχνουν ότι οι πολιτικές των χωρών της Δύσης στη Μέση Ανατολή είναι αντιπαραγωγικές, διεμήνυσε σήμερα ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν μετά την φονική επίθεση στο Λονδίνο.

«Σήμερα το Ντάες (σ.σ αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) καταδιώκεται στα προπύργιά του στο Ιράκ και τη Συρία κι εξαπλώνεται σε άλλες χώρες, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν ακόμα και τις Φιλιππίνες και τις χώρες της Ευρώπης» σημείωσε ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ σε μια ομιλία που προβλήθηκε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Πρόκειται για μια φωτιά που (οι δυτικές δυνάμεις) άναψαν από μόνες τους και που τους γυρίζει μπούμερανγκ» τόνισε ο ίδιος μιλώντας στην Τεχεράνη σε μια τελετή με αφορμή την επέτειο θανάτου του ιδρυτή της ισλαμικής Δημοκρατίας, αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί το 1989.

Οι δηλώσεις του Χαμενεϊ αντηχούν ως απάντηση στη ρητορική που υιοθέτησε ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας που οδήγησε στην επανεκλογή του τον περασμένο μήνα. Ο Ροχανί χαρακτήρισε τους συντηρητικούς αντιπάλους του «εξτρεμιστές» κι υποσχέθηκε επιπλέον ατομικές ελευθερίες και να προωθήσει τον διάλογο με τη Δύση.

Ο Χαμενεϊ κατήγγειλε την εξομοίωση της «επαναστατικής συμπεριφοράς» με τον εξτρεμισμό.

«Το να είσαι επαναστατικός είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα» υπογράμμισε, διαβεβαιώνοντας ότι είναι αδιανόητο «να κυριαρχούμαστε εκ νέου από την εξουσία της Αμερικής και την αλαζονεία της».

ΗΑΕ: Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το ΥΠΕΞ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προειδοποίησαν άλλωστε τους πολίτες τους να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Βρετανία μετά την επίθεση στο Λονδίνο, την τρίτη στην χώρα που συνδέεται με ισλαμιστές τρομοκράτες σε διάστημα τριών μηνών.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM μετέδωσε επικαλούμενο τον ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Αλ Χαμ αλ Νταχερί ότι η οδηγία αυτή βασίζεται στην αξιολόγηση του υπουργείου των υφιστάμενων κινδύνων και απειλών μετά την επίθεση.

Το ΥΠΕΞ προειδοποιεί τους πολίτες των ΗΑΕ στη Βρετανία να «είναι εξαιρετικά προσεκτικοί όταν μετακινούνται από μια περιοχή σε μια άλλη και να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους αυτό το διάστημα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα