Ποια είναι η Καμίλ Βάσκες που έδωσε τη νίκη στον Τζόνι Ντεπ και ποια είναι η σχέση τους

Ποια είναι η Καμίλ Βάσκες που έδωσε τη νίκη στον Τζόνι Ντεπ και ποια είναι η σχέση τους
H Camille Vasquez, δικηγόρος του Johnny Depp, μετά την ανακοίνωση της απόφασης. Evelyn Hockstein/Pool via AP

Η σταρ της δίκης του Τζόνι Ντεπ εναντίον της Άμπερ Χερντ είναι αδιαμφισβήτητα η δικηγόρος που ανέλαβε το 'άνοιγμα', το 'κλείσιμο' και την αντεξέταση της ηθοποιού. .

Ο Johnny Depp είχε εννέα δικηγόρους να τον εκπροσωπούν στη δίκη που κέρδισε εναντίον της Amber Heard -για συκοφαντική δυσφήμιση. Μια έγινε σταρ αυτού που τρένταρε για έξι εβδομάδες ως #JusticeforJohnnyDepp. Είναι η Camille Vazquez. Τι έκανε;

Ακολουθεί ένα παράδειγμα

Η 37χρονη ανέλαβε την εναρκτήρια ομιλία και το κλείσιμο της δίκης, αλλά η ημέρα που έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο ήταν εκείνη της αντεξέτασης της Heard. Δεν άφησε την Αμερικανίδα ηθοποιό να δώσει την παράσταση που επιδίωξε (με απαντήσεις που αφορούσαν την ιστορία που εκείνη ήθελε να πει και όχι τις ερωτήσεις που είχαν τεθεί), ήταν σταθερή, ‘κοφτή’ και αυστηρή και δεν άφησε το παραμικρό να πέσει κάτω.

Κυρίως κέρδισε το σεβασμό των συναδέλφων της για τις ερωτήσεις που έκανε, επί της μαρτυρίας της Heard για σεξουαλική κακοποίηση με μπουκάλι από τον Depp. “Εσείς ήσασταν που επιτεθήκατε με μπουκάλι σε κάποιον στην Αυστραλία, σωστά κυρία Heard; Δεν τον φοβόσασταν καθόλου, έτσι δεν είναι;” ήταν κάποιες από τις ερωτήσεις της που οδήγησαν την Αμερικανίδα ηθοποιό σε αντιφάσεις.

Όπως εξήγησαν συνάδελφοι της, έκανε τις σωστές ερωτήσεις, με το σωστό τρόπο. Είχε τη σωστή συμπεριφορά, τη σωστή αυτοπεποίθηση και ό,τι άλλο συνθέτει αυτό που λέγεται ‘καλή δικηγορία’, ενώ διαχειριζόταν υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας (που είναι σοβαρό ζήτημα). Παρ’ όλα αυτά, δεν δίστασε να κάνει τις δύσκολες ερωτήσεις.

“Είχε αυτό που αποκαλούμε οι δικηγόροι ‘καλό έλεγχο του μάρτυρα’. Κάτι που είναι ‘κλειδί’, όταν προσπαθείς να ‘περάσεις’ την αφήγηση σου -και να διακόψεις την προσπάθεια του μάρτυρα να πει την ιστορία που εκείνος θέλει να διηγηθεί”, εξήγησε στο Law and Crime η νομική αναλύτρια, Dina Doll.

Και στις έξι εβδομάδες της δίκης ήταν σε εγρήγορση, όπως αποδεικνύει και video που αναρτήθηκε στο TikTok, με τις ενστάσεις της -η πλειοψηφία των οποίων έγιναν αποδεκτές από τη δικαστή Penney Azcarate.

Οι νομικοί των ΗΠΑ που κλήθηκαν να καταθέσουν άποψη για όσα έγιναν στην πολύκροτη δίκη, εξήγησαν πως η επιλογή γυναίκας ως κυρίου εκπροσώπου του Depp σε αυτήν τη δίκη, ήταν κίνηση στρατηγικής, δεδομένου ότι το αντικείμενο της δίκης (ενδοοικογενειακή βία) ήταν πολύ ευαίσθητο. Στάθηκαν και στην ‘όμορφη χημεία’ που φάνηκε να έχει με την πελάτη της, καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης.

Εξ ου και η ερώτηση που της έθεσε το TMZ (αν έχει σχέση με τον Depp). Εκείνη γέλασε και συνέχισε να περπατάει, με πηγές να αναφέρουν ότι δεν υπάρχει σχετικό θέμα.

Η Vasquez γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, από γονείς που έχουν ρίζες στην Κολομβία και την Κούβα. Αποφοίτησε από το University of South California το 2006 και τέσσερα χρόνια μετά από το Southwestern Law School του Λος Άντζελες. Αναδείχθηκε η “δικηγόρος που πρέπει να προσέξουμε” από το Best Lawyers των ΗΠΑ, για τη σεζόν 2021-2022.

Σημείωση: κατά τη διάρκεια της δίκης αυξήθηκαν κατά 1.820% οι αναζητήσεις για το Southwestern Law School.

Την τελευταία τετραετία είναι συνεργάτης του Brown Rudnick’s Litigation & Arbitration Practice Group, υψηλού κύρους νομική εταιρία που επέλεξε ο Depp για να τον εκπροσωπήσει. H 37χρονη εξειδικεύεται στις δίκες και τη διαμεσολάβηση για την επίλυση διαφορών, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα https://brownrudnick.com/people/camille-m-vasquez/ της εταιρίας στην οποία εργάζεται. Θεωρείται εξπέρ στις υποθέσεις συκοφαντικής δυσφήμισης, ως εκπρόσωπος του ενάγοντα. Δηλαδή, σε υποθέσεις όπως αυτή του Depp εναντίον της Heard.

Πριν τη δίκη, ήταν μέλος των ομάδων που διαχειρίστηκαν υποθέσεις του ηθοποιού (εναντίον του πρώην δικηγόρου του και του πρώην επιχειρηματικού του συνεργάτη).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα