Άμπερ Χερντ: Η κατάρρευση κατά την περιγραφή σεξουαλικής επίθεσης του Ντεπ με μπουκάλι

Άμπερ Χερντ: Η κατάρρευση κατά την περιγραφή σεξουαλικής επίθεσης του Ντεπ με μπουκάλι
Η Άμπερ Χερντ στο δικαστήριο Jim Lo Scalzo/Pool Photo / AP IMAGES

Τη δεύτερη και τελευταία ημέρα της κατάθεσης της Άμπερ Χερντ, στη μήνυση που αντιμετωπίζει από τον πρώην σύζυγο της, Τζόνι Ντεπ μίλησε για τη νύχτα που πίστεψε πως θα πεθάνει. Παρέθεσε στοιχεία καταστροφής της βίαιης σχέσης.

Η Άμπερ Χερντ συνέχισε να περιγράφει -ενδελεχώς- τα περιστατικά βίας της σχέσης της με τον πρώην σύζυγο της, Τζόνι Ντεπ, κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσης της -στη δίκη για τη μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον της ο 58χρονος ηθοποιός, για δυσφήμιση.

Η νέα αποκάλυψη αφορά σεξουαλική επίθεση με μπουκάλι.

Αφορμή (για τη μήνυση του Ντεπ) ήταν άρθρο που έγραψε η ηθοποιός στην The Washington Post. Σε αυτό αυτοπροσδιορίστηκε ως επιβιώσασα κακοποίησης -με τον 58χρονο σταρ να υποστηρίζει πως δεν έγραψε μεν, το όνομα του, αλλά τον ‘φωτογράφιζε’ ξεκάθαρα.

Η Άμπερ Χερντ έδωσε ντοκουμέντα, με φωτογραφίες από τις εικόνες καταστροφής μετά τους καβγάδες με τον Τζόνι Ντεπ και τον ηθοποιό να είναι λιπόθυμος -από κατάχρηση ουσιών. Jim Lo Scalzo/Pool Photo via AP

Την πρώτη εβδομάδα της εκδίκασης, ο Ντεπ είχε μιλήσει -για πρώτη φορά- επί όσων του καταλόγιζε η Χερντ από όταν χώρισαν. Ήταν μαζί από το 2012, παντρεύτηκαν το 2015 και χώρισαν το 2017. Ένα χρόνο μετά, φωτογραφίες των τραυμάτων της 36χρονης -από χτυπήματα που υποστήριζε πως της είχε φέρει ο Ντεπ- δημοσιεύτηκαν σε όλον τον πλανήτη.

Μεταξύ αυτών που είχε πει ο Ντεπ ήταν πως η Χερντ είχε κακοποιητική συμπεριφορά εναντίον του. Είχε μιλήσει και για ένα περιστατικό που έγινε το 2015, στην Αυστραλία. Όπως είπε (και έδειξε σε φωτογραφίες), του είχε στοιχίσει κάποια δάχτυλα του χεριού -από την εκτόξευση μπουκαλιού βότκας και τη θραύση κρυστάλλων που ‘καρφώθηκαν’ στο χέρι του.

Η πρωταγωνίστρια του ‘Aquaman’ πήρε το λόγο -ενώπιον του δικαστή- την Πέμπτη 5/5, όταν μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, τη γνωριμία της με τον Ντεπ και την πρώτη φορά που την κακοποίησε. Ανέλυσε το μοτίβο επιθετικότητας του σταρ και το πόσο άλλαζε η συμπεριφορά του, ανάλογα με την ουσία που λάμβανε.

Την Παρασκευή 6/5 -στη δεύτερη και τελευταία ημέρα της κατάθεσης της- αναφέρθηκε στο συμβάν της Αυστραλίας. Προηγουμένως, είπε πως ο Ντεπ την απάτησε, αμέσως μετά το γάμο τους.

Η σεξουαλική επίθεση

Στα της Αυστραλίας (ταξίδι που έκανε το ζευγάρι λίγο μετά το γάμο του), όπως είπε η Χερντ ο τραυματισμός προήλθε έπειτα από σεξουαλική επίθεση του Ντεπ, στην κορύφωση καυγά που είχαν “όταν με πέταξε σε ένα τραπέζι του πινγκ πονγκ και μου επιτέθηκε σεξουαλικά με ένα μπουκάλι. Με κατηγορούσε πως τον απατώ με τους συμπρωταγωνιστές μου, Μπίλι Μπομπ Θόρτον και Έντι Ρεντμέιν -κάτι που δεν είναι αλήθεια. Κάποια στιγμή ήταν από πάνω μου και ούρλιαζε ‘σε μισώ, κατέστρεψες τη γαμημένη ζωή μου’. Η πλάτη μου ήταν στο τραπέζι του πινγκ πονγκ. Νόμισα πως με γρονθοκοπεί.

Ένιωθα μια πίεση στο ηβικό μου οστό και ένιωθα ένα χέρι να κινείται. Θυμάμαι πως κοιτούσα γύρω μου, τα σπασμένα μπουκάλια, τα σπασμένα γυαλιά και ότι δεν ήθελα να κουνηθώ γιατί δεν ήξερα αν το μπουκάλι που έχει βάλει μέσα μου, ήταν σπασμένο. Εκείνος γελούσε και όλα τελείωσαν με την παρέμβαση του υπεύθυνου ασφαλείας του”.

Θυμάται και πως όταν τελείωσε το επεισόδιο, είχε πάρει το νυχτικό της για να καθαρίσει τα χυδαία μηνύματα που είχε γράψει με αίμα ο Ντεπ, σε όλο το σπίτι. “Την ίδια ώρα, εκείνος ήταν έξω από το σπίτι. Προσπαθούσε να γράψει τα ίδια χυδαία μηνύματα, στον τοίχο, ενώ κατουρούσε στον τοίχο. Ο υπεύθυνος της ασφαλείας του ήταν σαν να προσπαθούσε να μαζέψει ένα άγριο ζώο, να το φέρει μέσα στο σπίτι, ενώ το πέος του ήταν έξω από το παντελόνι του”.

Η Άμπερ Χερντ στο δικαστήριο Jim Lo Scalzo/Pool Photo via AP

Πρόσθεσε πως όταν επέστρεψε στο Λος Άντζελες, πήγε για απεξάρτηση πριν υποβληθεί σε επέμβαση στο χέρι του. “Πίστευα ότι θα πεθάνει ή θα αυτοκτονήσει”.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας του Ντεπ είχε καταθέσει πως στην πτήση της επιστροφής στο Λος Άντζελες, η Χερντ είχε πετάξει ένα ‘κουτάκι’ Red Bull στον Ντεπ. “Το έκανα γιατί είχε χτυπήσει την αδελφή μου. Μετά του ‘έριξα’ και γροθιά”.

“Μου είπε πως ο θάνατος είναι ο μόνος τρόπος, για να φύγω”

Επανέλαβε πως οι άνθρωποι που είχε γύρω του ο Ντεπ τον βοηθούσαν να μην αντιμετωπίζει τις συνέπειες των θεμάτων που έχει με το αλκοόλ και τις ουσίες. “Συνήθως πάθαινε μπλακ άουτ και μετά δεν θυμόταν τίποτα”. Το 2015 είχε ‘πιάσει’ πάτο και πήγε για αποτοξίνωση. “Για λίγο καιρό ήταν καλύτερα. Όλοι επιδιώκαμε πια, το καλό του”. Σύντομα όμως, έκανε υποτροπή.

Αποκάλυψε και ότι στον αρραβώνα του ζευγαριού “ο Τζόνι και ο πατέρας μου είχαν ξεμείνει από ναρκωτικά. Ο μπαμπάς μου -ο οποίος είναι εθισμένος στην ηρωίνη- πήγε να αγοράσει, με τον υπεύθυνο ασφαλείας του Ντεπ”.

Επισήμανε πως ήταν δική της ιδέα το προγαμιαίο συμβόλαιο “για να εξαφανίσω κάθε αμφιβολία από το μυαλό του”, εκείνος όμως “με κατηγόρησε ότι δεν θέλω να δεσμευθώ πλήρως. Μου είπε και ότι ο μόνος τρόπος για να φύγω από τη σχέση, είναι ο θάνατος”.

Μίλησε για τις επαναλαμβανόμενες κακοποιήσεις και περιέγραψε μια κρίση του Δεκέμβρη του 2015, στο Λονδίνο πως την “πιο βίαιη βραδιά της σχέσης μας. Με είχε πιάσει από τα μαλλιά, με χτυπούσε στο κεφάλι και ούρλιαζε ξανά και ξανά ‘σε μισώ’. Έλεγε πως θα με σκοτώσει. Ακουγόταν σαν ζώο που πονούσε -η φωνή του ακουγόταν διαφορετική, σαν να έκλαιγε. Φοβήθηκα για τη ζωή μου. Μετά έβαλε ένα μαξιλάρι πάνω στο πρόσωπο μου και προσπαθούσε να με πνίξει. Δεν θυμάμαι καν να ένιωσα πόνο. Μόνο τον ήχο της φωνής του. Σκέφτηκα ‘ώστε έτσι θα πεθάνω’”. Την επομένη, η Χερντ εμφανίστηκε -όπως ήταν προγραμματισμένο- στην εκπομπή Late Late Show του James Corden.

Σημείωση: για όλα αυτά έχει δικαιωθεί από δικαστήριο που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία, το 2020 -μετά τη μήνυση του Ντεπ στη The Sun, που τον είχε χαρακτηρίσει στο πρωτοσέλιδο της ‘wife beater’.

Η κλωτσιά στην πλάτη

Επανέλαβε ότι κάθε φορά που είχε γυρίσματα με ερωτικές σκηνές, ο Ντεπ γινόταν έξαλλος και για να τον ησυχάσει, άρχισε να απορρίπτει σενάρια που είχαν προκλητικές σκηνές ή αποκαλυπτικά ρούχα. Είπε και ότι όταν δούλευε με τον Τζέιμς Φράνκο για το “The Adderall Diaries” “σε πτήση από τη Βοστώνη στο Λος Άντζελες, με κλώτσησε στην πλάτη και με είπε π…”. Η Χερντ παρείχε και ηχητικό ντοκουμέντο από αυτό το ξέσπασμα, πριν τονίσει ότι “μισούσε τον Φράνκο”. Για την ιστορία, ο Ντεπ έχει δώσει βίντεο με ύποπτη συνάντηση της Χερντ με τον Φράνκο -ενώ ήταν ακόμα παντρεμένοι.

Ομολόγησε ότι το 2014 παρακολούθησε πρόγραμμα των Ανώνυμων Αλκοολικών. Ήταν η περίοδος που ο τότε σύζυγος της έπαιρνε διπλή δόση αναλγητικών για να τελειώσει τα γυρίσματα των “Πειρατών της Καραϊβικής, ενώ τον παρακολουθούσαν γιατροί απεξάρτησης”. Στο τέλος συμφώνησε να είναι συνεπής και έκανε αποτοξίνωση στο σπίτι του στις Μπαχάμες “αλλά δεν ήταν εύκολη η διαδικασία. Μια φορά με χαστούκισε, ενώ έκλαιγε. Δεν έπρεπε να έχω πάει εκεί, αφού δεν ήξερα πώς θα βοηθήσω. Δεν ξέρω γιατί με ήθελαν κοντά του οι γιατροί. Ήταν μια κόλαση”. Στο ίδιο σπίτι απείλησε να την σκοτώσει και τα Χριστούγεννα του 2015 “γιατί όπως μου είπε, τον ντρόπιασα μπροστά στα παιδιά του”.

Μόλις ολοκλήρωσε η Χερντ (παρεμπιπτόντως, έδωσε ουκ ολίγες φωτογραφίες με τις εικόνες καταστροφής στα σπίτια του ζευγαριού, έπειτα από καβγάδες -και αίματα να έχουν εκτιναχθεί παντού) άρχισε το διάστημα των 10 ημερών που έχουν οι ένορκοι για να διαχειριστούν τα στοιχεία που παρείχε η ηθοποιός. Μετά θα γίνει η αντεξέταση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα