ΗΠΑ: Οδηγίες προς ψηφοφόρους – Σε ποιες πολιτείες επιτρέπονται οι φωτογραφίες στα εκλογικά κέντρα

ΗΠΑ: Οδηγίες προς ψηφοφόρους – Σε ποιες πολιτείες επιτρέπονται οι φωτογραφίες στα εκλογικά κέντρα
Φωτογραφία από τις εκλογές του 2016 ASSOCIATED PRESS

Με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ να είναι προγραμματισμένες για την Τρίτη, οι ψηφοφόροι γνωρίζουν σε ποιες πολιτείες επιτρέπονται οι selfies στα εκλογικά κέντρα και σε ποιες όχι.

Οι (πολύ σημαντικές) ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ είναι προγραμματισμένες για την Τρίτη 6 Νοεμβρίου και οι ψηφοφόροι ετοιμάζονται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα έχοντας, μεταξύ άλλων, υπόψιν τους και τους περιορισμούς που βάζει η κάθε μία από τις 50 πολιτείες στις… selfies και γενικότερα στη χρήση των κινητών τηλεφώνων μέσα στα εκλογικά κέντρα.

Οπως έχει γίνει γνωστό, 18 από τις 50 πολιτείες έχουν θεσπίσει συγκεκριμένους κανόνες για τις φωτογραφίες στα εκλογικά κέντρα. Στην Φλόριδα, ας πούμε, οι ψηφοφόροι δεν μπορούν να τραβούν φωτογραφίες στα εκλογικά κέντρα.

Το ίδιο συμβαίνει και στην πολιτεία της Τζόρτζια όπου μάλιστα η απαγόρευση είναι καθολική. Στην πολιτεία της Αριζόνα έχει μπει το όριο απόστασης των 75 ποδιών ενώ σ’ αυτήν της Νέας Υόρκης υπάρχει και δικαστικό δεδικασμένο το οποίο ισχύει από πέρυσι.

Αλλες πολιτείες όπως η Αλάσκα ή η Μινεσότα είναι σχετικά ελαστικές στη λήψη φωτογραφιών στα εκλογικά τμήματα ξεκαθαρίζουν όμως ότι οι φωτογραφίες δεν είναι δυνατόν να αποτυπώνουν συμπληρωμένα ψηφοδέλτια, να “προδίδουν” δηλαδή την επιλογή του ψηφοφόρου για τις εκλογές.

Στην πλειοψηφία των πολιτειών πάντως (24 από τους 50) δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι που να απαγορεύουν τις φωτογραφίες και τη χρήση κινητών τηλεφώνων, αν και κάποιες από αυτές δεν τις ενθαρρύνουν. Στη Χαβάη, ας πούμε, επιτρέπονται τα πάντα χωρίς περιορισμό. Στην Ουάσιγκτον, όπου έτσι και αλλιώς δεν υπάρχουν “παραδοσιακά” εκλογικά κέντρα, επίσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα