Ποινή φυλάκισης 1.500 ετών σε 41χρονο που βίαζε την κόρη του

Ποινή φυλάκισης 1.500 ετών σε 41χρονο που βίαζε την κόρη του

Αμετανόητος ο δράστης, κατηγορεί το παιδί του που βρέθηκε αυτός στο εδώλιο. "Σοβαρό κίνδυνο για την κοινωνία" τον χαρακτήρισε ο δικαστής

Σε φυλάκιση 1.500 ετών καταδικάστηκε ένας 41χρονος στην Καλιφόρνια, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για τον κατ' εξακολούθηση βιασμό της έφηβης κόρης του. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ από το ανώτερο δικαστήριο της κομητείας του Φρέσνο.

Κατά την ανακοίνωση της απόφασης, ο δικαστής Έντουαρντ Σαρκισιάν είπε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι "σοβαρός κίνδυνος για την κοινωνία" και σημείωσε ότι ποτέ δεν έδειξε μεταμέλεια, κατηγορώντας μάλιστα την κόρη του για την κατάστασή στην οποία έχει περιέλθει.

Το θύμα κακοποιήθηκε σεξουαλικά για πρώτη φορά από έναν οικογενειακό φίλο. Ο πατέρας αντί να την προστατεύσει την μετέτρεψε σε "κομμάτι της ιδιοκτησίας του", όπως ανέφερε εισαγγελέας, επισημαίνοντας ότι η 23χρονη, σήμερα, κοπέλα, βιαζόταν 2-3 φορές την εβδομάδα από τον Μάιο του 2009 έως τον Μάιο του 2013, όταν βρήκε τη δύναμη να φύγει από τον πατέρα της.

"Όταν ο πατέρας μου με κακοποιούσε, ήμουν μικρή. Δεν είχα δύναμη, δεν είχα φωνή. Ήμουν ανυπεράσπιστη", είπε η κοπέλα, προσθέτοντας ότι ο πατέρας της ποτέ δεν έδειξε μεταμέλεια για τον πόνο και τη δυστυχία που της προκάλεσε.

"Κατέστρεψε την εφηβεία της και την έκανε να αισθάνεται σαν να ήταν δικό της λάθος", επεσήμανε ο εισαγγελέας.

Τον Σεπτέμβριο μια δικαστική επιτροπή είχε κρίνει ένοχο τον 41χρονο για 186 κακουργηματικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων δεκάδες για βιασμό ανηλίκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 41χρονος απέρριψε δύο φορές προτάσεις συμβιβασμού που του είχαν γίνει. Πριν από την προκαταρκτική εξέταση, του είχε προταθεί να παραδεχτεί την ενοχή του και να εκτίσει ποινή 13 ετών στη φυλακή ενώ πριν τη δίκη του προσφέρθηκαν 22 χρόνια φυλάκισης. Αυτός αρνήθηκε λέγοντας ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, καθώς έχει εκτίσει ήδη κάποιο χρόνο, όπως αποκάλυψε ο Σαρκισιάν.

Η εν λόγω απόφαση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με μια πρόσφατη περίπτωση στη Μοντάνα, όπου ένας άνδρας που βίαζε την 12χρονη κόρη του ουσιαστικά αφέθηκε ελεύθερος. Ο δικαστής αποφάσισε να μην του επιβάλλει ποινή 30ετούς φυλάκισης μετά την ομολογία ενοχής, στέλνοντας τον απλά 60 μέρες στη φυλακή, συμπεριλαμβανομένων και των 17 που έχει ήδη εκτίσει.

Πηγή: The Guardian

SHARE: