Ποιο νησί έκλεισε λόγω υπερβολικού τουρισμού

Ποιο νησί έκλεισε λόγω υπερβολικού τουρισμού

Το μικρό νησί μπορούσε να φιλοξενήσει λίγες εκατοντάδες τουρίστες την ημέρα, ωστόσο είχε καταλήξει να δέχεται 2.000 άτομα καθημερινώς (pics)

"Απαγορευτικό" σε έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, έβαλαν οι αρχές της Ταϊλάνδης λόγω καταστροφής του οικοσυστήματός του.

Το νησί Kol Tachai, που διαφημίζεται ως οι "Μαλδίβες της Ταϊλάνδης", είναι εντός εθνικού πάρκου της χώρας και είναι γνωστό για τις ειδυλλιακές παραλίες που διαθέτει με λευκή άμμο και ιδανικό για καταδύσεις. Είναι το βορειότερο του αρχιπελάγους Σίμιλαν, στη θάλασσα Ανταμάν. Βρίσκεται 137 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του τουριστικού κέντρου του Πουκέτ, δεν διαθέτει ξενοδοχεία και η πλειονότητα των τουριστών το επισκέπτεται στο πλαίσιο ολοήμερης εκδρομής.

Ο αριθμός των επισκεπτών του παρουσιάζει αύξηση, τόση όμως που έχει φτάσει σε σημείο να προκαλεί πλέον κακό στο εξωτικό μέρος.

Ποιο νησί έκλεισε λόγω υπερβολικού τουρισμού

"Το νησί έχει κλείσει επ' αόριστον για τους επισκέπτες λόγω σοβαρής υποβάθμισης του οικοσυστήματός του. Τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί αφορούν απορρίμματα, βενζίνη από τα τουριστικά σκάφη που επιπλέει στο νερό και προκαλεί βλάβες στα κοράλλια", δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής του τμήματος Εθνικών Πάρκων, Διατήρησης της Άγριας Ζωής και των Φυτών, Τουνία Νεθιθαμακούλ, ο οποίος κατηγόρησε για όλα τα παραπάνω τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό τουριστών.

Ποιο νησί έκλεισε λόγω υπερβολικού τουρισμού

"Ένα τόσο μικρό νησί, θα μπορούσε να φιλοξενήσει μόνο λίγες εκατοντάδες τουρίστες της ημέρα. Αντί αυτού όμως, στο νησί είχαν καταλήξει να φτάνουν περίπου 2.000 άτομα ημερησίως", συνέχισε ο Νεθιθαμακούλ.

Να σημειωθεί ότι πολλά από τα νησιά του εθνικού πάρκου Σίμιλαν θα κλείσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες για τους τουρίστες καθώς πλησιάζει η εποχή των μουσώνων.

Πηγή: CNN

SHARE:

24Media Network