Πόλεμος στην Ουκρανία – AP: Νεκρή έγκυος και το μωρό της μετά το χτύπημα στο μαιευτήριο της Μαριούπολης

Πόλεμος στην Ουκρανία – AP: Νεκρή έγκυος και το μωρό της μετά το χτύπημα στο μαιευτήριο της Μαριούπολης
Έχασε την ζωή της η έγκυος που μεταφέρθηκε με φορείο από το βομβαρδισμένο μαιευτήριο της Μαριούπολης AP

Μία έγκυος γυναίκα και το βρέφος της έχασαν τη ζωή τους μετά την επίθεση στο μαιευτήριο της Μαριούπολης, σύμφωνα με το Associated Press

Νεκροί είναι η έγκυος γυναίκα και το μωρό της που ο φωτογραφικός φακός είχε απαθανατίσει να μεταφέρεται με φορείο από το μαιευτήριο της Μαριούπολης μετά τον βομβαρδισμό του, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Associated Press, που μετέδωσε την είδηση, η γυναίκα μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να την κρατήσουν την ζωή. Όπως αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο, όταν συνειδητοποίησε ότιθα χάσει το μωρό η γυναίκα φέρεται να είπε στους γιατρούς “σκοτώστε με τώρα”.

Σύμφωνα με τον χειρουργό Τιμούρ μαρίν, η λεκάνη της γυναίκας είχε θρυμματιστεί και ο γοφός της είχε αποκολληθεί. Οι γιατροί πραγματοποίησαν καισαρική προκειμένου να πάρουν το μωρό, το οποίο όμως δεν εμφάνιζε σημεία ζωής.

“Περισσότερα από 30 λεπτά ανάνηψης δεν είχαν αποτέλεσμα για την μητέρα”, είπε ο Μαρίν. “Και οι δύο πέθαναν”.

Μέσα στο χάος των βομβαρδισμών της περασμένης Τετάρτης, οι γιατροί δεν είχαν χρόνο να μάθουν το όνομα της γυναίκας πριν ο σύζυγός και ο πατέρας της πάνε να παραλάβουν το άψυχο σώμα της.

“Τουλάχιστον ήρθε κάποιος να την παραλάβει”, είπαν τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα κατέληγε σε έναν από τους μαζικούς τάφους που έχουν ανοιχτεί στη Μαριούπολη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα