Politico: Παραιτείται ο επικεφαλής Μεταφορών της Κομισιόν – Αποκαλύψεις για δωρεάν ταξίδια στο Κατάρ

Politico: Παραιτείται ο επικεφαλής Μεταφορών της Κομισιόν – Αποκαλύψεις για δωρεάν ταξίδια στο Κατάρ
Κομισιόν ISTOCK

Ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα των Μεταφορών, Henrik Hololei, αναμένεται να εγκαταλείψει τη θέση του μετά τις αποκαλύψεις για δωρεάν αεροπορικά ταξίδια προς το Κατάρ την ώρα που η ομάδα του διαπραγματευόταν σημαντική αεροπορική συμφωνία με το κράτος του Κόλπου.

Ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εγκαταλείπει τον ρόλο του ως υπεύθυνος για την πολιτική μεταφορών, μετά τις αποκαλύψεις του POLITICO ότι δεχόταν δωρεάν πτήσεις με την Qatar Airways ενώ η ομάδα του διαπραγματευόταν μια σημαντική αεροπορική συμφωνία με το κράτος του Κόλπου.

Το POLITICO αποκάλυψε ότι ο Henrik Hololei θα παραιτηθεί από τη θέση του γενικού διευθυντή του τμήματος μεταφορών της Κομισιόν και θα γίνει πολιτικός σύμβουλος στο Τμήμα της Επιτροπής που είναι αρμόδιο για τις διεθνείς συνεργασίες. μετά από εσωτερική έρευνα που διεξήχθη, είδηση που επιβεβαίωσε και ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Ο ίδιος ο Hololei γνωστοποίησε τις τελευταίες εξελίξεις με email που απέστειλε στους συνεργάτες του, λέγοντας μεταξύ άλλων: “Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η Παρασκευή θα είναι η τελευταία μου μέρα στη DG MOVE. Είμαι βέβαιος ότι έχετε δει την πρόσφατη δημοσιογραφική κάλυψη της συμμετοχής μου σε διεθνείς συνεδρίες. Ζήτησα να μεταφερθώ σε άλλη θέση”.

Πριν από έναν μήνα, το POLITICO είχε αποκαλύψει πως ο Hololei πέταξε δωρεάν σε business class με την Qatar Airways εννέα φορές μεταξύ 2015 και 2021. Έξι από τις δωρεάν πτήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη σύναψη μίας σημαντικής συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Ντόχα. Τέσσερις από αυτές τις πτήσεις πληρώθηκαν από την κυβέρνηση του Κατάρ ή από έναν όμιλο που συνδέεται με το Κατάρ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα