news 24/7

ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Ειδήσεις και πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας είναι ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Φωτογραφία αρχείου

Η κατανομή της χρηματοδότησης της Κομισιόν προς την Ελλάδα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό

Πως κατανέμονται τα κονδύλια που διέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη χώρα μας για τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

Διυπουργική σύσκεωψη στο Υπουργείο προστασίας του πολίτη μεταξύ του Επιτρόπου της ΕΕ για την μεταναστευτική πολιτική Δημήτρη Αβραμόπουλου και των συναρμόδιων υπουργών, Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 (EUROKINISI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Αβραμόπουλος: Προτεραιότητά μας οι καλύτερες συνθήκες στα νησιά

Ο Επίτροπος μετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τη συμμετοχή Βίτσα, Γεροβασίλη, Ξανθού, Ρήγα, Παπακώστα και Γιαννακίδη και με αντικείμενο το συντονισμό μεταξύ των υπουργείων αλλά και με την Κομισιόν

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέρχεται από συνάντηση με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών

Όλα ανοιχτά για τις συντάξεις

Η δημοσιονομική κατάσταση και οι προοπτικές της όπως αυτές θα ενσωματωθούν στο προσχέδιο προϋπολογισμού βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα. Τι αναφέρει το ανακοινωθέν

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Κομισιόν για συντάξεις: Δεν μιλάμε με πηγές, πηγή είναι μόνο ο πρόεδρος Γιούνκερ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τοποθετήθηκε επί του θέματος της περικοπής των συντάξεων, επισημαίνοντας ότι οι θεσμοί στις Βρυξέλλες σχολιάζουν με φειδώ τις πληροφορίες.

Φωτογραφία αρχείου

Χωρίς περικοπή των συντάξεων το σχέδιο του προϋπολογισμού στην Κομισιόν τον Οκτώβριο

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην περικόψει τις συντάξεις, ελπίζει δε αυτό να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών. Υπό ποιες προϋποθέσεις οι εκλογές δεν θα γίνουν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. Τι θα πράξει το Μαξίμου εάν δεν κυρωθεί από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Πιερ Μοσκοβισί με τον Αλέξη Τσίπρα

Διμερείς Τσίπρα με Μοσκοβισί και Μπούλμαν: Κοινό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων

"Συμφωνώ με το φίλο Τσίπρα, ο λαϊκισμός είναι ο εχθρός" δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, ενώ ο επικεφαλής της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών αναγνώρισε τον καταλυτικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κοινό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων

Συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Κομισιόν: Τα μέτρα για το 2019 θα κριθούν στο προσχέδιο προϋπολογισμού

Η Κομισιόν αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξαγγελίες Τσίπρα, θεωρείται βέβαιο ωστόσο ότι λαμβάνει υπόψη της την ομιλία του και αναγνωρίζει ότι σε αυτήν επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Π.τ.Δ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΤΟΝΟ ΥΠ.ΕΞ  EDGARS RINKVIS

Παυλόπουλος: Οι υποψήφιοι ηγέτες της Ε.Ε. να σέβονται τις ευρωπαϊκές αξίες

Αναφορά στην επιλογή του επόμενου Προέδρου της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος τον υπουργό Εξωτερικών της Λετονίας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς.

Ευρωπαϊκή Ένωση

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μη περικοπής των συντάξεων αφήνει Ευρωπαίος αξιωματούχος

Την πρόταση των ελληνικών Αρχών για αναστολή του ψηφισμένου μέτρου σχετικά με την περικοπή των συντάξεων αναμένουν οι θεσμοί, που επιστρέφουν στην Ελλάδα στις 10 Σεπτεμβρίου, για την πρώτη μεταμνημονιακή αποστολή.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Ξεκινά η μάχη για τη διαδοχή Γιούνκερ. Γερμανός ο επόμενος επικεφαλής της Κομισιόν;

Ένας Γερμανός θα μπορούσε να αναλάβει τα ηνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες. Ο Χριτιανοκοινωνιστής Μάνφρεντ Βέμπερ προβάλει ως το μεγάλο φαβορί, αν και το τοπίο των υποψηφίων για τη διαδοχή Γιούνκερ δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει.

Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση της ΕΕ για τη θερινή ώρα - Ψήφισαν 4,6 εκατ. πολίτες και φορείς

Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση της ΕΕ για τη θερινή ώρα - Ψήφισαν 4,6 εκατ. πολίτες και φορείς

Η διαβούλευση αποτελεί μέρος μιας αξιολόγησης στην οποία προβαίνει η Κομισιόν κατόπιν αιτήματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με τις ρυθμίσεις για τη θερινή ώρα.

Το κτήριο της Κομισιόν

Παραπομπή της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Τα κράτη μέλη είχαν προθεσμία έως τις 26 Ιουνίου 2017 για να μεταφέρουν την οδηγία για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην εθνική τους νομοθεσία.

Υποβασταζόμενος ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο Γιούνκερ ζήτησε σεβασμό

Σε.. ασυνήθιστη ερώτηση που του έγινε, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απάντησε με ψυχραιμία και μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζοντας διαψεύδοντας ότι έχει πρόβλημα με το αλκοόλ.

Την ανάγκη να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση στο μεταναστευτικό υπογραμμίζει η Κομισιόν

Κομισιόν: Ανάγκη να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση στο μεταναστευτικό

"Τέτοιου είδους ad-hoc λύσεις δεν είναι βιώσιμες" δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για την αποβίβαση 445 μεταναστών στην Ιταλία μετά από συνεννόηση έξι χωρών να μοιραστούν την υποδοχή τους.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στηριζόμενος από άλλους ηγέτες στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Βρυξέλλες 12 Ιουλίου 2018.

To παραπάτημα του Γιούνκερ και το δημοσιογραφικό bullying

Διεθνή πρακτορεία μετέδωσαν φωτογραφίες από την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εμφανίστηκε να δυσκολεύεται στην προσπάθειά του να σταθεί όρθιος και να περπατήσει. Ακολούθησαν δημοσιογραφικά σχόλια για την αιτία. Ιδού η αλήθεια...

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα

Ράμα: Κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα - Όσοι μιλούν για προδότες θα νιώσουν ντροπή

"Δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε συμφωνία" με την Ελλάδα, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται για να καταλήξουμε, διαμηνύει ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας. Ο Έντι Ράμα είχε συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο Γιοχάνες Χαν, ο οποίος απάντησε σε ερώτηση του News 24/7.

Ο Ε.Τσακαλώτος συνομιλεί με τον Πιέρ Μοσκοβισί και τον Όλαφ Σόλτς, σε συνεδρίαση του Eurogroup

Το "Pacta Sunt Servanda" του Βερολίνου σε Αθήνα και Κομισιόν

Το μπλόκο της Γερμανίας στη δόση των 15 δισ. στο παρά πέντε της οριστικής ολοκλήρωσης ενός δύσκολου προγράμματος για την Ελλάδα εξασκήθηκε με αφορμή τη μη αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά του Αιγίου που πλήττονται από την προσφυγική κρίση με την τυπική δικαιολογία ότι ήταν "μνημονιακή υποχρέωση" που δεν εκπληρώθηκε.

Ο Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ Γιοχάνες Χαν στη Σύνοδο των Δυτικών Βαλκανίων στο Λονδίνο την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018.

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά κυβέρνησης και Χαν για τα σύνορα Ελλάδας- Αλβανίας

Η ΝΔ κατηγορεί Τσίπρα- Καμμένο ότι συζητούν μυστικά για αλλαγή συνόρων. Η ΔΗΣΥ ζητά διευκρινίσεις από το Χαν όπως και το Ποτάμι, ενώ το ΚΚΕ υπενθυμίζει τις ανησυχίες του για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ

Σύνοδος των Δυτικών Βαλκανίων στο Λονδίνο την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018.
(EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)

Η Κομισιόν λύνει την παρεξήγηση με τις δηλώσεις Χαν για τα σύνορα Ελλάδας- Αλβανίας

Τις ερμηνείες που προκάλεσαν δηλώσεις του Επιτρόπου αρμόδιου για τη διεύρυνση της ΕΕ διέψευσε η Ευρωπαϊκή επιτροπή, εξηγώντας ότι ουδέποτε αναφέρθηκε σε αναδιάρθρωση συνόρων, αλλά στις διαπραγματεύσεις για την ΑΟΖ

Ο Πιέρ Μοσκοβισί και ο Βάλντις Ντομπρόβσκις

Πώς θα εφαρμοστεί η "ενισχυμένη" μεταμνημονιακή εποπτεία

Η Κομισιόν θα εκδίδει τριμηνιαίες εκθέσεις λαμβάνοντας στοιχεία από την Αθήνα, ενώ ανα εξάμηνο η Αθήνα θα στέλνει προσχέδια των προϋπολογισμών της στις Βρυξέλλες για να ελέγχονται από τους θεσμούς.

O Πιέρ Μοσκοβισί

Μοσκοβισί: Παίζω πολιτικό παιχνίδι για να ξαναγίνει κανονική η Ελλάδα

Ο Επίτροπος Οικονομικών τονίζει σε δηλώσεις του ότι η ενισχυμένη εποπτεία στην Ελλάδα μετά τη λήξη του προγράμματος δεν αποτελεί τέταρτο πρόγραμμα. Αίσθηση προκαλούν τα καυστικά σχόλια του Πιέρ Μοσκοβισί για όσους τον κατηγορούν, ότι "είναι εκείνοι που παίζουν τελικά παιχνίδια"...