ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Ειδήσεις και πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας είναι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Κομισιόν: Πρόταση για διακοπή πτήσεων από την Νότια Αφρική λόγω της μετάλλαξης "Μποτσουάνα"

Κομισιόν: Πρόταση για διακοπή πτήσεων από την Νότια Αφρική λόγω της μετάλλαξης "Μποτσουάνα"

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει τη διακοπή των αεροπορικών ταξιδιών από την Νότια Αφρική λόγω της μετάλλαξης της Μποτσουάνα, γνωστοποίησε η πρόεδρός της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Εμβολιασμός.

Κορονοϊός - ΕΕ: Οι χώρες με τους περισσότερους εμβολιασμούς και τους λιγότερους θανάτους - Στις τελευταίες θέσεις η Ελλάδα

Το διάγραμμα που αποδεικνύει πως η εμβολιαστική κάλυψη ενός πληθυσμού είναι αντιστρόφως ανάλογη με την θνησιμότητά του λόγω κορονοϊού. Η θέση της Ελλάδας.

Ελ. Βενιζέλος

Κομισιόν: Εξετάζονται αλλαγές στα ταξίδια εντός κι εκτός ΕΕ - Χριστούγεννα στη σκιά του κορονοϊού

Στο σημείο "μηδέν" η Ευρώπη μετά τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Η Κομισιόν ετοιμάζεται να αναθεωρήσει τις συστάσεις για την ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ΕΕ, καθώς και για τα ταξίδια προς την ΕΕ

Κομισιόν

Κομισιόν: Παράταση στο προσωρινό πλαίσιο για τις κρατικές ενισχύσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε περιορισμένη παράταση 6 μηνών του προσωρινού πλαισίου, έως τις 30 Ιουνίου 2022. Αυτή η παράταση θα επιτρέψει στα κράτη μέλη, να επεκτείνουν τα καθεστώτα στήριξής τους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Κομισιόν: Πρωταθλητισμός της Ελλάδας στην ανάπτυξη, αλλά με σοβαρούς αστερίσκους

Στις φθινοπωρινές της προβλέψεις η Κομισιόν προβλέπε χαμηλή μείωση της ανεργίας στη χώρα μας, που παραμένει  η μεγαλύτερη σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο  αλλά και το 2ο πιο υψηλό έλλειμμα στο εξωτερικό ισοζύγιο.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Βρυξέλλες: Οι "χαλαρές" δημοσιονομικές πολιτικές και το ενεργειακό ράλι τιμών επί τάπητος Eurogroup και Ecofin

Οι μακροοικονομικές προοπτικές στην Ευρωζώνη, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος του πληθωρισμού και των τιμών της ενέργειας βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Eurogroup.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τράπεζες: Γιατί παραμένουν κλειστές οι στρόφιγγες των δανείων για τις επιχειρήσεις

Έκθεση της ΕΚΤ και της Κομισιόν επιβεβαιώνει την εικόνα των επιχειρήσεων για την πολιτική περιορισμένων πιστοδοτήσεων προς την πραγματική οικονομία καθώς μόνο 3 στα αιτήματα για δάνειο εγκρίνονται. Οι λόγοι της απόρριψης των αιτημάτων.

rrival of the President of the European Commission, Ursula von der Leyen, at the 8th Summit of the EU Med in Athens, on September 17, 2021 /      ,    ,  8  EU Med  , 17 , 2021

Ενεργειακή κρίση: Όχι επιπλέον μέτρα στήριξης, ναι σε αγορά φυσικού αερίου από την ΕΕ 

Τι θα προτείνει ο Κ. Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής και γιατί η κυβέρνηση βάζει φρένο σε σενάρια για επιπλέον μέτρα στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στο κύμα ανατιμήσεων σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο 

Σημαίες της ΕΕ έξω από το κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες

Κομισιόν: Οδικός Χάρτης για την επανεξέταση της οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί μέσω διαφόρων φόρα, όπως ειδικές συνεδριάσεις, εργαστήρια και διαδικτυακή έρευνα. Η διαδικτυακή έρευνα ξεκίνησε εκ νέου χθες και οι πολίτες, οι οργανώσεις και οι δημόσιες αρχές καλούνται να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Τουρκικό πλοίο στη θάλασσα (φωτογραφία αρχείου)

"Καταπέλτης" η Κομισιόν για Τουρκία: Να αποφύγει απειλές και μονομερείς ενέργειες

Να αποφύγει απειλές που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και να σεβαστεί την κυριαρχία των κρατών-μελών της, καλεί την Τουρκία η ΕΕ, στην έκθεση που δημοσίευσε η Κομισιόν για τις προς ένταξη χώρες. Τι αναφέρεται για μεταναστευτικό και κυπριακό.

Σημαίες της ΕΕ, Βρυξέλλες

ΕΕ: Ετοιμάζονται προτάσεις για μέτρα κατά της Τουρκίας

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, τόνισε πως πρέπει να υπάρξει αλληλεγγύη προς την Κύπρο καθώς και πως η ΕΕ πρέπει να καθορίσει τα όρια όσον αφορά τις παράνομες τουρκικές ενέργειες.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Πολωνία: Σύγκρουση φον ντερ Λάιεν - Μοραβιέτσκι στο Ευρωκοινοβούλιο - "Δεν εκβιαζόμαστε"

Την ανησυχία της για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Πολωνίας που θέτει σε αμφισβήτηση την υπεροχή του ευρωπαϊκού έναντι των εθνικών δικαίων εξέφρασε η πρόεδρος της Κομισιόν. Για εκβιασμό έκανε λόγο ο Πολωνός Πρωθυπουργός.

Η έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες

Ξεκινά ο "μαραθώνιος" των αλλαγών του Συμφώνου Σταθερότητας –  Οι συμμαχίες

Οι αυστηροί κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας πρέπει να αναθεωρηθούν,  ώστε να δοθεί μια «ρότα» πιο δυνατής αναπτυξιακής πορείας και βέβαια άρσης ανισοτήτων υποστηρίζουν πολλά κράτη μέλη της ΕΕ και ειδικά του Ευρωπαϊκού Νότου.

Το Oruc Reis σε νέες περιπέτειες

Το Oruc Reis ετοιμάζεται για νέες έρευνες και η κομισιόν κάνει συστάσεις

Την αντίδραση της ΕΕ, προκάλεσε η τουρκική NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο. Ανοιχτό ενδεχόμενο να μπει το θέμα της Τουρκίας στην ατζέντα του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Οι ανατροπές στον νέο προϋπολογισμό και το Ταμείο Ανάκαμψης στην "ατζέντα" Βρυξελών-Αθήνας

Συζητήσεις με ιδιαίτερη σημασία σε δυο άξονες θα έχει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τις επόμενες μέρες με κοινοτικούς αξιωματούχους. Η 12η μεταμνημονιακής αξιολόγηση και ο προγραμματισμός των δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης.

O Ματέους Μοραβιέτσκι

Πολωνία: Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι η χώρα του θέλει να παραμείνει στην ΕΕ

Μετά την απόφαση-σοκ του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Πολωνίας, ο Πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι δηλώνει ότι η χώρα του θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φορτιστές (φωτογραφία αρχείου)

Η Κομισιόν προτείνει κοινό φορτιστή για ηλεκτρονικές συσκευές

Πολυετής συνεργασία με τη βιομηχανία στο πλαίσιο μιας εθελοντικής προσέγγισης έχει επιφέρει μείωση του αριθμού των φορτιστών κινητών τηλεφώνων από 30 σε 3 κατά την τελευταία δεκαετία, αλλά δεν πέτυχε την πλήρη επίλυση του προβλήματος.

Βρυξέλλες

Στις ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις το βάρος της έκθεσης της Κομισιόν

Σε ό,τι αφορά τις ενεργειακές μεταρρυθμίσεις, αναφορά γίνεται στην πρόσφατη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την Επιτροπή για την άρση της μονοπωλιακής θέσης της ΔΕΗ στο λιγνίτη.

Τράπεζες: Εύσημα και συστάσεις από την Κομισιόν

Τράπεζες: Εύσημα και συστάσεις από την Κομισιόν

Στα θετικά του τραπεζικού συστήματος, σύμφωνα με την Κομισιόν, η κεφαλαιακή επάρκεια και η σημαντική πρόοδο στο μέτωπο των κόκκινων δανείων ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες της πανδημίας.

Μετρητής φυσικού αερίου

Κομισιόν: Έρχονται "προσωρινά μέτρα" για την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού

Η Κομισιόν δηλώνει έτοιμη να εγκρίνει "προσωρινά μέτρα" για να ανακουφιστούν οι καταναλωτές από την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Μια ακόμη αναγνώριση της χώρας από την 11η έκθεση αξιολόγησης

Η Έκθεση σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών διαπιστώνει ότι η οικονομία εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης ταχύτερα του αναμενομένου, παρόλο που η επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας έγινε αργότερα απ’ ό,τι είχε προβλεφθεί κατά την προηγούμενη Έκθεση Αξιολόγησης.

Ευρωπαϊκή σημαία με φόντο την Ακρόπολη

Εύσημα και ρίσκα στην 11η έκθεση αξιολόγησης της Κομισιόν - Πρέσινγκ για πλειστηριασμούς

Η μείωση των ληξιπρόθεσμών οφειλών του δημοσίου και η λειτουργία των μηχανισμών για τα κόκκινα δάνεια με αιχμή το "καμπανάκι" για επιτάχυνση των πλειστηριασμών είναι οι βασικοί αστερίσκοι στην έκθεση της Κομισιόν για την 11η αξιολόγηση. Τονίζεται το "εύθραυστο" της τουριστικής ανάκαμψης και τα ρίσκα από την άνοδο των επιτοκίων

H Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σε "πράσινα" έργα το 40% των κεφαλαίων που θα λάβει η Ελλάδα

Σχεδόν το 40% των συνολικών κεφαλαίων που θα λάβει η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης (NextGeneration ΕΕ) θα κατευθυνθούν σε "πράσινα" έργα, τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Συγκέντρωση ενάντια στην πατριαρχία και την έμφυλη βία

Ευρωκοινοβούλιο: Να συμπεριληφθεί η έμφυλη βία ως έγκλημα στο ευρωπαϊκό δίκαιο

Με 427 ψήφους υπέρ, 119 κατά και 140 αποχές, εγκρίθηκε πρόταση ψηφίσματος του ΕΚ που καλεί την Επιτροπή να συμπεριλάβει τη βία λόγω φύλου ως νέο τομέα εγκληματικότητας βάσει του άρθρου 83. Δυναμικές γυναικείες "φωνές" στην Ολομέλεια. Καταδίκασαν την έμφυλη βία Κουντουρά και Σπυράκη.

Ευθύνεται η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία για την άνοδο στις τιμές του ηλεκτρικού;

Ευθύνεται η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία για την άνοδο στις τιμές του ηλεκτρικού;

Οι "κλιματικές φιλοδοξίες" της ΕΕ πράγματι πυροδοτούν αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, σε συνδυασμό όμως και με μια σειρά από άλλους παράγοντες.