news 24/7

ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Ειδήσεις και πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας είναι ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή

Το πλέον κρίσιμο δεκαήμερο για συντάξεις και θετικά μέτρα

Αισιοδοξία στην Αθήνα για μη περικοπή των συντάξεων και μόνιμα θετικά μέτρα έως και 900 εκατ. ευρώ. Στις 19 Νοεμβρίου η απόφαση του Eurogroup για τις συντάξεις, στις 21 η έκθεση της Κομισιόν για τον προϋπολογισμό και κατάθεση του προϋπολογισμού στην ελληνική Βουλή. Την Τρίτη λήγει η προθεσμία της Κομισιόν στη Ρώμη για την τροποποίηση του ιταλικού προϋπολογισμού.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ

Βέμπερ στο News 24/7: Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των επενδύσεων

Ο επικεφαλής του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν σε δηλώσεις του στο News 24/7 σημειώνει ότι στην χώρα μας χρειάζεται ένα restart των οικονομικών πολιτικών και μια νέα πολιτική προσέγγιση, τονίζοντας για το προσφυγικό ότι “οι χώρες δεν μπορούν να λένε “δεν με νοιάζει”. Αυτό είναι απαράδεκτο. Όλοι πρέπει να συμβάλλουν”.

Ο Πολ Τόμσεν

Υπέρ της περικοπής των συντάξεων ο Τόμσεν αλλά από απόσταση

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, σημείωσε πως η περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης είναι αναγκαία και ο όποιος δημοσιονομικός χώρος θα πρέπει να διατίθεται για την υλοποίηση μέτρων που θα ωθούν την ανάπτυξη.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ στο συνέδριο του YEPP (Youth of European People's Party) στην Αθήνα, το Σαββατο 3 Νοεμβρίου 2018.

Ο Βέμπερ υποψήφιος του ΕΛΚ για την Κομισιόν

Ο Γερμανός πολιτικός, τον οποίο υποστήριζε και η ΝΔ, κέρδισε τον Φινλανδό Στουμπ κατά την ψηφοφορία στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Ελσίνκι και θα είναι ο υποψήφιος της ευρωπαϊκής δεξιάς για την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Σχοινάς: Να περάσουμε από την διαχείριση κρίσεων σε βιώσιμες πολιτικές

Η ολιστική προσέγγιση του μεταναστευτικού, οι νέες κοινοτικές επενδύσεις και η αντιμετώπιση των ακροδεξιών δυνάμεων στο επίκεντρο της τελευταίας χρονιάς για την θητεία της Κομισιόν υπό τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χ.Στυλιανίδης

Στυλιανίδης: Η βοήθεια για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και η "πρόκληση" της Αφρικής

Για το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης “Εστία” που προσφέρει στέγη στους πρόσφυγες μίλησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, ενώ χαρακτήρισε “πρόκληση” για την ΕΕ την αντιμετώπιση μελλοντικών αυξημένων μεταναστευτικών ροών από την Αφρική.

Internet - Φωτό Αρχείου

Στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών οι αμερικανικοί τεχνολογικοί κολοσσοί

Στα "χαρακώματα" βρίσκονται Google, Amazon, Facebook, Apple και άλλοι αμερικανοί τεχνολογικοί κολοσσοί, μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιβάλλει φόρο 2% στα έσοδα από τις δραστηριότητές τους στη χώρα.

Κομισιόν: Τρεις εβδομάδες προθεσμία στην Ιταλία να αλλάξει τον προϋπολογισμό

Κομισιόν: Τρεις εβδομάδες προθεσμία στην Ιταλία να αλλάξει τον προϋπολογισμό

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει μια τέτοια απόφαση. Οι Ευρωπαίοι τονίζουν ότι "η πόρτα δεν κλείνει" και θέλουν να συνεχίσουν τον εποικοδομητικό διάλογο με τις ιταλικές αρχές.

Ευρωπαϊκή Ένωση

Απέρριψε τον προϋπολογισμό της Ιταλίας η Κομισιόν

Να παρουσιάσει μία νέα εκδοχή του προϋπολογισμού της καλεί τη Ρώμη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της. Δίνουν στην Ιταλία τρεις βδομάδες προθεσμία. "Δεν υπάρχει Plan B" δηλώνουν οι Ιταλοί.

O πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο ΥΠΕΞ

Τσίπρας για συντάξεις: Χωρίς περικοπές μετά από οκτώ χρόνια λιτότητας

"Η ΕΕ ενέκρινε τον ελληνικό προϋπολογισμό χωρίς περικοπές στις συντάξεις" δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Υπουργείο Εξωτερικών.

O Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε κατά τη δεύτερη ημέρα εργασιών της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018.

Η Κομισιόν χαμηλώνει τους τόνους για Ιταλία υπό το φόβο των αγορών

Για τον ιταλικό προϋπολογισμό ενημέρωσαν τη Σύνοδο ο Σεντένο και ο Κόντε. Εντονη η αντίθεση Ολλανδίας και Φινλανδίας στο ιταλικό προσχέδιο, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποφασίζει την αποδραματικοποίηση της κατάστασης

Ο Επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν, Πιέρ Μοσκοβισί

Διευκρινίσεις για τον ιταλικό προϋπολογισμό ζητά ο Μοσκοβισί

Ο προϋπολογισμός του λαϊκιστικού συνασπισμού που βρίσκεται στην εξουσία στην Ιταλία ανησυχεί πολύ την ευρωζώνη καθώς το χρέος της Ρώμης είναι το μεγαλύτερο των 19 χωρών μετά από εκείνο της Ελλάδας.

Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο

Ειρωνείες από Σαλβίνι και Ντι Μάιο κατά Γιούνκερ για τον ιταλικό προϋπολογισμό

Οι δυο κυβερνητικοί εταίροι στην Ιταλία εξαπέλυσαν συντονισμένη επίθεση, χλευάζοντας τον πρόεδρο της Κομισιόν, με αφορμή την έγκριση του προϋπολογισμού από τις Βρυξέλλες.

Η Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίσια το 2016

Μήνυμα Κομισιόν υπέρ της προστασίας των δημοσιογράφων

Στην επέτειο της δολοφονίας της Ντάφνε Καρουάνα Γκαλισια, ο πρώην αντιπρόεδρος της Κομισιόν και οι Επίτροποι Δικαιοσύνης και ΜΜΕ έστειλαν ηχηρό μήνυμα προστασίας των δημοσιογράφων, όμως ξέχασαν την Μαρινοβα.

Το κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Οικονομικών (φωτογραφία αρχείου)

Rebound της οικονομίας

Αλλαγή σελίδας στην οικονομία, μετά την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2019 στις Βρυξέλλες. Το κείμενο προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,6% του ΑΕΠ για τον επόμενο χρόνο, χωρίς περικοπή συντάξεων και δυνατότητα εφαρμογής φορολογικών ελαφρύνσεων και κοινωνικών μέτρων ύψους 1,1 δισ. ευρώ, χωρίς να επηρεαστεί η δημοσιονομική πορεία της χώρας ως το 2022.

Ο Επίτροπος αρμόδιος για την διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν

Γιοχάνες Χαν κατά VMRO

Τα βέλη του εκτόξευσε ο αρμόδιος επίτροπος για τη Διεύρυνση για τις απειλές μελών του VMRO κατά όσων θέλουν να στηρίξουν την κυβέρνηση.

Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Ιθαγένειας και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες

Αβραμόπουλος: 1,6 δισ. ευρώ στην Ελλάδα το διάστημα 2014-2020 για το μεταναστευτικό

Το ποσό αφορά τη διαχείριση της μετανάστευσης, της ανθρωπιστικής κατάστασης και των εξωτερικών συνόρων, όπως δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας.

Ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν

Παρέμβαση Χαν για πΓΔΜ: "Όχι" πρόωρες εκλογές - Άμεσα η συνταγματική αναθεώρηση

Κατά της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στα Σκόπια τάσσεται ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών στη γείτονα.

Ο Γιούνκερ χορεύει όπως η Μέι...

Θύελλα αντιδράσεων για το "χορό" του Γιούνκερ και το "τρολάρισμα" στην Τερέζα Μέι

Μπορεί οι ABBA να τραγουδούσαν disco, αλλά σε ρυθμούς... σκληρού ροκ εκτυλίσσεται ο δρόμος προς το Brexit, με μία κίνηση του επικεφαλής της Κομισιόν να θεωρείται ως άκρως κοροϊδευτική απέναντι στην πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Η σημαία της ΕΕ πίσω από το άγαλμα του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου στη Ρώμη

Στα άκρα η κόντρα Ρώμης - Κομισιόν: "Αρμαγεδδών" αν κάνετε την Ιταλία Ελλάδα

Βολές κατά της Κομισιόν εξαπέλυσε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Λέγκας και στενός συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών, Κλαούντιο Μπόργκι προειδοποιώντας πως "η ελληνική κρίση θα είναι σταγόνα στον ωκεανό σε όσα θα ακολουθήσουν σε περίπτωση "μπλόκου" του ιταλικού προϋπολογισμού".