news 24/7

ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Ειδήσεις και πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας είναι ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς

Σχοινάς για Brexit: Η ΕΕ ελπίζει για το καλύτερο, αλλά είναι και προετοιμασμένη για το χειρότερο

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, ένα Brexit χωρίς συμφωνία ήταν ανέκαθεν ένα από τα πιθανά αποτελέσματα αυτής της πολύ λυπηρής διαδικασίας. "Είναι κάτι που ουδείς μπορεί να αποκλείσει"

Συμμετοχή του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του PES στις Βρυξέλλες

Τσίπρας: Ευθύνη όλων των προοδευτικών δυνάμεων να αποτρέψουν την εκλογή Βέμπερ

"Στην πιθανότητα μετεκλογικής συμμαχίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με την ακροδεξιά θα πρέπει να απαντήσουμε όλες οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης", είπε ο Αλ. Τσίπρας στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Το Υπουργείο Οικονομικών

Προστασία πρώτης κατοικίας: Με "μίνιμουμ συμφωνία" των δανειστών θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή

Το θέμα έχει παραπεμφθεί σε τεχνικά κλιμάκια με στόχο να κλείσουν το ταχύτερο δυνατό τα τρία πεδία στα οποία υπάρχουν διαφορές ή ζητούνται διευκρινήσεις από τους θεσμούς.

Κομισιόν: H όποια αναβολή του Brexit απαιτεί ομόφωνη έγκριση των μελών της ΕΕ

Κομισιόν: H όποια αναβολή του Brexit απαιτεί ομόφωνη έγκριση των μελών της ΕΕ

"Θα εναπόκειται στα κράτη - μέλη να εξετάσουν ένα τέτοιο αίτημα, δίνοντας προτεραιότητα στην ανάγκη να διασφαλιστεί η λειτουργία των θεσμών της ΕΕ" επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στιγμιότυπο από συγκέντρωση υπέρ του Brexit

Brexit: Μέτρα για το ενδεχόμενο αποχώρησης χωρίς συμφωνία υιοθετεί η ΕΕ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Κ υιοθετεί την Τετάρτη μέτρα για τα ταξίδια, τις μεταφορές, το Erasmus, την κοινωνική ασφάλιση και την αλιεία, για να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στους πολίτες ενός ενδεχόμενου No deal με την Ηνωμένο Βασίλειο.

Εξωτερική άποψη των κεντρικών γραφείων της Κομισιόν στις Βρυξέλλες

Έκθεση Κομισιόν: Ολοκλήρωση μεταρρυθμίσεων ως τις 11 Μαρτίου - Αντιρρήσεις για πρώτη κατοικία και κατώτατο μισθό

Σημαντική πρόοδο στον τομέα των μεταρρυθμίσεων με τη σημείωση να ολοκληρωθούν εγκαίρως και θετικές προοπτικές για την οικονομία καταγράφει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δεύτερη αξιολόγηση σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σημαία της ΕΕ , στις Βρυξέλλες

Έκθεση Κομισιόν: Τα θετικά, τα αρνητικά και τα «γκρίζα» σημεία της δεύτερης αξιολόγησης

Θετικά σχόλια για την δημοσιονομική προοπτική της Ελλάδας αλλά και αντιρρήσεις για το σχέδιο για την πρώτη κατοικία και την αύξηση του κατώτερου μισθού θα περιέχει η έκθεση της Κομισιόν για την δεύτερη αξιολόγηση.

Αυτοκίνητα - Φωτό  αρχείου

ΕΕ: Υποχρεωτική χρήση στα οχήματα τεχνολογιών που σώζουν ζωές

Σε μια προσπάθεια μείωσης των θανάτων και τραυματισμών στους ευρωπαϊκούς δρόμους, οι ευρωβουλευτές ενέκριναν νέους κανόνες οι οποίοι μετατρέπουν κάποια εξελιγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας σε στάνταρ εξοπλισμό, για τα οχήματα που πωλούνται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σημαίες Ελλάδας - ΕΕ

Κομισιόν: Σταθερά ανοδική πορεία για την Ελλάδα, ενώ "επιβραδύνει" η ευρωζώνη

Αμετάβλητες σε σχέση με τις φθινοπωρινές εκτιμήσεις διατηρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις προβλέψεις της για την Ελλάδα, βλέποντας οικονομική ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 2,2% φέτος και 2,3% το 2020, αλλά και σημαντική επιβράδυνση για την ευρωζώνη.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης

Παπαδημούλης προς Κομισιόν: Ποιό είναι το ύψος των επενδύσεων του "ταμείου Γιούνκερ" στην Ελλάδα;

Υπερεκτιμήθηκαν οι επενδύσεις του «Ταμείου Γιούνκερ» στην πραγματική οικονομία αναφέρει σε ερώτησή του προς την Κομισιόν ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

O Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης,  Επενδύσεων  και  Ανταγωνιστικότητας, Γίρκι Κατάινεν

Έπαινοι Κατάινεν στην Ελλάδα για την απορροφητικότητα του πακέτου Γιούνκερ

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε ότι οι Ελληνικές επενδυτικές τράπεζες "χρειάζονται εμπιστοσύνη" και καλύτερες αποδόσεις για να αντιμετωπίσουν τα "κόκκινα" δάνεια - Παράλληλα, σημείωσε ότι "είναι καθήκον μας να πούμε στους πολίτες γιατί δεν πιστεύουμε σε μία κατακερματισμένη Ευρώπη".

Ο Γιώργος Παπανδρέου

Τα σενάρια να προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Γιώργο Παπανδρέου για Επίτροπο

Στις Βρυξέλλες πολλοί θα ήθελαν να δουν τον πρώην πρωθυπουργό στην επόμενη Κομισιόν και δη διάδοχο της Μογκερίνι. Η κίνηση που θα μπορούσε να κάνει ο Τσίπρας στο πλαίσιο της προσπάθειας να χτίσει τη νέα κεντροαριστερά, πως τα σενάρια αυτά συνδέονται με εκλογές τον Οκτώβριο και οι φόβοι της ΝΔ. Από την κυβέρνηση πάντως δεν επιβεβαιώνουν τέτοια πιθανότητα

Στιγμιότυπα από το εργοτάξιο στην οδό Σταδίου

"Πράσινο φως" για αύξηση του κατώτατου μισθού από την Κομισιόν

Πηγές του υπουργείου Εργασίας τονίζουν πως μετά τη συνάντηση της Έφης Αχτσιόγλου με τους εκπροσώπους των θεσμών, δόθηκε το πράσινο φως για την αύξηση του κατώτατου μισθού - Την ερχόμενη εβδομάδα η υπουργική απόφαση.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ

Από την Κύπρο ξεκινά η εκστρατεία Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν

Πρώτη φορά από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, ένας υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ξεκινά την πανευρωπαϊκή του εκστρατεία από την Κύπρο.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Ο Γιούνκερ "σκοντάφτει" χαρούμενος και η Κομισιόν απαντά στις φήμες

Οι νέες φωτογραφίες του προέδρου της Κομισιόν προκάλεσαν εκ νέου σχόλια, πυροδότησαν ξανά παλιές φήμες και έγιναν αφορμή για κακίες και αστεία. Η Κομισιόν ωστόσο του παρείχε και πάλι πλήρη κάλυψη.

Πιερ Μοσκοβισί

Μοσκοβισί: Εργάζομαι νυχθημερόν για να αποφύγει η Ιταλία τις κυρώσεις

Ο Γάλλος επίτροπος δηλώνει ότι καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες ώστε η Ρώμη να μην υποστεί κυρώσεις για τον προϋπολογισμό της, την ώρα που κατηγορείται ότι το Παρίσι χαίρει ευνοϊκής μεταχείρισης για το ίδιο θέμα.

Δημήτρης Αβραμόπουλος

Αβραμόπουλος: Πρώτος στόχος η δημιουργία μίας κοινωνικής Ευρώπης

Οι Έλληνες είναι έτοιμοι να ακούσουν αλήθειες, εκτίμησε ο Επίτροπος μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ την οποία όρισε ως: “Μια μεγάλη λαϊκή φιλελεύθερη Παράταξη, με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό και εθνική στρατηγική, που δεν θα αφήνει περιθώρια στον λαϊκισμό των άκρων”.

Βέμπερ: Η φωνή του Κυριάκου στην Ευρώπη είναι ισχυρή

Βέμπερ: Η φωνή του Κυριάκου στην Ευρώπη είναι ισχυρή

Στήριξη στον πρόεδρο της ΝΔ από τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την Κομισιόν κατά την ομιλία του στο γαλάζιο συνέδριο. "Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του λαϊκισμού" είπε ο Βέμπερ.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ

Στήριξη Βέμπερ σε Μητσοτάκη την ώρα της κόντρας με ΣΥΡΙΖΑ για Σκοπιανό- συντάξεις

Ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, που θα μιλήσει το Σάββατο στο συνέδριο της ΝΔ, χαρακτηρίζει συνταγή νίκης κατά του λαϊκισμού τις γαλάζιες προτάσεις και καλεί Τσίπρα να νουθετήσει την Ιταλία