ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Ειδήσεις και πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας είναι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Βρυξέλλες

Ταμείο Ανάκαμψης: "Πράσινο φως" από την Κομισιόν για 3,56 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Στις αρχές του 2023 αναμένεται να εκταμιευτούν τα 3,56 δισ. ευρώ από επιδοτήσεις και δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια της προέδρου της Κομισιόν στην χώρα μας.

Μέγαρο Μαξίμου, φωτογραφία αρχείου

Φυσικό αέριο: "Πάγωσε" το Μαξίμου με την πρόταση της Κομισιόν για πλαφόν στα 275 ευρώ

“Καθόλου δεν μας ικανοποιεί η πρόταση για τα 275 ευρώ”, δήλωσε ο Γ. Οικονόμου, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει για αποτελεσματικό πλαφόν και πως θα συνεχίσει τα μέτρα στήριξης

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ursula von der Leyen και η Επίτροπος Ενέργειας Kadri Simson

Φυσικό αέριο: Αδιέξοδο στις Βρυξέλλες για το πλαφόν - Οι "15" ζητούν νέα πρόταση

Ύστατη προσπάθεια για συμφωνία χαμηλότερου πλαφόν στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας στις Βρυξέλλες. Ο πήχης των προσδοκιών είναι χαμηλά ενώ η πρόταση της Κομισιόν για "ταβάνι" στην τιμή στα 275 ευρώ, διχάζει τα κράτη

Φυσικό αέριο

Πλαφόν κάτω από τα 200 ευρώ στο φυσικό αέριο ζητά η Ελλάδα από την Ευρώπη

Πλαφόν κάτω από τα 200 ευρώ στην τιμή του φυσικού αερίου, θα ζητήσει η ελληνική πλευρά στο έκτακτο Συμβούλιο Ενέργειας στις Βρυξέλλες την Πέμπτη. "Μη ικανοποιητική" χαρακτηρίζει την πρόταση της Κομισιόν ο Κώστας Σκρέκας.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά την ακύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου

Την ακύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου υπερψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με 454 ψήφους. Ζητά επίσης να μην εφαρμοστεί καμία ρήτρα που περιλαμβάνεται στην συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες.

Άρειος Πάγος

Τράπεζες: Ανησυχία Κομισιόν για το "μπλόκο" του Άρειου Πάγου

Η έκθεση της Κομισιόν χαρακτηρίζει τις πρόσφατες αποφάσεις του Αρείου Πάγου ως νομική αβεβαιότητα που πρέπει να αντιμετωπιστεί ως επείγον ζήτημα. Άγονοι 8 στους 10 πλειστηριασμούς. Οι αίτιες

Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας για μεταπρογραμματική έκθεση Κομισιόν: Ανοίγει νέο κεφάλαιο για τη χώρα

Οι διαπιστώσεις της έκθεσης μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για αποφάσεις του Eurogroup σχετικές με την εφαρμογή συμπεφωνημένων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών

Κομισιόν

Κομισιόν: Τα τέσσερα "καμπανάκια" και η σύσταση για στοχευμένα μέτρα για την ενέργεια

Η Κομισιόν βάζει “αστερίσκους” στα πεδία της υγείας, του εργατικού δικαίου, των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των τραπεζών ενώ ασκεί κριτική για το πλαίσιο μέτρων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Μαρίγια Γκαμπριέλ στο NEWS 24/7: Οικοδομώντας τον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης, ένα από τα σημαντικότερα υπό κατασκευή έργα της εποχής μας

Μαρίγια Γκαμπριέλ στο NEWS 24/7: Οικοδομώντας τον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης, ένα από τα σημαντικότερα υπό κατασκευή έργα της εποχής μας

Η Ευρωπαία Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας αρθογραφεί στο NEWS 24/7 για το έργο που θα ενσαρκώσει την ευρωπαϊκή φιλοδοξία για την Παιδεία και θα αλλάξει τα δεδομένα για εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτικούς.

Ο Φρανς Τίμερμανς

COP27: "Μην αφήσετε κανέναν να πει ότι η Ευρώπη κάνει πίσω" λέει ο Τίμερμανς

Την απόφαση της ΕΕ να αυξήσει τις κλιματικές της δεσμεύσεις γνωστοποίησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος έκανε λόγο για αποφασιστικά βήματα της Επιτροπής σε ό,τι αφορά τους στόχους της.

Aκρίβεια: Σε συνεχές "τεστ αντοχής" οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί

Aκρίβεια: Σε συνεχές "τεστ αντοχής" οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί

Οι πολίτες προσπαθούν απεγνωσμένα να “δομήσουν” τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς τους κάνοντας δραστικές περικοπές σε αγορές αλλά και στρεφόμενοι σε προϊόντα προσφορών ή του “καλαθιού” στα σούπερ μάρκετ.

Ευρωπαϊκή Ένωση

"Δαμόκλειος σπάθη" πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2024

Η χώρα με την αποκατάσταση της “κανονικότητας” θα πρέπει μέσα από τα πλεονάσματα αφενός να καλύπτει τις ετήσιες πληρωμές τόκων δείχνοντας ότι μπορεί να πατά στα πόδια της και παράλληλα να απομειώνει το χρέος, όπως προβλέπουν οι κανόνες.

Φυσικό αέριο: Πρόταση Κομισιόν για προσωρινό πλαφόν - Η επιστολή προς τους 27

Φυσικό αέριο: Πρόταση Κομισιόν για προσωρινό πλαφόν - Η επιστολή προς τους 27

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύθηκε να παρουσιάσει πρόταση για προσωρικό πλαφόν στο φυσικό αέριο, πριν από το Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας στις 24 Νοεμβρίου σύμφωνα με επιστολή φον ντερ Λάιεν και Φιάλα προς τα κράτη-μέλη.   

Τζεντιλόνι: Τα έκτακτα μέτρα της Ελλάδας για την ενέργεια "δεν είναι αρκετά στοχευμένα"

Τζεντιλόνι: Τα έκτακτα μέτρα της Ελλάδας για την ενέργεια "δεν είναι αρκετά στοχευμένα"

Για ποιότητα μέτρων "όχι όσο στοχευμένη θα θέλαμε" μίλησε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι αναφερόμενος στα σχέδια της Ελλάδας για την ενέργεια. Τι είπε για τις προβλέψεις της Κομισιόν ότι οι αυξήσεις των μισθών στην Ελλάδα θα παραμείνουν κάτω από τον πληθωρισμό.  

Από αγορά της Μαδρίτης

Κομισιόν: Πληθωρισμός "φωτιά" στο 10% το 2022 - Τι αναφέρουν οι χειμερινές προβλέψεις για ΑΕΠ, χρέος και έλλειμμα

Ανάπτυξη 6% για το 2022, προβλέπει η Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, όπως προκύπτει από τις χειμερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα. Ωστόσο με την εκτίμηση για άνοδο του πληθωρισμού τα όποια οφέλη στα εισοδήματα εξανεμίζονται.

Φωτοβολταϊκά (φωτογραφία αρχείου)

Έργα "υπέρτατου δημοσίου συμφέροντος" χαρακτήρισε τις ΑΠΕ η Κομισιόν

Με τους έκτακτους κανόνες που ανακοινώθηκαν, χρονικής διάρκειας ενός έτους, οι σταθμοί Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα προχωρούν πολύ πιο γρήγορα σε ότι αφορά την αδειοδότησή τους.

Αγρότης (φωτό αρχείου)

Κομισιόν: Στο μικροσκόπιο η εκτόξευση των τιμών στα λιπάσματα - Συστάσεις στους αγρότες

Η Κομισιόν σημειώνει ότι τα κράτη μέλη μπορούν να δώσουν προτεραιότητα στη συνεχή και απρόσκοπτη πρόσβαση των παραγωγών λιπασμάτων στο φυσικό αέριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής "Εξοικονόμηση αερίου για έναν ασφαλή χειμώνα".

Νίκος Ανδρουλάκης

Νίκος Ανδρουλάκης: Ερώτηση στην Κομισιόν για την απαγόρευση εισόδου του Τζιτζικώστα στην Τουρκία

Την απαγόρευση εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Τουρκία φέρνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ζητά να τοποθετηθεί για τη συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε ευρωπαίο πολίτη.

Μαρία Σπυράκη

Μαρία Σπυράκη: Κατέθεσε επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν για το επεισόδιο με τον Τζιτζικώστα

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρνει η Μαρία Σπυράκη το επεισόδιο με τον Απόστολο Τζιτζικώστα στη Σμύρνη, με την ευρωβουλευτή της ΝΔ να καταθέτει επείγουσα ερώτηση.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Περιοδεία στα Δυτικά Βαλκάνια - Επισκέψεις σε Σκόπια και Πρίστινα

Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας και την Πρόεδρο του Κοσόβου είχε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η παροχή οικονομικής βοήθειας που ανήγγειλε.

Ενέργεια

ΕΕ: Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας στις 24 Νοεμβρίου για τη μείωση των τιμών της ενέργειας

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στις βασικές κατευθύνσεις των μέτρων που θα ρίξουν τις τιμές της ενέργειας και κάλεσαν την Επιτροπή να τις εξειδικεύσει. Τι αναφέρουν για το "δυναμικό πλαφόν".

Αγωγός φυσικού αερίου

Bloomberg - Φυσικό αέριο: Για να είναι αποτελεσματικό το πλαφόν, πρέπει να επεκταθεί σε Βρετανία κι Ελβετία

Το πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του συμβουλίου των υπουργών Ενέργειας των «27» που θα προσπαθήσουν να εξειδικεύσουν μέτρα με βάση τις πρόσφατες εισηγήσεις της Κομισιόν.

Ανεμογεννήτριες δίπλα σε εγκαταστάσεις της BP στη Γερμανία

Μέτρα για τον... επόμενο χειμώνα συζητά το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας

Οι υπουργοί πήραν και πάλι το «μπαλάκι» από τη Σύνοδο Κορυφής που δεν κατάφερε να υιοθετήσει κανένα αποτελεσματικό μέτρο άμεσης εφαρμογής. «Βραδυφλεγές» το σχέδιο κανονισμού που προώθησε η Κομισιόν.

Σύνοδος Κορυφής

Σύνοδος Κορυφής: Συμφωνία για κοινό μέτωπο κατά της ενεργειακής ακρίβειας - "Ρίχνουν" γέφυρες Γαλλία-Γερμανία

"Λευκός καπνός" για πακέτο μέτρων για τον περιορισμό της ανάφλεξης των τιμών της ενέργειας. Όσα έγιναν στη Σύνοδο Κορυφής μέχρι να υπάρξει συμφωνία. "Σαφές μήνυμα" των ηγετών προς τις αγορές.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Επόμενο βήμα η προετοιμασία μηχανισμού για πλαφόν στο αέριο σε επίπεδο χονδρικής

Στα επόμενα βήματα μετά τις κατευθυντήριες γραμμές για τον μηχανισμό διόρθωσης της αγοράς αερίου αναφέρθηκε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από το Στρασβούργο. Τι είπε για το Ιβηρικό μοντέλο.