news 24/7

ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Ειδήσεις και πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας είναι ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ

Από την Κύπρο ξεκινά η εκστρατεία Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν

Πρώτη φορά από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, ένας υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ξεκινά την πανευρωπαϊκή του εκστρατεία από την Κύπρο.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Ο Γιούνκερ "σκοντάφτει" χαρούμενος και η Κομισιόν απαντά στις φήμες

Οι νέες φωτογραφίες του προέδρου της Κομισιόν προκάλεσαν εκ νέου σχόλια, πυροδότησαν ξανά παλιές φήμες και έγιναν αφορμή για κακίες και αστεία. Η Κομισιόν ωστόσο του παρείχε και πάλι πλήρη κάλυψη.

Πιερ Μοσκοβισί

Μοσκοβισί: Εργάζομαι νυχθημερόν για να αποφύγει η Ιταλία τις κυρώσεις

Ο Γάλλος επίτροπος δηλώνει ότι καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες ώστε η Ρώμη να μην υποστεί κυρώσεις για τον προϋπολογισμό της, την ώρα που κατηγορείται ότι το Παρίσι χαίρει ευνοϊκής μεταχείρισης για το ίδιο θέμα.

Δημήτρης Αβραμόπουλος

Αβραμόπουλος: Πρώτος στόχος η δημιουργία μίας κοινωνικής Ευρώπης

Οι Έλληνες είναι έτοιμοι να ακούσουν αλήθειες, εκτίμησε ο Επίτροπος μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ την οποία όρισε ως: “Μια μεγάλη λαϊκή φιλελεύθερη Παράταξη, με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό και εθνική στρατηγική, που δεν θα αφήνει περιθώρια στον λαϊκισμό των άκρων”.

Βέμπερ: Η φωνή του Κυριάκου στην Ευρώπη είναι ισχυρή

Βέμπερ: Η φωνή του Κυριάκου στην Ευρώπη είναι ισχυρή

Στήριξη στον πρόεδρο της ΝΔ από τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την Κομισιόν κατά την ομιλία του στο γαλάζιο συνέδριο. "Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του λαϊκισμού" είπε ο Βέμπερ.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ

Στήριξη Βέμπερ σε Μητσοτάκη την ώρα της κόντρας με ΣΥΡΙΖΑ για Σκοπιανό- συντάξεις

Ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, που θα μιλήσει το Σάββατο στο συνέδριο της ΝΔ, χαρακτηρίζει συνταγή νίκης κατά του λαϊκισμού τις γαλάζιες προτάσεις και καλεί Τσίπρα να νουθετήσει την Ιταλία

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι

BBC: Η Μέι θα αποσύρει την ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit

"Δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε τη συμφωνία για το Brexit" ξεκαθαρίζουν πηγές των Βρυξελλών. Τη θέση ότι η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit είναι η "μόνη δυνατή συμφωνία και η ΕΕ δε θα την επαναδιαπραγματευτεί", υπογράμμισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα

Ο Γάλλος Επιτρόπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί

Μοσκοβισί: Το Eurogroup θα επικυρώσει τη γνώμη της Κομισιόν για τον ελληνικό προϋπολογισμό

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπογράμμισε για μία ακόμη φορά ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και ότι οι περικοπές συντάξεων δεν είναι αναγκαίες.

Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του Eurogroup, στις Βρυξέλλες

Μετά το "ναι" της Κομισιόν στόχος οι αγορές - Τα σχέδια για το 2019

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα προσαρμογής, ενώ η δημοσιονομική της "ευστάθεια" επικυρώθηκε πρόσφατα με βασικό ελεγκτή την Κομισιόν. Το κομμάτι που λείπει - και λόγω συγκυρίας- είναι η επάνοδος στις αγορές.

Φωτογραφία αρχείου

Κομισιόν: Τέλος χρόνου για την προστασία πρώτης κατοικίας – Τι ζητά η Επιτροπή για τα κόκκινα δάνεια

Λύση - πρόταση μέσα σε ασφυκτική προθεσμία 40 ημερών θα πρέπει να παρουσιάσουν τα συναρμόδια υπουργεία οικονομικών και οικονομίας αν θέλουν να παρατεθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τρέξιμο μέχρι την Πρωτοχρονιά για ληξιπρόθεσμα και Δημόσιο

Στο πρόσφατο Euroworking Group δόθηκε μεν το "πράσινο φως" για τη μη εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, η χθεσινή έκθεση για την πρώτη αξιολόγηση σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας άνοιξε δε κι άλλα θέματα.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζακ Κλοντ Γιούνκερ και η Βρετανίδα πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες

Δεν τα βρήκαν Μέι-Γιούνκερ για το Brexit - Νέα συνάντηση το Σάββατο

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για τη διευθέτηση των τελευταίων εκκρεμοτήτων του "διαζυγίου" του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ. Υπήρξε πρόοδος, αλλά όχι συμφωνία, ανέφερε η Κομισιόν.

Φωτογραφία αρχείου

Κομισιόν: Οριστικό "όχι" για περικοπές συντάξεων το 2019

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι η μη περικοπή προϋποθέτει την τήρηση της συμφωνίας για πάγωμα των συντάξεων μέχρι και το 2022 για να συνεχιστεί η μείωση των δαπανών του ασφαλιστικού από το 17% του ΑΕΠ το 2016 στο μέσο όρο του 13% για όλη την ΕΕ ως το 2027.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς

Σχοινάς: Η Βουλγαρία και η Ρουμανία δεν θα αργήσουν να εισέλθουν στη Συνθήκη Σένγκεν

Η είσοδος των δύο βαλκανικών χωρών στη Σένγκεν "θα καταργήσει κάθε είδους συνοριακό έλεγχο σε μια περιοχή με πληθυσμό περίπου 30 εκατομμυρίων θα πολλαπλασιάσει τις δυνατότητες, και θα βοηθήσει στην εμφάνιση μιας Benelux της Βαλκανικής", υπογράμμισε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή

Το πλέον κρίσιμο δεκαήμερο για συντάξεις και θετικά μέτρα

Αισιοδοξία στην Αθήνα για μη περικοπή των συντάξεων και μόνιμα θετικά μέτρα έως και 900 εκατ. ευρώ. Στις 19 Νοεμβρίου η απόφαση του Eurogroup για τις συντάξεις, στις 21 η έκθεση της Κομισιόν για τον προϋπολογισμό και κατάθεση του προϋπολογισμού στην ελληνική Βουλή. Την Τρίτη λήγει η προθεσμία της Κομισιόν στη Ρώμη για την τροποποίηση του ιταλικού προϋπολογισμού.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ

Βέμπερ στο News 24/7: Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των επενδύσεων

Ο επικεφαλής του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν σε δηλώσεις του στο News 24/7 σημειώνει ότι στην χώρα μας χρειάζεται ένα restart των οικονομικών πολιτικών και μια νέα πολιτική προσέγγιση, τονίζοντας για το προσφυγικό ότι “οι χώρες δεν μπορούν να λένε “δεν με νοιάζει”. Αυτό είναι απαράδεκτο. Όλοι πρέπει να συμβάλλουν”.

Ο Πολ Τόμσεν

Υπέρ της περικοπής των συντάξεων ο Τόμσεν αλλά από απόσταση

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, σημείωσε πως η περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης είναι αναγκαία και ο όποιος δημοσιονομικός χώρος θα πρέπει να διατίθεται για την υλοποίηση μέτρων που θα ωθούν την ανάπτυξη.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ στο συνέδριο του YEPP (Youth of European People's Party) στην Αθήνα, το Σαββατο 3 Νοεμβρίου 2018.

Ο Βέμπερ υποψήφιος του ΕΛΚ για την Κομισιόν

Ο Γερμανός πολιτικός, τον οποίο υποστήριζε και η ΝΔ, κέρδισε τον Φινλανδό Στουμπ κατά την ψηφοφορία στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Ελσίνκι και θα είναι ο υποψήφιος της ευρωπαϊκής δεξιάς για την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Σχοινάς: Να περάσουμε από την διαχείριση κρίσεων σε βιώσιμες πολιτικές

Η ολιστική προσέγγιση του μεταναστευτικού, οι νέες κοινοτικές επενδύσεις και η αντιμετώπιση των ακροδεξιών δυνάμεων στο επίκεντρο της τελευταίας χρονιάς για την θητεία της Κομισιόν υπό τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χ.Στυλιανίδης

Στυλιανίδης: Η βοήθεια για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και η "πρόκληση" της Αφρικής

Για το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης “Εστία” που προσφέρει στέγη στους πρόσφυγες μίλησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, ενώ χαρακτήρισε “πρόκληση” για την ΕΕ την αντιμετώπιση μελλοντικών αυξημένων μεταναστευτικών ροών από την Αφρική.

Internet - Φωτό Αρχείου

Στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών οι αμερικανικοί τεχνολογικοί κολοσσοί

Στα "χαρακώματα" βρίσκονται Google, Amazon, Facebook, Apple και άλλοι αμερικανοί τεχνολογικοί κολοσσοί, μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιβάλλει φόρο 2% στα έσοδα από τις δραστηριότητές τους στη χώρα.