news 24/7

ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Ειδήσεις και πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας είναι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Τούρκοι αστυνομικοί περιπολούν στο λιμάνι του Ντιλόβασι

Κομισιόν: Έκθεση-καταπέλτης για τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο

Η Κομισιόν κατηγόρησε την κυβέρνηση Ερντογάν ότι υπονομεύει την οικονομία της Τουρκίας, διαβρώνει τη δημοκρατία και καταστρέφει το ανεξάρτητο δικαστικό σύστημα, ενώ στάθηκε και στις προκλητικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο. Απορρίπτει τις κατηγορίες το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

Κορονοϊός: Σε καραντίνα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημέρωσε με ανάρτησή της πως ήρθε σε επαφή με κρούσμα και αναγκάστηκε να αυτοαπομονωθεί περιμένοντας το δεύτερο τεστ κορονοϊού. Αρνητικό το πρώτο.

Η έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες

Κομισιόν για Ελλάδα: Προβλήματα σε δικαιοσύνη, διαφθορά και πολυφωνία ΜΜΕ

Η νέα έκθεση της Κομισιόν διαπιστώνει σοβαρά προβλήματα όσον αφορά την απονομή της δικαιοσύνης, την πολυφωνία στα ΜΜΕ, ενώ κάνει λόγο για μεγάλο ζήτημα διαφθοράς στη χώρα μας.

O Όρμπαν

Νέο Μεταναστευτικό "χάδι" στον Όρμπαν

Τα μελανά σημεία του νέο σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Μετανάστευση και το Άσυλο - Απορρίπτουν και πάλι οι χώρες του Βίσεγκραντ. Απομακρύνεται η υποχρεωτική ποσόστωση για την υποδοχή των προσφύγων στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σχοινάς: Νέο σύστημα αλληλεγγύης με δίκαιους κανόνες και αμοιβαία υποστήριξη

"Θα δημιουργήσουμε ένα νέο σύστημα αλληλεγγύης εντός της ΕΕ, με δίκαιους κανόνες και αμοιβαία υποστήριξη" αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες

Τράπεζες: Πιέσεις στην κερδοφορία λόγω πανδημίας βλέπει η Κομισιόν

Τι προβλέπει η Κομισιόν για την κερδοφορία, την κεφαλαιακή επάρκεια και την πορεία των κόκκινων δανείων των τραπεζών. Τι ζητά για τους πλειστηριασμούς και τους στρατηγικούς κακοπληρωτές

Πυλώνες ηψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Έκθεση Κομισιόν: Στα ύψη οι τιμές στη χονδρική του ρεύματος

Στην 7η έκθεση της για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας στην μεταμνημονιακή εποχή, η Κομισιόν καταγράφει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί αλλά επισημαίνει τις ακριβές τιμές ρεύματος και τον κίνδυνο στα «λογιστικά» των ΑΠΕ.

Πρόσφυγες

Κομισιόν: Σχέδιο για το προσφυγικό - Τι προβλέπει για τις χώρες πρώτης εισόδου

Την Τετάρτη παρουσιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτάσεις για τη συλλογική διαχείριση της μετανάστευσης προς την Ευρώπη. Έχει σκοπό μεταξύ άλλων να υποχρεώσει τις ευρωπαϊκές χώρες να υποδέχονται πρόσφυγες στο ποσοστό που τους αναλογεί .

Η Προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Κατάφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να πείσει; Έλληνες ευρωβουλευτές απαντούν

Το News 24/7 μίλησε με τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη, την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, και τον Νίκο Ανδρουλάκη σκιαγραφώντας τα βασικά σημεία της πρώτης ομιλίας της Προέδρου της Κομισιόν για την Κατάσταση της Ένωσης. Τα φωτεινά και σκοτεινά σημεία, και η σημασία των αναφορών σε ελληνοτουρκικά και μεταναστευτικό.

Ομιλία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: "Μεγαλώνει η απόστασή μας από την Τουρκία"

"Θετικό βήμα η αποχώρηση των τουρκικών πλοίων, αλλά να σταματήσουν οι μονομερείς ενέργειες" ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν. Έκανε λόγο για νέο σχέδιο για τη Μόρια ζητώντας ενεργή ανάμειξη όλων των κρατών για το προσφυγικό.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά

Μητσοτάκης: Χρειάζεται μια νέα πολιτική για τη μετανάστευση και το άσυλο

Ο πρωθυπουργός σε συνομιλία του με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά σημείωσε ότι το πρόβλημα της Μόριας υπερτονίζει την ανάγκη μιας νέας πολιτικής για τη μετανάστευση και το άσυλο.

M. Σχοινάς: Η Μόρια είναι εδώ για να θυμίζει την Ευρώπη που πρέπει να αλλάξουμε

M. Σχοινάς: Η Μόρια είναι εδώ για να θυμίζει την Ευρώπη που πρέπει να αλλάξουμε

"Αδιανόητο" χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν το γεγονός ότι η Ευρώπη δεν έχει ενιαία μεταναστευτική συνεκτική πολιτική, από την Λέσβο, όπου βρέθηκε την επαύριο της καταστροφής στη Μόρια

Έλληνες Ευρωβουλευτές: Κοινή πολιτική υγείας, νέο "καρότο και μαστίγιο" για την Τουρκία

Έλληνες Ευρωβουλευτές: Κοινή πολιτική υγείας, νέο "καρότο και μαστίγιο" για την Τουρκία

Τι δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τι ζητάνε οι πολίτες; Ποιες είναι οι προκλήσεις εντός της πανδημίας αλλά και μετά από αυτή; Πώς αντιδρά η ΕΕ έναντι της Τουρκίας; Δημήτρης Παπαδημούλης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Νίκος Ανδρουλάκης αναλύουν.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αλλαγή στάσης από την Τουρκία ή έρχονται κυρώσεις

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αλλαγή στάσης από την Τουρκία ή έρχονται κυρώσεις

Ο αρμόδιος εκπρόσωπος για Θέματα Εξωτερικών υποθέσεων της Κομισιόν επανέλαβε τη στήριξη της ΕΕ σε Ελλάδα και Κύπρο και έθεσε την Τουρκία προ των ευθυνών της σε περίπτωση που συνεχίσει να τραβά το σκοινί.

Συνέντευξη Τύπου από την Κομισιόν

H Κομισιόν διαψεύδει τον Κικίλια: "Δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία για τα εμβόλια κορονοϊού"

Παρά τα όσα είπε ο Βασίλης Κικίλιας, για χιλιάδες δόσεις εμβολίου κατά του Κορονοϊού, που θα έρθουν στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο, η Κομισιόν δεν επιβεβαιώνει. Η Βιβιαν Λουνέλα, τόνισε ότι δεν έχει καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

ΣΥΡΙΖΑ: "Η Κομισιόν καταρρίπτει τα Βρούτσης Statistics"

ΣΥΡΙΖΑ: "Η Κομισιόν καταρρίπτει τα Βρούτσης Statistics"

Η Κομισιόν καταρρίπτει τις έωλες εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το ύψος της ανεργίας και τα "Βρούτσης statistics", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ μετά απο ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη και την απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου.

Το κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες με σημαίες της ΕΕ

Στο τραπέζι έκτακτο συμβούλιο των ΥΠΕΞ και πρόσθετες κυρώσεις για Τουρκία

Η Κομισιόν καταδικάζει τη στάση της Τουρκίας και ζητά αποκλιμάκωση της έντασης. Πρόσθετες κυρώσεις ετοιμάζονται, ωστόσο δεν αποτελούν την πρώτη επιλογή, η οποία είναι ο διάλογος.

Εικόνες καταστροφής στη Βηρυτό μετά τη μεγάλη έκρηξη

Εκρήξεις στη Βηρυτό: Στήριξη του Λιβάνου ζητούν από τα κράτη-μέλη φον ντερ Λάιεν και Μισέλ

Να στηρίξουν τον Λίβανο όχι μόνο στις άμεσες ανάγκες του αλλά και μακροπρόθεσμα ζητούν με επιστολή τους στα Κ-Μ οι πρόεδροι της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Ο Γεράσιμος Θωμάς

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Γεράσιμος Θωμάς: Αναλαμβάνει σημαντική θέση στην ΕΕ

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμος Θωμάς επελέγη ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας

Εκπρόσωπος Κομισιόν: "Η Τουρκία στέλνει λάθος μήνυμα"

Χλιαρή καταδίκη των ενεργειών της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η εκπρόσωπός της σημείωσε ότι οι διεθνείς συμφωνίες πρέπει να γίνουν σεβαστές και ότι η Άγκυρα δεν βοηθά με τις ενέργειές της.

Σύνοδος Κορυφής

Τα "συνοδευτικά" των 32 δισ. ευρώ για την Ελλάδα από το ταμείο ανάκαμψης

Μακρύς και δύσκολος θα είναι δρόμος μέχρι και την έναρξη της λειτουργίας του νέου ταμείου ανάκαμψης αφού δεν πρόκειται να αρχίσει να εκταμιεύει πόρους πριν το τρίτο τρίμηνο του 2021

Σύνοδος Κορυφής

Ταμείο ανάκαμψης: Ποιοι συμβιβάστηκαν στο σκληρό πόκερ των 5 ημέρων - Τα χρήματα που θα έρθουν στην Ελλάδα

Με συμφωνία, που περιγράφεται ως "νέο σχέδιο Μάρσαλ", έληξε μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις η Σύνοδος Κορυφής. Τι κερδίζει η Ελλάδα και ποια είναι τα "αγκάθια" του συμβιβασμού.

Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ο Πρόεδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η Γερμανίδα Καγκελλάριος Άγγελα Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής

Σύνοδος Κορυφής: Έκλεισε η συμφωνία για το Σχέδιο Ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ

Οι ηγέτες των 27 χωρών μελών της ΕΕ κατέληξαν σήμερα σε συμβιβασμό για το σχέδιο ανάκαμψης, στην πέμπτη ημέρα της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Τι περιλαμβάνει η συμφωνία.

Κορονοϊός: Τι πραγματικά κάνει η Ευρώπη για τους πολίτες της

Κορονοϊός: Τι πραγματικά κάνει η Ευρώπη για τους πολίτες της

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, η Μαρία Σπυράκη και ο Νίκος Ανδρουλάκης εξηγούν στο News 24/7 τι έκανε η Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού. Οι στόχοι, οι προβλέψεις, οι εύστοχες αντιδράσεις, αλλά και οι αστοχίες με γνώμονα την επόμενη -αχαρτογράφητη- μέρα.

Σύνοδος Κορυφής: Λίγες οι ελπίδες για συμφωνία

Σύνοδος Κορυφής: Λίγες οι ελπίδες για συμφωνία

Σήμερα και αύριο συνεδριάζουν οι 27 της Ε.Ε για το Ταμείο Ανάκαμψης από την οικονομική κρίση του Covid 19. Παραμένουν αγεφύρωτες οι διαφωνίες για το ύψος των κονδυλίων και το «light μνημόνιο». Πιθανή 5μερής συνάντηση για τις σχέσεις Ε.Ε - Τουρκίας στο περιθώριο

Στιγμιότυπο από τις Βρυξέλλες με φόντο το κτίριο της Κομισιόν

Οι τρεις συμφωνίες που θα κρίνουν το μέλλον της ΕΕ και οι νέες συμμαχίες

O διδάσκων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Θωμάς Γούμενος, "ακτινογραφεί" τις συμμαχίες στην ΕΕ ενόψει προϋπολογισμού, σχεδίου ανασυγκρότησης, αλλά και για το μεταναστευτικό και το άσυλο που έρχονται μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ

Στην Τουρκία ο Μπορέλ την ερχόμενη Δευτέρα

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ θα επισκεφτεί την Τουρκία την ερχόμενη Δευτέρα. "Η ΕΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης"

Η Καγκελάριος Μέρκελ

Μέρκελ: "Πάω στις Βρυξέλλες να πετύχω συμφωνία για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης"

Θα πρέπει ούτως ή άλλως να υπάρξει συμφωνία εντός του καλοκαιριού, δήλωσε η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ. "Ιστορική πρωτοβουλία" χαρακτήρισε τη δημιουργία του ταμείου ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Κομισιόν κατά Ελλάδας - Ιταλίας για τη νομοθεσία περί vouchers αερογραμμών

Κομισιόν κατά Ελλάδας - Ιταλίας για τη νομοθεσία περί vouchers αερογραμμών

Οι νομικές διαδικασίες αφορούν μόνο την Ελλάδα και την Ιταλία καθώς μόνο αυτές έλαβαν νομοθετικά μέτρα που δίνουν ευθέως τη δυνατότητα σε αεροπορικές εταιρείες να αποζημιώνουν τους καταναλωτές για ακυρωμένες πτήσεις με κουπόνια (vouchers).

Πάολο Τζεντιλόνι

Τζεντιλόνι: Προτεραιότητα για την Ελλάδα η αύξηση των επενδύσεων

"Οι κανόνες θα είναι κοινοί, αλλά η Ελλάδα θα έχει μεγάλη πρόκληση να απορροφήσει έγκαιρα τους πόρους από το ταμείο ανάκαμψης", είπε σήμερα ο επίτροπος αρμόδιος για οικονομικά θέματα, Πάολο Τζενιτλόνι, ο οποίος έθεσε ως προτεραιότητα την αύξηση των επενδύσεων.

Σακίρα

"Παγκόσμιος Στόχος: Ενωμένοι για το μέλλον": Σακίρα, Coldplay και The Rock στη μάχη κατά του κορονοϊού

Αστέρες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής ενώνουν απόψε τις δυνάμεις τους και τραγουδούν για καλό σκοπό. Τα χρήματα θα σταλούν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Επίσκεψη ΥΠΕΞ Ν.Δένδια και ο Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας Josep Borrell στον Έβρο.

Τουρκικό θράσος: "Η Ελλάδα να ξυπνήσει από το όνειρο"

Οι επικρίσεις Ελλάδας και ΕΕ για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό, προκάλεσαν οργισμένη απάντηση από την Τουρκία, η οποία έκανε λόγο για "παραβιάσεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου" από τη χώρα μας.

Χρήστος Σταϊκούρας (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σταϊκούρας: Σε 2-3 βδομάδες οι Τράπεζες θα προσαρμοστούν με τα εργαλεία ρευστότητας του δημοσίου

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμη με τις χορηγήσεις των τραπεζών. Πού τα απέδωσε. Μικρό καλάθι για το Ταμείο ανάκαμψης.