news 24/7

ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Ειδήσεις και πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας είναι ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σχοινάς: Στην καρδιά των προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο

"Η ευημερία των παιδιών μας online αλλά και offline είναι από τις βασικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής", υπογραμμίζει ο κ. Σχοινάς

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκφράζει ανησυχία για τις "σοβαρές περικοπές" προϋπολογισμού

Για τις μεγάλες περικοπές που προτείνονται για τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό του μπλοκ από το 2021, εξέφρασε ανησυχία η νέα επικεφαλής της Κομισιόν.

Ευρωπαίος Αξιωματούχος: "Από την επόμενη εκταμίευση των ANFA θα εξεταστεί η χρήση τους για επενδύσεις"

Ευρωπαίος Αξιωματούχος: "Από την επόμενη εκταμίευση των ANFA θα εξεταστεί η χρήση τους για επενδύσεις"

Τέλος στις προσδοκίες για την χρήση των 767 εκ ευρώ από τα κέρδη των ομολόγων που θα εκταμιευτούν προς την Ελλάδα πριν το τέλος του χρόνου, για επενδυτικές δαπάνες, βάζει υψηλόβαθμος κοινοτικός αξιωματούχος.

Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Φωτό αρχείου.

Κομισιόν: "Η Τουρκία θα πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο"

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας, σε σχέση με το μνημόνιο συνεννόησης που υπογράφηκε από την Τουρκία με τη Λιβύη.

Στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα

Μητσοτάκης καλεί ΕΕ να βάλει φρένο σε Τουρκία για το φυσικό αέριο

Οι κινήσεις της Τουρκίας υπονομεύουν τη συνολική ευρωπαϊκή προσπάθεια για αξιοποίηση των πηγών φυσικού αερίου στην Αν. Μεσόγειο, τόνισε ο πρωθυπουργός στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Μαδρίτη.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς στην τρίτη ημέρα εργασιών του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

Καρφιά Σχοινά για Τραμπ και για τα ρατσιστικά μπάρμπεκιου

Μηνύματα για το προσφυγικό έστειλε ο νέος επίτροπος στο συνέδριο της ΝΔ. “Τα αίσχη και οι φαιδρότητες των μπάρμπεκιου δεν είναι συμβατά με ένα έθνος που ιστορικά ενσωμάτωσε τους πρόσφυγες” είπε και κάρφωσε ηγεσίες που προτιμούν το twitter από τη δράση.

O Μαργαρίτης Σχοινάς

Μήνυμα Σχοινά για προσφυγικό: Η πρώτη επίσκεψη του αντιπροέδρου της Κομισιόν στην Αθήνα

Μαζί του και η Σουηδέζα νέα Επίτροπος για τη μετανάστευση Ίλβα Γιόχανσον. Δεν αποκλείεται αμέσως μετά να μεταβούν και στην Άγκυρα. “Πάω εκεί που είναι το πρόβλημα” διαμηνύει ο Μ. Σχοινάς, που ξεκινά ...φουριόζος τη θητεία του

Φωτό αρχείου: Πορεία και συγκέντρωση συμβασιούχων

"Κίτρινη κάρτα" της Κομισιόν για συμβασιούχους. Ζητά αποχωρήσεις

Έντονη είναι η κριτική της Κομισιόν στο θέμα των συμβασιούχων, αλλά και στα "κόκκινα δάνεια". Στην έκθεση για την 4η αξιολόγηση μιλά για 5.200 "υπεράριθμους" οι οποίοι πρέπει να αποχωρήσουν.

Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Φωτό αρχείου.

"Ναι" από την Κομισιόν για τα κέρδη των ομολόγων - Τι αλλάζει στην προστασία της πρώτης κατοικίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν και επαινεί την κυβέρνηση για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, εκφράζει την αησυχία της για τις δικαστικές αποφάσεις σχετικά με τα αναδρομικά

Κομισιόν

Προϋπολογισμός 2020: "Πράσινο φως" από την Κομισιόν

Την έγκριση της Κομισιόν έλαβε το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Η Επιτροπή παραδέχεται ότι η Ελλάδα είναι μια από τις 9 χώρες που επιτυγχάνεται ο μεσοπρόθεσμος στόχος, ο οποίος για την χώρα μας είναι πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2020.

Ακίνητα στη Αθήνα

Κομισιόν: "Κίτρινη κάρτα" για την αναστολή του ΦΠΑ στα ακίνητα

Με αναβολή επ' αόριστο ή αντικατάσταση κινδυνεύει το μέτρο της αναβολής επί τριετία του ΦΠΑ για ακίνητα με οικοδομική άδεια από 1/1/2006, αφού η Κομισιόν θεωρεί ότι βοηθά την παραοικονομία.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο

Σεντένο: Σύντομα η αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το ελληνικό χρέος

Θετική για την Ελλάδα αναμένεται ότι θα είναι και η έκθεση για την 4η αξιολόγηση σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας που θα δημοσιευτεί στο σύνολο της τον Νοέμβριο, προτείνοντας την εκταμίευση της δεύτερης δόσης ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ των κερδών από ομόλογα προς την Ελλάδα.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς κατά την ακρόασή του στο Ευρωκοινοβούλιο

Άλλαξε όνομα ο "Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής"

Τροποποιείται το όνομα του χαρτοφυλακίου του Μαργαρίτη Σχοινά που έφερε τον τίτλο "προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής" μετά τις αντιδράσεις που είχαν προηγηθεί και είχαν διατυπωθεί κατά την ακρόασή του στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν -Κλοντ Γιούνκερ

Γιούνκερ: Μη ρεαλιστική η πρόταση Κόρμπιν για το Brexit

"Θα πρέπει η επόμενη Επιτροπή να αποφασίσει εάν θα υπάρχει ή όχι κάποιο περιθώριο ελιγμών για μια νέα συμφωνία", όμως "ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση", σχολίασε ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι

Κοινοτικός αξιωματούχος: Το 2020 η συζήτηση για την αλλαγή του υπολογισμού των κερδών από τα ομόλογα

Απαντώντας στην σχετική ερώτηση αν τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν "για επενδύσεις", όπως έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση, ο αξιωματούχος της ΕΕ διευκρίνισε πώς αυτό θα εξαρτηθεί από το αν θα αυξηθεί ο δημοσιονομικός χώρος της ελληνικής οικονομίας.

"Θα βοηθήσουμε με πιο αποτελεσματικό τρόπο, αλλά πρέπει να πείτε την αλήθεια στο λαό"

"Θα βοηθήσουμε με πιο αποτελεσματικό τρόπο, αλλά πρέπει να πείτε την αλήθεια στο λαό"

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μάθει να ζει με τις επιπτώσεις για το προσφυγικό αποστέλλουν αρμόδιες πηγές, την ίδια στιγμή που το θέμα καθίσταται το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκης.

Δημήτριος Αβραμόπουλος

Αβραμόπουλος: "Τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν την επιβολή των κανόνων ασφαλείας της ΕΕ"

Στην εν λόγω έκθεση περιλαμβάνονται οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Επιτροπή σε ορισμένους βασικούς τομείς της Ένωσης Ασφάλειας και επισημαίνεται ότι απαιτούνται περαιτέρω προσπάθειες.

Τιερί Μπρετόν

Μακρόν: Μετά τη Γκουλάρ, προτείνει τον Τιερί Μπρετόν για την Κομισιόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε τον 64χρονο Τιερί Μπρετόν, διευθύνων σύμβουλο της εταιρίας υπηρεσιών πληροφορικής Atos και πρώην υπουργό Οικονομικών, για τη θέση του Γάλλου Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον

Brexit: Ο Μπόρις έστειλε ανυπόγραφη επιστολή, η ΕΕ δε βιάζεται να απαντήσει

Σε μια συνάντηση που είχαν πρεσβευτές από τις 27 χώρες μέλη που θα αποτελούν την ΕΕ μετά το Brexit, οι διπλωμάτες αποφάσισαν να προωθήσουν τη συμφωνία του Τζόνσον στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να λάβει την απαιτούμενη έγκριση. Το Ευρωκοινοβούλιο συνεδριάζει στο Στρασβούργο αυτή την εβδομάδα.