Πολωνία: Σφοδρές αντιδράσεις για το γυμνό κυνηγητό σε στρατόπεδο συγκέντρωσης

Πολωνία: Σφοδρές αντιδράσεις για το γυμνό κυνηγητό σε στρατόπεδο συγκέντρωσης

Το βίντεο αποτέλεσε μέρος έκθεσης στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Κρακοβίας

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει μεταξύ ομάδων επιζήσαντων του Ολοκαυτώματος μία installation, με γυμνούς άνδρες και γυναίκες να παίζουν κυνηγητό μέσα σε θαλάμους αερίων πρώην στρατοπέδου συγκέντρωσης.

Το βίντεο γυρίστηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Στάτχοφ, κοντά στο Γκντανσκ της Πολωνίας και προβλήθηκε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Κρακοβίας το 2015, ως τμήμα της έκθεσης "Πολωνία-Ισραήλ-Γερμανία, Η εμπειρία του Άουσβιτς". Σε αυτό φαίνονται γυναίκες και άνδρες να τρέχουν γυμνοί σε πρώην θάλαμο αερίου στο στρατόπεδο όπου έχασαν τη ζωή τους από τους περίπου 65.000 άνθρωποι από τους ΝΑΖΙ, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η τοποθεσία των γυρισμάτων δεν είχε γνωστοποιηθεί μέχρι αυτή την εβδομάδα και η ανακοίνωσή της είχε ως αποτέλεσμα πολλές οργανώσεις που εκπροσωπούν επιζώντες του Ολοκαυτώματος, να απαιτήσουν από τον Πολωνό Πρόεδρο Ντούντα εξηγήσεις ως προς τους λόγους που επετράπη εξ αρχής η πραγματοποίηση και βιντεοσκόπηση του συγκεκριμένου θεάματος.

ADVERTISING

Το βίντεο αποσύρθηκε από την έκθεση μετά το πλήθος των αντιδράσεων. Το Στάτχοφ αποτέλεσε τόπο θανάτου περισσότερων περίπου 65.000 κρατούμενων, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Το Στάτχοφ απελευθερώθηκε από τον Σοβιετικό Στρατό στις 9 Μαΐου 1945, ημέρα λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Πηγή:DailyMail

SHARE:

24Media Network