Πολύνεκρες επιθέσεις στην Νιγηρία

Πολύνεκρες επιθέσεις στην Νιγηρία

Δεκαεννέα νεκροί σε επιθέσεις σε αστυνομικό τμήμα και έξω από τζαμί στην Νιγηρία     

Ένοπλοι ισλαμιστές πραγματοποίησαν επίθεση σε αστυνομικό τμήμα της πόλης Γκόμπε στη βορειοανατολική Νιγηρία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 14 ανθρώπους, ενώ πέντε ακόμη άνθρωποι, προσκυνητές έξω από τέμενος στη βόρεια πόλη Κάνο, σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια που οι αρχές αποδίδουν στους ένοπλους ισλαμιστές που δρουν στο βόρειο μέρος της χώρας, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.          

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, το αστυνομικό τμήμα της Γκόμπε κάηκε ολοσχερώς το βράδυ της Παρασκευής σε μια επίθεση, την οποία οι αρχές αποδίδουν στην οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία είχε στόχο επίσης τη φυλακή της πόλης που βρίσκεται σε κοντινό σημείο.

"Είδα τουλάχιστον 14 πτώματα απανθρακωμένα μέσα και έξω από το αστυνομικό τμήμα", δήλωσε τοπικός δημοσιογράφος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Είπε ακόμη ότι μέτρησε 10 πτώματα εντός του κτιρίου, τα περισσότερα θύματα είναι αστυνομικοί, και ακόμη τέσσερα μέσα σε ένα αυτοκίνητο έξω από το αστυνομικό τμήμα.

"Υπήρχε ένα κατεστραμμένο από τη φωτιά αυτοκίνητο, σε μια στρογγυλή πλατεία μεταξύ του αστυνομικού τμήματος και της φυλακής. Μέσα σε αυτό ήταν τέσσερις άνθρωποι. Δεν ξέρουμε τί συνέβη", είπε η ίδια πηγή.

Ένας φρουρός της φυλακής είχε δηλώσει αργά χθες ότι μέλη της Μπόκο Χαράμ επιχείρησαν να εισβάλουν στη φυλακή, κατά τα φαινόμενα για να απελευθερώσουν συντρόφους, αλλά δεν πέτυχαν το σκοπό τους.

Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις αλλά οι ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ έχουν πραγματοποιήσει παρόμοιες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες στη βόρεια και κεντρική Νιγηρία, αυξάνοντας το κλίμα αστάθειας στην πιο υπερπληθή και πρώτη πετρελαιοπαραγωγό χώρα της Αφρικής.

SHARE:

24Media Network