Εκλογές βίας στη Νιγηρία

Εκλογές βίας στη Νιγηρία

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας πραγματοποιούνται οι εθνικές εκλογές στη Νιγηρία. Βομβιστική επίθεση σε γραφείο της ανεξάρτητης εφορευτικής επιτροπής την Παρασκευή. Φόβοι για νέα αιματοχυσία

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και στη σκιά μιας πολύνεκρης βομβιστικής ενέργειας, πραγματοποιούνται σήμερα οι εθνικές εκλογές στη Νιγηρία.

Η αναμέτρηση επρόκειτο να διεξαχθεί την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά αναβλήθηκε λόγω έλλειψης ψηφοδελτίων σε απομακρυσμένες περιοχές.

Οι προηγούμενες εκλογές που έγιναν  το 2007, χαρακτηρίστηκαν από κλίμα εκφοβισμού των ψηφοφόρων και περιστατικά θηριωδίας τόσο εκτεταμένα, που οδήγησαν τους παρατηρητές από τη διεθνή κοινότητα, να αμφισβητήσουν ευθέως το κατά πόσο το εκλογικό αποτέλεσμα αντανακλούσε πραγματικά τη θέληση των πολιτών της χώρας.

Το βράδυ της Παρασκευής τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβιστική επίθεση σε γραφείο της ανεξάρτητης εφορευτικής επιτροπής, κοντά στην Αμπούτζα.

Οι Νιγηριανοί φιλοδοξούν να είναι αυτή η πρώτη αξιόπιστη εκλογική αναμέτρηση από το 1999, όταν ανατράπηκε το δικτατορικό καθεστώς στη χώρα.

SHARE:

24Media Network