Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση με στόχο λεωφορείο στο Πακιστάν

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση με στόχο λεωφορείο στο Πακιστάν

Δέκα νεκροί και 23 τραυματίες το αποτέλεσμα ισχυρής βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε στην ταραχώδη επαρχία του Μπαλουχιστάν, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 23 τραυματίστηκαν λόγω ισχυρής βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα στην ταραχώδη επαρχία του Μπαλουχιστάν, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα μέσα σε ένα επιβατικό λεωφορείο, δηλαδή την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι κινούνταν προς τα σπίτια τους, έχοντας σχολάσει από τις δουλειές τους.

Ο αριθμός των νεκρών δεν αποκλείεται να αυξηθεί, καθώς πέντε από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο επαρχιακός υπουργός Εσωτερικών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως το λεωφορείο ήταν κατάμεστο με εργάτες. Προσέθεσε ότι, για την ώρα, οι Αρχές εικάζουν πως η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, χωρίς όμως να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας.

Το Μπαλουχιστάν, με υπέδαφος πλούσιο σε μεταλλεύματα, ταλανίζεται επί χρόνια από τη δράση ένοπλων αυτονομιστών και ισλαμιστών ανταρτών.

SHARE: