'Πορτοκαλί συναγερμός' στο Πεκίνο λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

'Πορτοκαλί συναγερμός' στο Πεκίνο λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Όταν το επίπεδο συναγερμού φθάνει την πορτοκαλί βαθμίδα, αναστέλλονται όλες οι κατασκευαστικές εργασίες, απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων που μεταφέρουν απορρίμματα, άμμο και χώμα και σταματούν οι υπαίθριες δραστηριότητες σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία

Αναβάθμισε τη Δευτέρα το Πεκίνο το επίπεδο συναγερμού για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην πορτοκαλί βαθμίδα, τη δεύτερη υψηλότερη στο σύστημα προειδοποίησης.

Το νέφος θα καλύψει το Πεκίνο και τις περιοχές της Τιαντζίν και της Χεμπέι, με τις συνθήκες να παραμένουν δυσχερείς έως την Παρασκευή. «Οι άνεμοι δεν είναι αρκετά ισχυροί και η ποιότητα του αέρα πιθανόν να επιδεινωθεί» όπως ανακοίνωσε το Δημοτικό Γραφείο Περιβαλλοντικής Προστασίας του Πεκίνου.

Όταν το επίπεδο συναγερμού φθάνει την πορτοκαλί βαθμίδα, αναστέλλονται όλες οι κατασκευαστικές εργασίες, απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων που μεταφέρουν απορρίμματα, άμμο και χώμα, ενώ σταματούν όλες οι υπαίθριες δραστηριότητες σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία. Στο Πεκίνο ισχύει ένα σύστημα συναγερμού τεσσάρων επιπέδων, με το κόκκινο να είναι η υψηλότερη βαθμίδα και να ακολουθείται από το πορτοκαλί, το κίτρινο και το μπλε.

ADVERTISING

(Φωτογραφία: AP Photo / Andy Wong, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network