Πώς θα ήταν η ζωή μας αν όσα αγγίζαμε γίνονταν χρυσός;

Πώς θα ήταν η ζωή μας αν όσα αγγίζαμε γίνονταν χρυσός;
Αν ό,τι αγγίζαμε γινόταν χρυσός, δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε με άλλους ανθρώπους και να αυτοεξυπηρετηθούμε. iStock

Το σενάριο που μας κάνει σύγχρονο Μίδα δεν είναι όσο καλό φαίνεται, εκ πρώτης όψεως.

Σε πρώτη ανάγνωση, αν ήμασταν η σύγχρονη έκδοση του Μίδα και ό,τι αγγίζαμε γινόταν χρυσός, η ζωή μας θα ήταν πιο εύκολη. To αν θα ήμασταν ευτυχισμένοι είναι ένα θέμα προς διερεύνηση, με επιστήμονες να έχουν ασχοληθεί πολλάκις με το ζήτημα μέσα στα χρόνια και να μην έχουν καταλήξει κάπου.

Σίγουρα θα είχαμε τα μέσα να κάνουμε περισσότερα πράγματα που θέλουμε και χρειαζόμαστε -ή πιστεύουμε πως θέλουμε και χρειαζόμαστε.

Το κανάλι What if του YouTube ερεύνησε πώς θα ήταν πρακτικά η ζωή μας αν ό,τι αγγίζαμε γινόταν χρυσός.

Ξυπνάτε και ανακαλύπτετε πως έχετε μια υπερδύναμη: ό,τι αγγίζετε με τα χέρια σας γίνεται αμέσως μασίφ χρυσός! Σκέφτεστε ‘φανταστικά’ και πιάνετε το κινητό σας να βγάλετε μια selfie που θα ενημερώσει τον κόσμο για τα καθέκαστα. Το κινητό γίνεται χρυσός μπροστά στα μάτια σας.

Πάτε στην τουαλέτα για να κάνετε τα δέοντα. Διαπιστώνετε πως ό,τι αγγίζετε (από το χαρτί υγείας έως την οδοντόβουρτσα) μετατρέπεται σε πολύτιμο μέταλλο.

Υπάρχει λύση: να βάλετε γάντια. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζετε, αφού όταν τα φοράτε γίνονται και αυτά χρυσά. Παρ’ όλα αυτά, έχετε αποκτήσει μια ‘ασπίδα’ μεταξύ των χεριών σας και όσων θέλετε να πιάσετε -όσο δύσκαμπτη και αν είναι.

Σύντομα καταλήγετε ότι θα ήταν χρήσιμο να ζητήσετε τη βοήθεια συγγενών και φίλων, για να σας βοηθήσουν στην καθημερινότητα σας -από το φαγητό έως το ντύσιμο. Κάπου εκεί ανακαλύπτετε πως δεν μπορείτε να ακουμπήσετε άλλους ανθρώπους και το κατοικίδιο σας.

Είναι χρήσιμο να έχετε υπ’ όψιν σας ότι αυτό που ‘φτιάχνετε’ δεν είναι ακριβώς τέλειο. Ένα άτομο χρυσού έχει 79 πρωτόνια και 118 νετρόνια. Αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά πυκνό. Αν ξεκινούσατε να τρέχετε και να μετατρέπετε τα πάντα σε χρυσό, τα άτομα -σε μοριακό επίπεδο- θα γίνονταν πολύ πυκνά και θα άρχιζαν να απωθούν το ένα το άλλο. Ό,τι μεταμορφώνατε, θα εκρηγνυόταν”.

Αναφέρονται και άλλα σενάρια, με ένα να επηρεάζει τις δυνάμεις βαρύτητας τη Γης, ό,τι ζει πάνω σε αυτήν και το μέγεθος της, πριν τονιστεί πως “αν ό,τι πιάνετε γίνεται χρυσός, θα γίνετε πραγματικά πλούσιοι σε ελάχιστο χρόνο. Με ένα άγγιγμα σε κεραμική κούπα θα εκτίνασσε την αξία της πάνω από 1.500 δολάρια.

Πέραν του ότι θα σας υποψιαζόταν η κυβέρνηση της χώρας σας για το πώς βγάλατε την τεράστια περιουσία σας, θα εκτοξεύατε την παγκόσμια προσφορά χρυσού και άρα, θα ρίχνατε στα τάρταρα την τιμή. Κάποια στιγμή το χάρισμα δεν θα σας έδινε κανένα πλεονέκτημα.

Θα απομονωνόμασταν για την ασφάλεια των άλλων και μοιραία κάποια στιγμή η μοναξιά θα γινόταν αβάσταχτη, με συνέπειες στη ψυχική σας υγεία”.

Η ομάδα του What If καταλήγει στο ότι από όσα προηγήθηκαν, γίνεται κατανοητό ότι “το πιο πολύτιμο περιουσιακό σας στοιχείο είναι ο χρόνος σας με αυτούς που αγαπάτε και νοιάζεστε”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα