Πώς Τραμπ και Fox News “όπλισαν” το χέρι του μακελάρη του Ελ Πάσο με την θεωρία περί “εισβολής”

Πώς Τραμπ και Fox News “όπλισαν” το χέρι του μακελάρη του Ελ Πάσο με την θεωρία περί “εισβολής”
Εικόνα από διαδήλωση στο Ελ Πάσο κατά την επίσκεψη Τραμπ μετά την ένοπλη επίθεση AP

Στο "στόχαστρο" ο Αμερικανός πρόεδρος και το "αγαπημένο" του ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο για τις πρόσφατες ένοπλες επιθέσεις. Τα κοινά σημεία του μανιφέστο του δράστη στο Τέξας με τα λόγια Τραμπ και δικτύου.

Στη δίνη των πρόσφατων ένοπλων επιθέσεων σε Οχάιο και Ελ Πάσο βρίσκονται στις ΗΠΑ, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και το “αγαπημένο” του ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News να είναι και πάλι στο “στόχαστρο”, κατηγορούμενοι, λίγο πολύ, ως ηθικοί αυτουργοί των δύο πρόσφατων περιστατικών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο δράστης της επίθεσης στο Ελ Πάσο του Τέξας, ο οποίος σκότωσε τουλάχιστον 22 ανθρώπους, φέρεται να “πυροδοτήθηκε” από μια θεωρία συνωμοσίας, που έχει κυκλοφορήσει ευρέως τα τελευταία δύο χρόνια και σύμφωνα με οποία στις ΗΠΑ πρόκειται να “εισβάλλουν” μετανάστες από την κεντρική Αμερική. Η εν λόγω θεωρία αναφέρθηκε επανειλημμένως από το Fox News και “ενισχύθηκε” από τον ίδιο τον Τραμπ.

Μάλιστα ο πρώην αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα, Brandon Friedman κατέγραψε αναλυτικά τα κοινά σημεία που παρουσιάζουν το μανιφέστο του δράστη του Οχάιο περί “λατινοαμερικάνικης εισβολής” που σκοπεύει να αποκρούσει και για την ακρίβεια μόνο η πρώτη σελίδα του, με την ρητορική του Τραμπ και δημοσιογράφων του Fox News.

Αναφέρονται 20 παραδείγματα, μερικά μόνο από τα πολλά που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια και τα οποία δείχνουν, σύμφωνα με ΜΜΕ, ότι το εν λόγω δίκτυο και ο Αμερικανός πρόεδρος λειτουργούν μαζί για να δημιουργήσουν ένα ολοένα εντονότερο αίσθημα πανικού και κλίμα ξενοφοβίας στη χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα