Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε άσυλο στον πρώην διοικητή του FBI

Russian President Vladimir Putin listens during his annual televised call-in show in Moscow on Thursday, June 15, 2017.(Mikhail Klimentyev/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)
Russian President Vladimir Putin listens during his annual televised call-in show in Moscow on Thursday, June 15, 2017.(Mikhail Klimentyev/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP) AP

Έτοιμος να δώσει πολιτικό άσυλο στον πρώην διοικητή του FBI εφόσον του ασκηθεί δίωξη τις ΗΠΑ, είπε ο Ρώσος Πρόεδρος. Τι αποκάλυψε για τις κόρες του, τα εγγόνια του και τον θάνατο του πατέρα του

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, δίνει σήμερα την καθιερωμένη ετήσια απευθείας συνέντευξή του στους Ρώσους πολίτες απαντώντας σε όλα τα θέματα.

Ωστόσο, η συνέντευξη πήρε μια αναπάντεχη τροπή όταν μια γυναίκα είπε στο Ρώσο Πρόεδρο, πως έχασε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τον καρκίνο επειδή της έγινε λανθασμένη διάγνωση σε μια κλινική. Ο Πούτιν απάντησε πως ο πατέρας του πέθανε από ένα πρόβλημα υγείας το οποίο οι γιατροί διέγνωσαν ποτέ. "Σας ζητώ να μη χάνετε την ελπίδα σας. Προτιμώ να μη μιλώ για την προσωπική μου ζωή αλλά κάτι παρόμοιο συνέβη και στον πατέρα μου" είπε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Δεν ήταν όμως μόνο η μόνη προσκοπικού τόνου εξομολόγηση του Πούτιν, καθώς στη λεγόμενη και «απευθείας γραμμή» αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι οι κόρες του ζουν στη Μόσχα διαψεύδοντας τις φήμες που τις ήθελαν ζουν στο εξωτερικό, ενώ αναφερόμενος στα εγγόνια του είπε ότι δεν θέλει «να μεγαλώσουν σαν πρίγκιπες».

Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι δεν μιλάει για τα εγγόνια του, επειδή δεν θέλει να μεγαλώσουν σαν πρίγκιπες, αλλά σαν φυσιολογικοί άνθρωποι. «Για να γίνει αυτό χρειάζεται να επικοινωνούν όπως επικοινωνούν τα παιδιά συνήθως μεταξύ τους, τα απλά παιδιά στους παιδικούς σταθμούς. Έτσι και πω αυτή τη στιγμή την ηλικία τους και το όνομά τους, θα τα εντοπίσουν αμέσως και δεν θα τα αφήσουν στην ησυχία τους. Κάτι τέτοιο θα βλάψει την ανάπτυξη του παιδιού». Με τα λόγια αυτά αιτιολόγησε τη στάση του για το ότι δεν αναφέρεται στα εγγόνια του, ενώ απευθυνόμενος στον ερωτώντα είπε « Σας παρακαλώ να με καταλάβετε σωστά και να δείξετε κατανόηση».

Ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι πρόσφατα απόκτησε δεύτερο εγγονό και η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ οι συντονιστές της συζήτησης τον συνεχάρησαν για τον εγγονό του.

Αναφερόμενος στις κόρες του, για τις οποίες έχουν γραφεί πολλές φορές ότι ζουν στο εξωτερικό , είπε ότι ζουν στην Μόσχα. «Τα παιδιά μου, παρά τις όποιες φήμες, ζουν εδώ στη Ρωσία, στη Μόσχα και τα εγγόνια μου, σαν κανονικοί άνθρωποι. Οι κόρες μου ασχολούνται με την επιστήμη, την εκπαίδευση, δεν ανακατεύονται με την πολιτική, με καμία πολιτική, κάνουν μια φυσιολογική ζωή».

Δεν βλέπουμε την Αμερική ως εχθρό

Στο πρώτο ερώτημα που τέθηκε αν «μπορείτε να θεωρήσετε ότι τελείωσε η οικονομική κρίση;», ο Πούτιν είπε ότι « η ρωσική οικονομία εισήλθε σε μια περίοδο ανοδικής πορείας» καθώς «επί τρία συνεχή τρίμηνα καταγράφεται ανοδική πορεία της οικονομίας, αύξηση του ΑΕΠ».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, υποσχέθηκε ότι θα λάβει μέτρα για να αυξηθεί το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια.

Ακόμη, ότι οι Ρώσοι δεν βλέπουν την Αμερική ως εχθρό παρά το κλίμα που δημιουργείται από διάφορα ΜΜΕ, ενώ σύμφωνα με το Πρακτορείο Tass, είπε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει άσυλο στον πρώην διευθυντή του FBI, εφόσον ασκηθεί δίωξη εναντίον του στις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται, ότι ο Τζέιμς Κόμεϊ, έχει κατηγορήσει τη Μόσχα για ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές.

(Φωτογραφία: Mikhail Klimentyev/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Πούτιν
SHARE: